Blog
Marieke Kok
Zorg goed voor je lichaam, het is de enige plek waar je zult leven.Lees meer over Marieke
Categorieën
Lees ook
Recept: gezonde paella
We houden van eten. We vinden het dan ook ZO leuk dat je Marieke Kok haar gezonde recepten met ons (en jou!) wil delen. Vandaag staat haar eerste recept voor je klaar: een gezonde paella.
De zon schijnt, het is volop lente. Het is tijd voor een zomers recept in Spaanse sferen: een heerlijke, gezonde paella.
Ingrediënten
- 1,25 liter bouillon (zonder e621)
- Een klein bosje saffraandraadjes
- 400 gram pompoenblokjes
- 200 gram doperwten
- Olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 2x fijngesneden prei
- 1 rode paprika, fijngesneden
- keltisch zeezout
- 1 blik tomatenblokjes
- 3 tenen knoflook, geperst
- 1 theelepel pimentón
- 2 theelepels (zoete) paprikapoeder
- 400 gram paellarijst
- Citroenen in partjes
- Fijngehakte peterselie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Breng de bouillon in aan de kook in een flinke pan. Zodra de bouillon kookt haal je de pan van het vuur en voeg je de saffraandraadjes toe. Laat dit minstens vijf minuten trekken.
Kook ondertussen de stukjes pompoen gaar (let op, niet te papperig laten worden). Kook de doperwten gaar. Laat de groenten iets afkoelen. Houd je niet van pompoen of doperwten? Je kunt natuurlijk ook andere groentes kiezen die je lekker vindt.
Verhit een beetje olijfolie in een ovenbestendige grote braadpan op laag vuur. Voeg de fijngesneden ui, prei, rode paprika en een snufje zout toe. Bak dit ongeveer 15 minuten tot de fijngesneden groenten heel zacht zijn en roer het mengsel ondertussen af en toe door.
Voeg de tomaatblokjes en knoflook toe. Laat dit ongeveer 15 minuten inkoken tot het een dikke saus is. Roer het paprikapoeder en de pimentón erdoor. Voeg de rijst toe en schep het goed door de saus. Verhit dit 2 minuten. Giet de bouillon bij de rijst en zet het vuur hoger. Roer even door om de rijst gelijkmatig over de pan te verdelen. Stop dan met roeren en laat nog 5 minuten koken.
Zet de pan in de oven en bak de paella 12 tot 15 minuten tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Haal de pan uit de oven en schep de pompoen en doperwten erdoor heen. Dek de pan af met een schone theedoek en zet vijf minuten opzij (dek ondertussen de tafel ;)).
Klaar! Deze paella is heerlijk met citroenpartjes en peterselie. Eet smakelijk!
Dit artikel is geschreven door Marieke Kok.