Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Nynke Nijman

Drs. Nynke Nijman is psycholoog en relatietherapeut, met een specialisatie en grote interesse in seksuologie (NVVS geregistreerd). Al van jongs af aan kon ze zich verbazen over het gebrek aan kennis en misvattingen die er bestaan over seks.

Lees meer over Nynke
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Slaap jij naakt?11 dec. 2018 09:00
Slaapkamergeheimen: initiatief nemen.14 jan. 2019 00:00
Seks (en relaties)

Fantaseren over seks.

04 mrt. 2019 om 07:30

In veel aspecten van het leven worden we aangemoedigd om onze fantasie te gebruiken. We stimuleren kinderen om hun fantasie te gebruiken. We doen een beroep op onze fantasie als er een plan bedacht moet worden, als we creatief willen zijn. Kunstenaars, mode-ontwerpers en schilders laten zich veelal leiden door hun fantasie. In veel situaties kan fantasie voor mooie momenten zorgen.

Loading...

Maar, er is ook een aspect waarbij we vaak vergeten te fantaseren. Of, waarbij we denken dat het niet mag. Dat het ‘verkeerd’ of te stout is. Namelijk het aspect van seksualiteit. Mijn vakgebied :). Al snel wordt er gegniffeld en gegiebeld als ik mensen vraag naar hun fantasie. Eerst ontkennen we dat we seksuele fantasieën hebben. Vervolgens verontschuldigen we ons voor de fantasie die we hebben. ‘Het is wel wat ongewoon’ ,‘ het is wel een beetje vreemd hoor’, ‘ ik durf het eigenlijk niet te zeggen’ , of ‘ik schaam me ervoor’.

Jij bent de baas

Het mooie van fantasieën is dat ze worden geleid door jouw regels. Jij bent in charge. Jij bepaalt wat er gebeurt, waarover je fantaseert, zonder dat je hierbij rekening hoeft te houden met een ander. Jij bent de baas, je fantasieën zijn van jou. Het is aan jou om je fantasieën wel of niet te delen met je partner. Soms kan het fijn zijn om je fantasie te delen, omdat dat ertoe kan leiden dat je partner instemt en je fantasie realiteit wordt. Soms kan het ook prettiger voor je partner zijn als je je fantasie voor je houdt. Maar. dat betekent niet dat je ze niet mag hebben. ;)

Fantaseren is iets dat we al van jongs af aan kunnen. We hebben de mogelijkheid om in gedachten af te reizen naar een plek waar alles kan, zonder dat wij daarbij gecorrigeerd worden door grenzen. Maatschappelijke grenzen, grenzen van je partner of grenzen die je jezelf hebt opgelegd. En, als het gaat om seksuele fantasieën is zelfs bewezen dat deze zo stimulerend kunnen werken en zoveel opwinding kunnen opwekken, dat vrouwen in staat zijn om een orgasme te krijgen zonder dat daar ook maar enige vorm van lichamelijk contact aan te pas komt! Waarom zouden we ons dan zoiets onthouden?

Vreemdgaan in je hoofd

De reden is vaak schuld, of schaamte. Wat in je fantasie gebeurt hoort niet of mag niet, je hebt het gevoel dat je vreemd gaat in je hoofd, of dat je eigen relatie niet goed genoeg is. Laat die overtuiging los. Het is niet nodig om negatief over je fantasie te denken. Je fantasie is je fantasie en niet de werkelijkheid. Vaak zijn fantasieën die werkelijkheid worden zelfs lang niet zo opwindend in de werkelijkheid.

Dus; gun jezelf deze fijne toevoeging op je seksuele relatie en wees niet bang of om ook tijdens seks met je partner te fantaseren. Het mag!

Vraag je partner eens of hij weleens fantaseert. Misschien wordt je wel verrast. ;)

Dit artikel is geschreven door Nynke Nijman.

Jij bepaalt waarover je fantaseert, zonder dat je hierbij rekening hoeft te houden met een ander.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.