Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Miranda Meiners

Miranda is hypnotherapeut. Het is haar missie om je te laten inzien hoe je een leven creëert waarin geluk en balans centraal staan. Ze doet dit d.m.v. therapeutische hypnose sessies. Daarnaast is ze inspirator, beroepscoach, auteur bij o.a. Wendy Online en workshopleider.

Creëer een leven dat past bij jou.
Lees meer over Miranda
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Depressie overwinnen met hypnose29 sep. 2023 00:00
Borstvoeding liselore23 aug. 2023 00:00
Vermoeidheid17 aug. 2023 00:00
Gezondheid

hypnose bij migraine en hoofdpijn

30 sep. 2023 om 00:00

Hypnose voor het verzachten van Hoofdpijn en Migraine

Vrouw van 53 jaar met migraine aanvallen

In het blad psychotherapie is een driejarig onderzoek gepubliceerd over de effectiviteit van verschillende therapieën.

  • Hypnotherapie was na 6 sessies bij 93% van de mensen succesvol
  • Gedragstherapie was na 22 sessies bij 72% van de mensen succesvol
  • Psychotherapie was na 600 sessies bij 38% van de mensen succesvol

Enorme verschillen! Hoe is dat mogelijk? Dit komt omdat hypnotherapie op zoek gaat naar het onbewuste automatische programma dat op de achtergrond draait en jouw migraine in stand houdt.

We hebben nu eenmaal veel onbewuste automatische programma’s. Even een voorbeeld. Jij bent nu dit artikel aan het lezen. Je gaat het niet letter voor letter samenvoegen tot een woord. Het gaat eigenlijk automatisch. Lezen is een onbewust automatisch programma. Denk maar eens bij jezelf, welke dingen je automatisch doet. Ongeveer 93% van de tijd is er een onbewust automatisch programma bij jou actief. Super handig natuurlijk omdat dat heel veel tijd scheelt bij het tandenpoetsen, autorijden, koffie zetten, etc.

Het kan gebeuren dat je “slachtoffer” wordt van je eigen automatische programma.

Migraine wordt veroorzaakt (als het medische is uitgesloten) door een uiting in je onbewust automatische programma. Met hypnotherapie ga je zoeken naar de oorzaak van deze uiting en wegnemen.

Praktijkvoorbeeld

Ongeveer 8 weken geleden had ik een intakegesprek met een vrouw van 53 jaar. Ze is getrouwd, 3 kinderen, goeie baan, vriendinnen en een huishouden. O ja, daarnaast gaat ze nog sporten, spreekt ze geregeld af met haar vriendinnen, is ze taxi chauffeur voor haar kinderen en werkt ze 3,5 dag.

In het gesprek gaf ze aan doodmoe te zijn, slecht te slapen en al vanaf haar 20ste last te hebben van hoofdpijn maar va haar 35ste waren het migraineaanvallen geworden. Het wordt steeds duidelijker dat ze erg veel hooi op haar vork neemt waarbij ze door alle drukte vergeet om voor zichzelf te zorgen. Alle overmatige stress, vooral emotionele stress, in haar leven is zich gaan uiten in migraineaanvallen.

Na de intake stuur ik haar een opname toe die ze elke dag moet luisteren. Gewoon ontspannen en luisteren, zodat ze gaat ervaren hoe het is om niks te hoeven doen. Het lichaam kan niet herstellen als je altijd maar loopt te rennen.

Twee weken later komt ze voor de eerste hypnose sessie. Deze is vooral gericht op het ontspannen van het lichaam en het intern opruimen van belemmerende overtuigingen:

  • Ik moet het goed doen.
  • Iedereen moet mij aardig vinden.
  • Ik ben niet belangrijk.
  • Alles moet precies zo gaan zoals ik het wil.

Ook deze sessie luistert ze de week erna elke dag af.

Als ze twee weken erna mijn praktijk binnen stapt, praat ze al rustiger en is haar hele houding meer ontspannen. Ze geeft aan, dat ze meer is gaan kiezen voor zichzelf en dat geeft haar al veel rust. Er zit zelfs verbetering in haar slaapritme. Ook heeft tegen haar baas gezegd dat ze een verlichting van haar takenpakket wil. Prachtige veranderingen die bijdragen aan een gezond lichaam.

Haar migraineaanvallen zijn een stuk teruggedrongen maar sluimeren nog wel aan de oppervlakte.

Samen met haar besluit ik om nu te gaan onderzoeken wat er niet lekker loopt in haar onbewuste automatische programma (onderbewustzijn). Tijdens de regressie komen we uit bij meerdere facetten in haar jeugd die een rol spelen maar wat steeds naar boven komt zijn de woorden van haar vader: “van jou komt later niks terecht”. Daarnaast hadden haar ouders veel ruzie. Zij kroop dan altijd onder haar bed tot het voorbij was.

Een week later komt ze terug en zie ik echt een ontspannen, vrolijke vrouw voor me zitten. Ze heeft al twee weken geen migraine aanvallen meer gehad. Fantastisch resultaat!

Deze keer leer ik haar wat zelfhypnose is en hoe ze dit in haar dagelijkse leven kan toepassen. Dit zorgt ervoor dat ze zich blijft ontspannen en echt contact maakt met zichzelf. Gewoon, door te luisteren naar wat haar eigen lichaam nodig heeft.

Afgelopen week kreeg ik van haar een berichtje: “Miranda, dank je wel voor alles. Ik kan weer genieten van mijn leven zonder pijn. Dat dit mogelijk is binnen zo’n korte tijd. Waarom heb ik het niet eerder gedaan”.


Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.