Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Anne de Meulmeester

Anne is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen met darmklachten, energieproblemen en problemen rondom stress, emotie-eten en zelfzorg (selfcare/zelfliefde). Vrouwen gaan zich niet alleen fysiek beter voelen, maar krijgen ook een groter bewustzijn van wie ze zijn en welke behoeftes ze hebben.

Hoe je je dag begint, bepaalt voor een groot deel hoe je dag verloopt.
Lees meer over Anne
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Een auto-immuunziekte? Zo ga je ermee om.02 jul. 2019 06:30
Ziekte voorkomen met selfcare.18 sep. 2019 16:00
Wat is gezonde voeding?23 sep. 2019 00:00
Gezondheid

De eerste stappen naar gezonder leven.

31 okt. 2019 om 11:00

Oké. Je hebt besloten gezonder te gaan eten. De kans is groot dat je met alle hypes, goed bedoelde adviezen van je vriendinnen en wat je op internet leest, niet weet waar je moet beginnen...Met dit artikel help ik je op weg.

Loading...

Je weet wel dat je het vanaf nu graag anders wilt gaan doen. Misschien omdat je je niet fit voelt, van je vermoeidheid af wilt komen, last hebt van een opgeblazen gevoel, niet makkelijk naar het toilet kan of gewoon omdat je wilt investeren in je gezondheid.

Welke reden je ook hebt om het roer om te gooien, met deze vijf waardevolle adviezen zit je sowieso goed!

1. Focus op toevoegen.

Een grote valkuil wanneer je je voedingspatroon gaat aanpassen, is dat je je gaat focussen op alles wat je niet zou moeten eten. Hierdoor kun je snel het gevoel krijgen dat je “niks” meer mag eten. Terwijl het tegendeel waar is!

Focus daarom op het toevoegen van gezonde voedingsmiddelen. De beste manier om daarmee te beginnen is te zorgen dat je meer groenten gaat eten. Ga voor jezelf eens na hoeveel groente je nu per dag eet. Weet dat we erg geneigd zijn te overschatten hoeveel we hiervan eten, dus het kan zinvol zijn om eens een dagje te wegen wat je aan groente binnen krijgt.

Schaal dit op naar zo’n 400-500 gram groente per dag. Dit lijkt veel, en dat is het in het begin ook! Je kunt het jezelf makkelijk maken door deze hoeveelheid te verdelen over de dag. Bijvoorbeeld met een groene smoothie, een boerenomelet, een volkorensandwich met extra veel sla, groentesoep, een maaltijdsalade, een flinke hand snackgroente met humus en ’s avonds lekker veel groenten bij je maaltijd.

2. Eet vers en onbewerkt.

Je lichaam heeft volop energie en goede voedingsstoffen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Verse en onbewerkte voeding geeft deze energie en voedingsstoffen. Denk aan alles wat je zo uit de natuur kunt halen en kies voor voedingsmiddelen die slechts uit een paar goede ingrediënten bestaan. Dit betekent dat je vooral veel groente, fruit, peulvruchten, volkoren granen, vega, (bio) vlees en vis zult eten en veel minder koek, snoep, snacks en voorverpakte voedingsmiddelen.

De beste manier om te weten wat je eet en hoe (on)bewerkt je voeding is, is om etiketten te leren lezen. Dat klinkt als een saaie hobby maar het is o zo zinvol en je zult zien dat je er snel handigheid in krijgt!

Check áltijd de ingrediëntenlijst. Hoe hard de verpakking ook schreeuwt dat iets gezond is. Een gezond voedingsmiddel bestaat uit een korte lijst ingrediënten, die je begrijpt. Bijvoorbeeld roggecrackers die bestaan uit: volkorenroggemeel, water, gist en zout. Ingrediënten op de verpakking zijn gerangschikt op hoeveelheid. Het ingrediënt dat als eerste genoemd wordt, zit het meest in het product. Het laatst genoemde ingrediënt zit het minst in het product. Ingrediënten die je liever niet wilt binnen krijgen: alle vormen van suiker en stropen, alles wat eindigt op -ose (= suiker), additieven en geharde vetten. Dit zijn allemaal sterk bewerkte ingrediënten die je lichaam geen goed doen.

3. Skip calorieën tellen.


Een van de meest bevrijdende adviezen die ik mijn klanten geef, is je niet langer blind te staren op calorieën. Want, het aantal calorieën in een voedingsmiddel zegt helemaal niets over de voedingswaarde. Het is belangrijk dat je je bewust wordt van dat verschil. Die eierkoek mag dan wellicht laag zijn in calorieën, maar welke voedingsstoffen levert het je werkelijk op? Een hoop suiker en een klein beetje eiwitten.

In plaats van de eierkoek kun je veel beter een stuk fruit met wat noten eten of snackgroente met hummus dip. Rijk aan vezels, vitamines en mineralen en dus toppers voor je lijf!

4. Neem de tijd.


Het veranderen van je voedingspatroon is iets dat tijd kost. Veranderen van menselijk gedrag is namelijk één van de moeilijkste dingen om te doen. Het start bij het bewust zijn van wat je eet, en je hebt ook echt een goede dosis motivatie en inzet nodig om stap voor stap anders te gaan eten. Dat is niet iets wat je binnen een week doet, maar waar je tijd voor nodig hebt. Het vrijmaken van deze tijd is dan ook belangrijk.

Veel van de vrouwen in mijn praktijk cijferen zichzelf regelmatig weg voor hun omgeving. En hoewel je werk, je kinderen en je partner heel erg belangrijk zijn, op den duur heb je steeds minder te geven wanneer je niet investeert in je eigen gezondheid.

Maak hier een prioriteit van. En heb je lichamelijke klachten, besef je dan ook dat je lijf misschien al langere tijd veel te lijden heeft gehad en ook tijd nodig heeft om weer te herstellen.

5. Ontspan en laat je inspireren.


Gezonde voeding is de basis van een gezond en gelukkig leven. Goed voor jezelf zorgen, voldoende kunnen ontspannen en er af en toe even tussen uit gaan om op te laden, zijn belangrijke voorwaarden om die gezonde leefstijl vast te houden.

Zoals ik hierboven ook schrijf, de tijd nemen en van jouw gezondheid een prioriteit maken is essentieel. In je leven van alledag is dat vaak een behoorlijke uitdaging. Laat je daarom inspireren. Ga op zoek naar fijne boeken over voeding en gezondheid, of neem een natuurvoedingscoach in de arm als je er zelf niet helemaal uit komt of nog gerichter aan de slag wil met jouw gezondheid.

En misschien is het niet het eerste wat in je op komt maar wil je een ideale start maken met je gezonde leefstijl, gun jezelf dan een welverdiend Health & Food Retreat; een weekend lang alle tijd voor jezelf om een persoonlijk plan te maken.

Hoe een 3Day Retreat eruit ziet?

Je weekend start met een 3-uur durende spabehandeling. Je slaapt in een prachtige kamer met heerlijk boxspringbed in een moderne gerenoveerde boerderij. Elke dag geniet je van gezonde huisgemaakte maaltijden die met zorg zijn samengesteld. Je volgt inspirerende workshops over voeding en hormonen en maakt jouw ideale leefstijl visueel. Je ervaart volop rust en me-time, om even stil te staan bij wat jij nodig hebt en je batterij werkelijk op te kunnen laden. Er is een yogales, je kan meedoen met een actieve buitenactiviteit en je maakt kennis met mindfulness en meditatie. Uiteraard onder professionele begeleiding van mij en Kim. Beide hebben we veel ervaring op het gebied van natuurvoeding en leefstijl. En het is onze passie om dit aan jou over te brengen.

Je gaat naar huis met een opgeladen batterij. Volop inspiratie én een blueprint van jouw nieuwe leefstijl. Een concreet stappenplan waar je thuis mee verder kunt.

Durf jij te kiezen?

Op 8,9 & 10 november vindt het volgende weekend retreat plaats en we hebben nog maar een paar plekjes vrij!

Dus voel jij dat je mee wilt, dit nodig hebt, twijfel dan niet langer en meld je aan. Het 3Day Retreat is niet alleen pure verwennerij en jouw welverdiende break maar ook een waardevolle investering in jouw gezondheid. Het is dé start (of het ideale vervolg) van jouw gezonde leefstijl.

Voor jou als trouwe lezer van Pink hebben we een mooie aanbieding. Meld je nu aan met de code #pink en je ontvangt van ons €50,- korting.

Meer informatie en het hele programma vind je op onze website: www.retreatyourhealth.nl.

Heb je vragen? Twijfel je of dit weekend bij je past, neem dan gerust even contact met ons op!

Dit artikel is geschreven door Anne de Meulmeester.

Als je lichaam langere tijd geleden heeft, heeft het ook tijd nodig om weer te herstellen.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.