Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Romana Switzer

Romana is orthomoleculair health & lifestylecoach en expert op het gebied van afvallen en detoxen. Ze begeleidt vrouwen naar een gezonde lifestyle, zodat ze weer fit, slank en energie in het leven staan.

Iedereen kan een healthy en happy lifestyle leven.
Lees meer over Romana
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Zo stop je met emotie-eten.28 sep. 2018 09:00
Je eet gezond, maar valt toch niet af?!30 okt. 2018 14:09
Je eet gezond, maar valt toch niet af?! Deel 2: Stress.20 nov. 2018 09:30
Voeding

Ik moet eten! Wat zeggen jouw cravings?

08 jul. 2019 om 14:15

Oh wat kom ik dat toch vaak tegen, vrouwen die last hebben van cravings! De een in zoet, de ander in zout en soms zelfs heel specifiek. Zo ken ik verhalen van mensen die peterselie moeten eten en kan ik zelf echt de drang hebben naar kippenlever!

Loading...

Zo vreemd, vroeger lustte ik kippenlever niet. En nu, sinds anderhalf jaar, eet ik het regelmatig. In lever zit veel vitamine A; het is goed mogelijk dat mijn lichaam een signaal afgeeft om die specifieke voedingsstof aan te vullen!

Maar hoe zit dit dat dan met jouw cravings? Hier een handig rijtje om op terug te vallen als je zo'n craving voelt opkomen. Met een alternatief om te eten, in plaats van toe te geven aan die meestal ongezonde craving!

Zin in zoet of trek in zout? Dit wil je lichaam je vertellen.

  1. Heb jij trek in zout? Het kan goed zijn dat je silicium en chloride tekort komt. Eet vette vis, noten en zaden.
  2. Heb jij meer zoete trek? Je zou chroom, zwavel, fosfor of tryptofaan te kort kunnen hebben. Eet vers fruit, noten, pitten en zaden, spinazie, boerenkool, kool, zoete aardappel met schil, kip en kalkoen.
  3. Is jouw trek meer gericht op vette snacks? Je kunt een calciumtekort hebben. Eet meer gezonde vetten zoals avocado, noten, kokosolie, vette vis en denk ook aan groene (blad)groentes zoals spinazie, boerenkool, broccoli.
  4. Ben jij dol op chocolade en kun je dit maar niet weerstaan? Je zou een magnesiumtekort kunnen hebben. Eet vaker pitten, noten, zaden en groene bladgroentes.
  5. Kun je niet zonder koffie? Misschien mis jij ijzer, zout en silicium. Eet lever, eieren, vis, ui, knoflook, zeewier en spinazie.
  6. Vind jij brood echt onweerstaanbaar? Wellicht krijg je te weinig proteïne binnen. Vul je proteïne aan met vlees, vis, kip, eieren, peulvruchten, bonen met rijst en groente.
  7. Ben jij niet weg te slaan van kaas? Calcium could do the trick! Eet meer noten, zaden en pitten, groene bladgroentes en vette vis.
Verslaafd aan exorfines?

Als laatste aanvulling; misschien ben je wel een tikkeltje verslaafd aan sommige voedingsmiddelen, door de exorfines die hierin zitten. Exorfines zijn een soort opiaat-achtige stoffen met een morfine-achtige werking. Ze verlagen de gevoeligheid van dopamine, insuline en endorfine. Ze zijn erg verslavend, je wilt er steeds méér van en zorgen ook voor cravings. Exorfines komen voor in soja, gluten, zuivel en suikers! Kijk eens wat er met je lichaam gebeurt wanneer je deze voedingsmiddelen minder binnen krijgt. Geloof me, er zal een wereld voor je opengaan :).

Dit artikel is geschreven door Romana Switzer.

Is jouw trek meer gericht op vette snacks? Je kunt een calciumtekort hebben.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.