Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Miranda Meiners

Miranda is hypnotherapeut. Het is haar missie om je te laten inzien hoe je een leven creëert waarin geluk en balans centraal staan. Ze doet dit d.m.v. therapeutische hypnose sessies. Daarnaast is ze inspirator, beroepscoach, auteur bij o.a. Wendy Online en workshopleider.

Creëer een leven dat past bij jou.
Lees meer over Miranda
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
hypnose bij migraine en hoofdpijn30 sep. 2023 00:00
Borstvoeding liselore23 aug. 2023 00:00
Vermoeidheid17 aug. 2023 00:00
Gezondheid

Depressie overwinnen met hypnose

29 sep. 2023 om 00:00

Depressie overwinnen met hypnose.

Vrouw van 54 jaar heeft al jarenlang last van depressieve gevoelens.

Wanneer je een depressie hebt zit je op zijn zachts gezegd niet lekker in je vel. Een depressie heeft grote impact op je dagelijks functioneren. Een depressie is een vervelende gemoedstoestand. Kenmerken van een depressie zijn;

  • Lusteloosheid, vermoeidheid, desinteresse, ondefinieerbare pijntjes en kwaaltjes, veel behoefte aan (emotie) eten, emotioneler dan normaal, valt terug in oude gewoontes als bv roken, drinken, behoefte aan snelle suikers, je kunt ‘s-morgens je bed niet uitkomen, geen interesse in dingen die je normaal wel graag doet.

Vier weken geleden kwam er een prachtige vrouw van 57 jaar mijn praktijk in. Tijdens het intakegesprek kwam naar voren dat ze een vader had met een drankprobleem en een narcistische inslag. Haar moeder was de pleaser van het gezin. Zij wilde vooral geen ruzie en was altijd in de weer om voor iedereen klaar te staan. Haar ouders zijn inmiddels overleden. Mijn client heeft een groot deel van het gedrag van haar moeder overgenomen. Cijfert zichzelf volkomen weg. Ze heeft het altijd ontzettend druk, waarbij ze vergeet om eens bewust aan zichzelf te vragen: “waar heb ik behoefte aan?”. Daarnaast gaf ze aan, ik voel me depressief en voel eigenlijk heel weinig. Het lijkt wel of niets me raakt of ik het niet waard ben. Ik wil weer lachen en plezier maken. Gewoon gelukkig zijn.

Haar jeugd, opgekropte emoties en gevoelens hebben bij haar gezorgd voor een lichte depressie.

Sessie 1;

Na het overleggen van het behandelplan, zodat client precies weet waar we aan gaan werken en wat het einddoel is, zijn we begonnen met de 1ste hypnosesessie. Hier zijn we bezig geweest met het instrueren van het onderbewuste om negatieve gevoelens en gedrag om te zetten naar positiviteit. Na de sessie kijkt ze me verwonderd aan: “Ik was er gewoon bij. Ik heb alles meegekregen. Heerlijk, ik voel me zo ontspannen”. Meer weten over de achtergrond en werking van hypnose? Ga naar mijn vorige blog op wendyonline.nl

Sessie 2;

Op het moment dat zij voor de 2de keer mijn praktijk in komt zie ik al een verandering in haar houding en gezicht. Ze is meer ontspannen en haar ogen vertonen meer levensenergie. Tijdens sessie 2 gaan we terug in haar leven door het gebruiken van regressie. Ik wil graag via haar onderbewuste onderzoeken welke overtuigingen zij heeft meegekregen vanuit haar jeugd. Het blijkt dat zij vanaf haar 3de levensjaar veel last heeft gehad van verbaal geweld van haar vader en haar moeder die het niet voor haar opnam. Ze stond er letterlijk alleen voor en heeft ze geleerd om niet te voelen en haar emoties te onderdrukken. Samen (de volwassene, het kleine kind en ikzelf) lopen we alle moeilijke momenten in haar leven door. Dit zorgt letterlijk voor heling van het innerlijk kind. De persoon die je in essentie bent.

Sessie 3;

Tijdens sessie 2 heeft ze aangegeven dat het voor haar belangrijk is om haar vader en moeder te vergeven. In hypnose is ze in gesprek gegaan met haar ouders en heeft gezegd wat ze te zeggen had. Alle boosheid, frustraties en verdriet heeft ze eindelijk kunnen uiten. Toen ze dat had gedaan gaf ze aan dat ze: “veel meer ruimte voelde in haar lichaam, de brok in haar keel was verdwenen en letterlijk de liefde voelde stromen”.

Sessie 4;

Hier heb ik nog extra gewerkt aan het verwerken van gevoelens en emoties en heb ik haar zelfhypnose geleerd, die ze zelf kan toepassen wanneer zij maar wil. Voor ontspanning, bewustwording en positieve gevoelens en gedrag.

Nu we klaar zijn met de behandelingen neem ik na 14 dagen contact met haar op. Ze geeft aan dat ze zich nog nooit zo vrij en positief heeft gevoeld. De moeheid maakt steeds meer plaats voor een uitgerust gevoel. Ze heeft geen last meer van heftige stemmingswisselingen. Ze is zelfs met haar kleinkinderen gaan spelen in de speeltijd! Geluk lacht haar weer toe.

Elke sessie neem ik op en stuur deze naar de client, waarbij ik aangeef om deze elke dag minimaal 7 dagen lang af te luisteren. Daarna plan ik aan het einde van het behandeltraject altijd na 3 maanden een APK in. Het leven zit namelijk vol met uitdagingen en daarnaast vind ik het belangrijk om een client te blijven volgen.

Ik wil nog wel graag benadrukken dat er verschillende soorten depressies zijn:

  • Lichte depressie.
  • Zware depressie.
  • Psychotische depressies.
  • Chronische depressie.
  • Dysthyme stoornis.
  • Seizoensgebonden depressie.
  • Postpartum depressie (na de bevalling)

Hypnose behandelplan is afhankelijk van het soort depressie. Ieder mens is uniek en vraagt om een andere persoonlijke aanpak.


Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.