Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Kim Ooms

Kim gooide het roer om toen ze gediagnosticeerd werd met een auto-immuunziekte van de schildklier. Met voeding, leefwijze en mindset is het haar gelukt om al een aantal jaar zonder medicijnen te leven en voelt ze zich energiek en gezond. Met diverse online programma’s en in haar praktijk helpt ze vrouwen met auto-immuunziekten om lekkerder te kunnen leven en vol energie in het leven te staan.

Lees meer over Kim
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Een auto-immuunziekte? Zo ga je ermee om.02 jul. 2019 06:30
Je voedingsovergevoeligheden in kaart brengen met een bloedtest.10 sep. 2019 07:00
Ziekte voorkomen met selfcare.18 sep. 2019 16:00
Voeding

Eet méér groente.

10 apr. 2020 om 06:30
Door Kim Ooms

Wauw! Heb je het gratis ebook van Pink Online al gedownload? Hierin staan heel veel tips van verschillende experts op het gebied van gezondheid. Ik schreef ook drie tips voor dit ebook. Een van mijn tips is; eet meer groente. Maar, hoe pak je dat aan? Dat vertel ik je in dit artikel.

Loading...

Als je besluit om gezonder te gaan leven, dan voeren de beperkingen die je jezelf oplegt al snel de boventoon. Je realiseert je heel goed wat je niet meer mag eten. Voor je brein is dat juist een uitnodiging om het wél heel te willen eten. Whaa, zo maak je het jezelf wel heel erg moeilijk. ;).

Hoe wil je je voelen?

Verleg je focus van 'niet mogen' naar het toevoegen van voedingsmiddelen zoals groente. Er ontstaat dan een heel ander gevoel. Je ontzegt jezelf niet iets, maar je gunt jezelf die gezonde groentes. Groentes stimuleren je immuunsysteem. Hoe ouder je wordt, hoe minder goed je immuunsysteem werkt. Hierdoor komen auto-immuunziekten op latere leeftijd bijvoorbeeld steeds meer voor. Het wordt simpelweg lastiger voor je afweersysteem om je te beschermen tegen indringers van buitenaf én van binnenuit. En die indringers zijn er volop! Denk bijvoorbeeld aan lichaamsvreemde stoffen zoals bacteriën, virussen, schimmels, parasieten en gifstoffen. Het immuunsysteem is er om je hier tegen te verdedigen, maar dan moet het wel goed z'n werk kunnen doen.

500 - 1000 gram groente per dag.

Groente zit boordevol antioxidanten en stimuleren je immuunsysteem. Je immuunsysteem werkt nauw samen met je darmen en alle goede bacteriën die daar aanwezig zijn. De goede bacteriën in je darmen hebben vezels nodig van groenten om zich te kunnen vermenigvuldigen. Als dat gebeurt, zit jij veel lekkerder in je vel. De bijzondere plantenstofjes fotonutriënten in groente beschermen je tegen allerlei ziektes. Je heb 500 tot 1000 gram groente nodig. Ja, je leest het goed. Dat is best veel. I know! Maar, het kan wel :). Je kunt deze hoeveelheid het beste over de dag verdelen. Voeg aan elke maaltijd groente toe. Zie groente als de basis van je maaltijd, alle maaltijden.

Groente bij je ontbijt.

Huiver je bij de gedachte om te ontbijten met groente? Je kunt een beetje fruit toevoegen, waardoor je went aan de smaak van groente op je lege maag. Maak bijvoorbeeld een groene smoothie, heerlijk. Of, doe een geraspte wortel met appel door je havermout. Of blend een 1/2 courgette of een handje spinazie door bananenpannenkoekjes. Er zijn volop mogelijkheden om meer groente toe te voegen en daar al bij je ontbijt mee te beginnen. En, vergeet niet om ook vet en eiwit aan je smoothie toe te voegen zodat je ook echt vol zit en je niet na een uurtje alweer trek hebt.

Geen brood meer?

Als gluten voor jou geen probleem vormen, kun je die boterham prima af en toe eten. Maar, beleg je boterham dan vooral met groente. Lekker stapelen. :).

Een goed alternatief voor je boterham is een goed gevulde salade of een warme lunch. Die warme lunch neem je gemakkelijk mee in een warmhoud-bakje. Ook soep is een supergoede manier om meer groente binnen te krijgen. In soep kun je ook groente verstoppen. Handig als je kinderen hebt die veel groentes niet lusten. Maak een grote pan en vries wat porties in. Dat scheelt weer tijd op de drukke dagen van je week en je neemt het makkelijk mee naar je werk in een thermosfles.

Rauwkost, bij elke maaltijd.

Voordat we gaan eten zet ik alvast wat knapperige groenten op tafel. Of ik knabbel een worteltje weg tijdens het koken. Ongemerkt krijg je toch wat meer groente binnen en de kauwbeweging die je maakt zorgt ervoor dat er spijsverteringsenzymen vrij komen voor een goede vertering van je maaltijd. Mooi meegenomen dus!

Ga van start met het toevoegen van meer groente aan je maaltijden. Bouw het iedere week een beetje op. Je zult merken dat je snel meer energie krijgt en je gezondheid verbetert.

Ben je benieuwd naar de andere tips die ik schreef voor het ebook van Pink? Je kunt het ebook hier gratis downloaden.

Dit ebook is geschreven door Kim Ooms.

Ontzeg jezelf niks, maar gun jezelf die gezonde groentes.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.