Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Kate Maslowska

Kate Maslowska is voetreflextherapeute. Het is haar missie om vrouwen te helpen weer zichzelf te worden, waar gezondheid en geluk vanzelfsprekend zijn. Ze is, naast voetreflextherapie, opgeleid in familie-opstellingen, BTTR ademhalingstechnieken, PSOAS-release en EFT.

Mens zijn is in ontwikkeling zijn.
Lees meer over Kate
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Sport: you love it or you hate it.13 mrt. 2020 07:00
Het effect van yoga op je lichaam.10 dec. 2018 13:00
Een yogahouding voor mooie billen.21 jan. 2019 12:07
Seks (en relaties)

Psoas, de spier van je ziel.

26 feb. 2021 om 09:00

De psoas is je spier van de ziel. Het wordt ook wel de stress-spier genoemd; als je stress ervaart spant deze spier aan én het slaat de emotie op. Is jouw psoas al jarenlang ingezet om een explosie aan gevoelens, sensaties en expressies te onderdrukken? Ben je aan het afweren?

Loading...

De psoas zit tussen de bovenkant van het dijbeen en de onderkant van de wervelkolom. Dicht op het heupbot en verbindt je romp met je benen. De spier zorgt voor balans, mobiliteit en flexibiliteit in je bekkengebied. Als je veel stress ervaart, of spanning hebt dan krampt de spier samen, verkort én slaat deze emotie op. Je stretcht dus niet zo makkelijk weer terug ;).

De psoas is een bijzondere spier die emoties opslaat. De spier wordt gevormd door persoonlijke, sociale en universele informatie. Ze reageert niet alleen op stress-signalen, maar ook op impulsen die ons hart beroeren en tot diep in ons resoneren.

Als eb en vloed.

De psoas volgt constant de ritmes van je lichaam. Ze geeft de harmonische trillingen door die door onze kern stromen. Alle lichaamsritmes; craniosacraal, cardiovasculair, respiratoir, bio-elektrisch en nog veel ritmes vinden gelijktijdig plaats in je lichaam. Dit is holisme. Het werkt als een geheel; als jij stress hebt reageert je lichaam door stresshormonen aan te maken en spieren aan te spannen; je zet je schrap. Het is zoals eb en vloed.

Stress beïnvloedt met name het ritme van je seksuele energie en expressie. Als je stress hebt, heb je minder zin in seks en voel je het ritme niet. Het is dan belangrijk om je psoas los te maken, zodat opgeslagen emoties en gevoelens losgelaten kunnen worden en je weer in contact komt met je natuurlijke ritmes.

Een ontspannen psoas.

In mijn werk als voetreflextherapeute focus ik op ontspanning van de psoas. Ik pas ademwerk en trilling toe, zodat de psoas weer soepel wordt en de stress verdwijnt. Je merkt dan dat je lekkerder in je vel zit, beter kunt ontspannen en ook je libido vanzelf weer terug komt.

Dit artikel is geschreven door Kate Maslowska.

De psoas spant aan als je stress hebt én slaat de emotie op.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.