Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Marije Jelsma

Marije is expert op het gebied van vrouwelijke gezondheid en vruchtbaarheid. Ze is de bedenker van Pink. Met haar online programma en in haar praktijk heeft ze al honderden vrouwen geholpen om gezond zwanger te worden.

Lees meer over Marije
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
9 onverwachte tips bij zwanger worden.05 nov. 2018 14:00
4 tips voor een gezonde hormoonbalans16 okt. 2018 09:00
Vruchtbaarheid

Age is just a number! Zwanger worden als je al wat ouder bent.

07 nov. 2018 om 09:00

Bijna dagelijks hoor ik van vrouwen dat hun arts gezegd heeft dat, nu ze een al wat ouder zijn, het wel lastig wordt om nog zwanger te raken. Pats. Boem. Vertrouwen weg. Er wordt verteld dat je eitjes te oud zijn, de kwaliteit slecht is. Of, dat je niet genoeg eitjes meer over hebt. Onzin! Het is niet je leeftijd, het zijn zelfs niet je lage AMH-waardes of je hoge FSH-waardes die tellen.

Loading...

Je gezondheid, je vitaliteit (en die van je man) bepalen je vruchtbaarheid. Ook als je ouder dan 40 jaar bent zijn er nog steeds 100en of 1000en eicellen over. Zolang je een gezonde cyclus hebt kun je zwanger worden. Punt.

De gynaecoloog vertelt je dat het lastig is om zwanger te worden, omdat de kwaliteit van je eicellen afneemt als je ouder bent dan 35 jaar. Een natuurlijk proces.
Maar, hij vertelt je niet dat je juist nu veel kunt doen om de kwaliteit van je eicellen (weer) te verbeteren. Dit doe je door je leefstijl en voeding aan te passen. Je lichaam te voeden met de juiste stoffen en stress te beperken.

Een aantal tips

Leef en eet gezond. Eet veel groenten, fruit, noten, zaden en goede vetten als avocado, roomboter en olijfolie. Zorg er ook voor dat je voldoende vitamine C en E binnen krijgt. Deze antioxidanten helpen om veroudering van je cellen tegen te gaan en ondersteunen bij het verbeteren van de kwaliteit van je eicellen. Neem dagelijks een hoogwaardig omega 3-supplement; dit zorgt ervoor dat je celmembranen versoepelen en je hormoonfunctie verbetert. Vul tekorten aan met de juiste supplementen om jezelf ervan te verzekeren dat je alles binnen krijgt wat je nu nodig hebt. Drink 2 liter water per dag om de eicelrijping te ondersteunen. Masseer zelf je buik (fertiliteitsmassage); Dat zorgt voor een betere doorbloeding in je eierstokken en helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van je eicellen. En, probeer stress binnen de perken te houden. De stresshormonen cortisol en adrenaline hebben een negatieve invloed op je eisprong. Bovendien maak je bij stress minder progesteron aan. Het hormoon dat je juist harder nodig hebt als je wat ouder wordt, omdat je cyclus korter wordt en progesteron ervoor zorgt dat je cyclus lang genoeg blijft voor een gezonde innesteling.

Stop de tikkende klok

Het is aan jou om in actie te komen. Je hormoonbalans te herstellen en de kwaliteit van je eicellen te verbeteren. Zo kun je die tikkende klok zelf stoppen en ervoor zorgen dat de eicelkwaliteit beter is dan vijf jaar geleden. Echt. Je leeftijd is veel minder belangrijk voor je vruchtbaarheid dan je gezondheid. Als jij gezond bent, zijn je eicellen dat ook. Vorige week kreeg ik een email van een cliënte van 46 jaar die me vertelde dat haar dochter geboren is na een makkelijke bevalling. Gister vertelde een cliënte van 44 jaar dat ze zo’n mooie 12-weken echo heeft gehad. En, ook een cliënte van 45 jaar is as we speak zwanger van een gezond kindje.

AMH? FSH? De 40 al voorbij? Maak je daar geen zorgen over. Age is just a number :).

Dit artikel is geschreven door Marije Jelsma.

Ook als je ouder dan 40 jaar bent zijn er nog steeds 100en of 1000en eicellen over.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.