Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Lilian Peters

Lilian is health coach en vorig jaar heeft ze het roer omgegooid. Ze besloot om haar passie te volgen en te doen wat ze écht leuk vindt; vrouwen met een drukke agenda inspireren, motiveren en begeleiden om gezonder te leven.

Lees meer over Lilian
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Zo ga je om met snaaibuien nu je thuis zit door de corona-crisis.17 dec. 2020 07:00
Hoe gezond en duurzaam is het gebruik van soja?02 jun. 2020 06:30
Eet méér groente.10 apr. 2020 06:30
Voeding

Ontbijt als een koningin…!

08 okt. 2018 om 14:52

Een voedzaam ontbijt hoeft niet veel tijd te kosten. Een kommetje ‘overnight oats’ is snel klaargemaakt. Maar denk ook aan een groene smoothie, yam-brood of banaanpannenkoekjes. Voor de dagen dat het allemaal even sneller moet, zijn hier 5 snelle ontbijtideeën op een rijtje.

Loading...
Geen tijd?

Een voedzaam ontbijt hoeft natuurlijk helemaal niet veel tijd te kosten. Een kommetje ‘overnight oats’ is snel klaargemaakt. Maar denk ook aan een groene smoothie, yam-brood of banaanpannenkoekjes. Voor de dagen dat het allemaal even sneller moet, zijn hier 5 snelle ontbijtideeën op een rijtje:

5 snelle ontbijtjes
1) Teff pap met plantaardige melk, banaan en blauwe bes

Meng 50 gram teff met 250 ml plantaardige melk.
Snijd 1 banaan in plakjes.
Doe de bessen en banaan bij de havermout en klaar is het ontbijt.

2) Ei-banaan pannenkoekjes

Mix 2 eieren en 1 banaan met een staafmixer door elkaar. Voeg eventueel een beetje amandelmeel toe. Verhit een klontje roomboter in een pan en schep met een juslepel kleine beetjes beslag in de pan. Bak kort en draai om. Lekker met ahornsiroop of blauwe bessen.

3) Bananenbrood

Bananenbrood moet je natuurlijk wel eerst even maken, maar als je er een gemaakt hebt, heb je daar ook dagenlang plezier van. Je kunt plakjes invriezen, maar in de koelkast blijft hij ook dagen goed. Ook lekker met notenspread en banaan.

4) 'Overnight oats' met chiazaad, amandelmelk & druiven

Meng 30 gram havermout en 20 gram chiazaad met de amandelmelk en zet het in de koelkast. Laat dit een nacht in de koelkast staan.
Voeg 's ochtends alleen nog het fruit toe.

5) Groene smoothie

Je hebt nodig 1 gepelde banaan, een halve kop mango, een halve avocado, 1 kop spinazie en 250 ml amandelmelk, en eventueel een klein beetje vanille extract. En natuurlijk een blender. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender. Even draaien en klaar.

Een voedzaam ontbijt hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.
Lekker...groente in het ontbijt!

Verwerk ook eens groenten in je ontbijt. Geraspte wortel of gepureerde pompoen lenen zich hier heel goed voor. (Pompoen kun je ook weer uit de vriezer nemen). De aanbeveling is per dag 2 stuks fruit te eten en 250 gram groenten. De meeste Nederlanders halen deze aantallen niet. Door fruit en groenten in je ontbijt te verwerken, haal je de aanbevolen hoeveelheden met gemak én geeft het lekker veel kleur aan je ontbijt.

Gun jezelf dat moment om ’s ochtends op te laden en je lichaam datgene te geven wat het nodig heeft!

Dit blog is geschreven door Lilian Peters.


Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.