Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Liselore van Ekdom

Met een unieke combinatie van orthomoleculaire geneeskunde en transformatie-coaching begeleidt Liselore zelfbewuste en ondernemende vrouwen terug in hun element. Op mentaal, fysiek en emotioneel vlak. Ze geeft daarnaast lezingen en trainingen.

Let's live our natural potential.
Lees meer over Liselore
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
hypnose bij migraine en hoofdpijn30 sep. 2023 00:00
Depressie overwinnen met hypnose29 sep. 2023 00:00
Vermoeidheid17 aug. 2023 00:00
Gezondheid

Borstvoeding liselore

23 aug. 2023 om 00:00

“ I made milk, what’s your super power 😃?

“ Afgelopen week was het wereld borstvoeding week. Ik draag graag nog bij met deze post om zo jullie borstvoedende sisters een SHOUT out te geven!

Dit plaatje?.. is van een paar weken geleden toen Seger zijn laatste golden milk shot van me kreeg ☺️. Na 3 borstvoedingskids was.dat.het.dan. 😇

Het is zo essentieel dat – als je wilt borstvoeden – je steun kan ervaart in the journey..Deel graag daarom mijn persoonlijke ervaring en tips onderstaand. Want ik hoor zo vaak:” maar hey, dat had ik veel eerder willen weten, waarom wordt dat me niet vertelt?” 🤷🏻‍♀️

🍼 Met veel liefde heb ik alle kids 1+ jaar borstvoeding kunnen geven. Toen Seger net geboren was (16 maanden geleden), wist ik niet of het me nog een keer zou lukken. Met al 2 rondlopende kleine schatten, gebroken nachten, een eigen bedrijf🤱🏻👯‍♀️. Trok mijn lichaam dat nog? Al snel bleek gelukkig van wel. En ik ben daar heel dankbaar voor. Ik realiseerde me (weer) dat het niet voor iedereen is weg gelegd.

🍼 Een aantal jaren geleden stond ik op een borrel in Amsterdam en vertelde 2 dames me: “Borstvoeding? Nee dat totaal niet zeg. Mijn borsten blijven van mij en ik wil mijn vrijheid behouden”. Alle respect natuurlijk voor iedereen zijn keuze. En toch merkte ik dat ik er even van verward was. Het was voor mij de wereld op zijn kop. Ik dacht: “He? Is er iets natuurlijkers dan borstvoeden? Waarom zou je dat niet willen doen zeker de eerste weken niet? “

🍼 Maar het klopt inderdaad, als ik naar mezelf kijk dan weet ik dat het dedication, soms hard werken vraagt. En ik weet ook dat ik dingen “gelaten” heb omwille van de borstvoeding. Dan toch maar niet dan wijntje, snel terug naar huis. Maar natuurlijk ook: werkelijk op de meest gekke plekken afgelopen jaren gekolved (in congreszalen waar de spreker per ongeluk binnen kwam lopen 🙈, op wc’s in bedrijfspanden, in de auto 😅…) om van de gelukkig sporadisch “lekkende borsten” niet te spreken 😉.

En je zou je misschien afvragen: Was dat het waard?

🍼 ja, echt HELEMAAL

De waarde van borstvoeding voor het kind en moeder is zooo groot. Veel meer ook nog dan alle voedingsstoffen, immuunstoffen voor het kind. Waarom? De borsten zijn verbonden met de hartchacra. Zo wordt er energetisch veel liefde uitgewisseld bij borstvoeding. Ik kon dat ook altijd voelen. Jij ook? Het is best lastig te beschrijven maar misschien herken je wat ik bedoel.

🍼Maar hey, mooi verhaal zou je denken. Want het is ook nog niet zo makkelijk om voedende en genoeg melk te produceren. Gelukkig weet ik vanuit mijn vak hoe ik dat kan optimaliseren. Belangrijkste hierbij is om te beseffen: als voedende vrouwen functioneren we vanuit een katabole staat. Dat betekent dat als de moeder te weinig voedingstoffen heeft, de voedingsstoffen alsnog naar de melk gaan. En daarmee is de kans groot dat je als moeder deficienties oploopt/ vergroot ❌. Zeker als je je hier niet bewust van bent en voedingstoffen onvoldoende aanvult. In mijn ervaring is hier altijd suppletie nodig. We kunnen het simpelweg niet voldoende meer halen uit de verarmde voeding. Op de langere termijn voelen we vaak de symptomen hiervan maar kunnen we het soms lastig herleiden. Symptomen van voedingstoftekorten bij voedende moeders? Weinig energie, bekkenproblemen, geen optimale borstvoeding, migraine.. en andere.

❗️Dus een goede basis is heel essentieel.

🍼 De basis om je borstvoeding te optimaliseren?

Mijn top 6 tips voor optimale borstvoeding, op een rij:

1- Minimaliseer langdurige stress. Dat levert afbraak op en verminderde oxytocine levels. Oxytocine is essentieel voor toeschietreflex en binding tussen jullie. Huid op huid contact stimuleert de oxytocine.

2- Optimaal functionerende darmen

3 – Kies voor voedende voeding

4 – Extra ondersteuning in de vorm van suppletie, minimaal: visvetzuur DHA en een goede multi.DHA is essentieel voor het zenuwstelsel van het kleintje.

5 – Er zijn verschillende kruiden die helpen voor stimulans van borstvoeding: anijs (vandaar de muisjes ☺️), kummel, fenegriek

6 – En heeft je baby krampjes, berg/ eczeem? Dan is dat een symptoom van niet optimale borstvoeding. Je kan er wat aan doen!

🍼 Lieve borstvoeding sisters: borstvoeden is echt een superpower. Je doet fantastisch werk 🌈✨!


Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.