Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Nynke Nijman

Drs. Nynke Nijman is psycholoog en relatietherapeut, met een specialisatie en grote interesse in seksuologie (NVVS geregistreerd). Al van jongs af aan kon ze zich verbazen over het gebrek aan kennis en misvattingen die er bestaan over seks.

Lees meer over Nynke
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Slaap jij naakt?11 dec. 2018 09:00
Slaapkamergeheimen: initiatief nemen.14 jan. 2019 00:00
Fantaseren over seks.04 mrt. 2019 07:30
Seks (en relaties)

Ben jij een goede minnares?

21 mrt. 2019 om 12:00

Seksualiteit is iets dat iedereen, op welke manier dan ook, bezighoudt. Zelfs als is het er alleen maar in het idee dat het er voor jou niet perse hoeft te zijn ;). In dit artikel vertel ik je graag hoe je een goede minnares kunt worden.

Loading...

Wij, drukke werkende vrouwen, moeten vaak veel van onszelf. Hoge verwachtingen en willen presteren spelen een grote rol. Meestal is dit dan niet alleen op zakelijk gebied het geval, maar ook privé: je wilt een goede moeder zijn, een goede vriendin, een goede partner en ook een goede minnares zijn. Vooral dit laatste kan voor veel vrouwen een uitdaging zijn. Want, als je zo prestatiegericht bent… hoe meet je dan of je voldoet aan de verwachtingen van een goede minnares?

By the way: ik kies het woord minnares hier bewust, omdat er in veel relaties nauwelijks meer onderscheid is tussen partners zijn, ouders zijn en geliefden zijn. Terwijl dit binnen een relatie echt hele andere disciplines zijn. De beste ouders kunnen elkaar volledig verloren zijn in de slaapkamer, terwijl de meest onvoorwaardelijke geliefden zo symbiotisch kunnen zijn, dat ze als ouders niet kunnen voorzien in de behoeftes van hun kinderen.

Je seksuele ik.

Het woord minnaar of minnares duidt op jouw seksuele ‘ik’. Om een goede minnares te zijn, voor jezelf of voor je partner, is het allereerst belangrijk om na te gaan wat een goede minnares zijn eigenlijk omvat. De definitie van ‘goed’ wordt bepaald door het samenspel tussen jou en je partner én jullie behoeftes: hoe jij je seksueel beweegt, hoe je flirt, hoe je seksueel contact maakt met je partner, of jij jouw seksuele behoeftes helder hebt en weet wat je partner wil. Een goede minnares kan genieten van seksualiteit en is liefdevol naar zichzelf en de ander.

Het gaat over jou en je partner. En jullie behoeftes. Natuurlijk zullen jullie behoeftes soms voor meningsverschillen zorgen. Ga dan eerst eens aandachtig op onderzoek uit wat het dan is dat JIJ nodig hebt om een goede minnares te zijn, om comfortabel te zijn met je seksuele ik.

Prioriteit aan seksualiteit

Gek genoeg is seksualiteit, en dus jouw rol als minnares, een van de eerste dingen die te lijden heeft onder de drukte en verwachtingen van al het andere in het leven. Zo zonde! Want eigenlijk lijkt het vaak ook een ultieme vorm van vermijding: ’als ik me er niet 100% comfortabel mee voel, niet het gevoel heb daarin te kunnen presteren zoals mijn partner het zou willen, dan doe ik het gewoon maar niet’. We gunnen het onszelf niet om prioriteit te geven aan onze seksuele relatie met onszelf en onze partner. Terwijl we wel voorrang geven aan al die andere to-do’s zoals werk, boodschappen doen, sporten en de kinderen.

Vraag jezelf eens eerlijk af hoeveel prioriteit jij geeft aan jouw seksuele relatie. Of dit nou met je partner is, of met jezelf. Vind jij jezelf een goede minnares? En als het antwoord nee is, heb jij er dan voldoende tijd in geïnvesteerd en het voldoende prioriteit gegeven, om daar iets aan te doen? En als het antwoord ja is: wat doe jij dan heel bewust om hierin te blijven investeren?

Wat heb jij nodig om een goede minnares te zijn?

Dit artikel is geschreven door drs. Nynke Nijman.

Een goede minnares kan genieten van seksualiteit en is liefdevol naar zichzelf en de ander.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.