Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Inge Bader en Esther de Brouwer

De zusjes Esther en Inge zijn de oprichters van bbb health boutique, een holistische gym (women only) met 10 studio's in Nederland.

Echte leefstijlverandering is alleen mogelijk door aandacht te geven aan body, food & mind.
Lees meer over Inge Bader en
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Mindful trainen19 mrt. 2019 07:30
Geluk kun je voor 40% zelf beïnvloeden.21 feb. 2019 06:00
Gezondheid

De voordelen van een Detox (met 5 tips om het makkelijker vol te houden).

30 apr. 2019 om 06:30

Veel water, achttien sapjes, drie shotjes en drie soepjes. Dat heb ik de afgelopen drie dagen gedronken tijdens mijn detox. En, zo'n 72 uur at ik niks, tijdens de light & bright challenge van bbb health boutique. Geloof me; dat is een flinke uitdaging als moeder van twee kleine kindjes.

Loading...

Hun brood smeren, het vlees in kleine stukjes snijden, voor ze koken en die heerlijke geuren in de keuken opsnuiven zonder zelf een hap te kunnen nemen...

‘Waarom eet je niet mee, mama?’ vroeg mijn dochter tijdens mijn eerste sapdag aan de ontbijttafel. Ook tijdens werkafspraken en lunches kwamen er vragen als ik mijn sapjes tevoorschijn haalde. En – heel eerlijk gezegd - ik vroeg het mezelf ook even af, toen mijn collega's hun salades en broodjes op tafel zetten.

Ik deel graag mijn tips & tricks met je en geef je mijn vijf belangrijkste redenen en tips voor een detox. Dan houd je het makkelijker vol, als je langs de bakker loopt of boven het fornuis hangt om eten voor je kindjes te koken ;).

De voordelen van een Detox.

1. Reinigen
Een detox is enorm goed voor je gezondheid. Ik voel me heel vitaal, gezond en in balans na drie dagen detox. Zo fijn!

2. Ruimte & tijd
Drie dagen niet met eten met bezig zijn. Wow! Dat geeft zoveel ruimte & tijd. Even niet bezig zijn met de vraag 'wat gaan we eten?'. Niet uitgebreid tafelen geeft zoveel meer tijd om even te sporten of een fijne massage te plannen. Extra me-time!

3. Ontspanning
Ik slaap beter en ben veel meer ontspannen tijdens en na een detox. Ik wist het niet, maar mijn kaken vinden het heerlijk om even niet te kauwen. Mijn kaken zijn nu meer ontspannen waardoor ik tijdens een yogales, balance (bij bbb health boutique) of een meditatie mijn kaken veel beter kan ontspannen. Dat voelt heel fijn en zorgt voor meer ontspanning.

4. Heldere blik

Ik heb een beetje last van Mouches volantes of floatings; die kleine, zwevende, zwarte dingetjes die je ineens voor je ogen kunt zien bewegen als je naar de lucht kijkt op een zonnige dag. Ik heb ze ook als ik niet naar de lucht kijk. Dat is niet heel erg, maar.. ik heb ze liever niet. Ik weet niet waarom, maar na een detox zijn ze weg! Een heldere blik waar ik echt van geniet. Heerlijk!

5. Gewicht
Een detox is een fijne reset om weer bewust met mijn voeding en gewicht bezig te zijn. Tijdens de detox val ik altijd een paar kilo af. Dat blijft er niet allemaal af, maar het is wel een mooi startpunt om weer beter op mijn voeding te letten.

Ook al zijn de voordelen van een Detox legio, het gaat niet vanzelf en is soms echt even doorbijten. Ik geef je 5 tips.

Makkelijker volhouden

1. Smaak & kwaliteit
Kies sapjes die je lekker vindt en die van goede kwaliteit zijn. Ik ben fan van Sapje. Deze sapjes zijn biologisch, bevatten 400 gram groente per sapje en zitten in glazen flesjes (waardoor je niet in aanraking komt met de hormoonverstorende stoffen in plastic). En, ze zijn echt lekker!

2. Sporten
Sport tijdens een detox! En dan vooral in de hot cabin bij bbb health boutique. Dat zorgt ervoor dat je nog meer afvalstoffen kwijtraakt. Echt superfijn.

3. Wees lief voor jezelf
Wees lief en mild voor jezelf. Lukt het even niet? Pak dan een handje noten, groente of fruit. Ik ben ook weleens eerder gestopt, omdat het op dat moment niet goed voelde. Super handig dat de sapjes van Sapje bevroren worden geleverd, in de vriezer kun je ze heel lang bewaren zodat je op het juiste moment opnieuw kunt starten.

4. Af- en opbouwen
Zorg ervoor dat je het drinken van alcohol en koffie afbouwt voordat je aan je detox begint en bouw na je detox weer langzaam op. Ik heb 1 keer een paar glazen wijn gedronken op de dag na de detox. Dat is echt geen aanrader...

5. Plannen
Plan je detox op een moment dat je geen groot feest of etentjes in je agenda hebt staan. Het is ook fijn als je je detox plant in een week dat je net wat meer me-time hebt, of het rustiger aan kunt doen.

ik deed mijn sapdetox in week twee van de light & bright challenge van bbb. Deze internal spring cleaning is een body & mind challenge om te reinigen, activeren en op te ruimen. Je raakt kilo's kwijt, krijgt meer ruimte in je hoofd en je voelt je deze lente healthy & happy.

Detox je mee?

Ben je geen member van onze holistic gym en wil je toch graag onze Detox e-guide ontvangen? Dat kan! Als lezer van PINK ontvang je deze e-guide als je antwoord geeft op deze vraag; 'waarom ben jij echt toe aan een detox'? Reageer in de comments hieronder.

Dit artikel is geschreven door Inge Bader.

Ik voel me heel vitaal, gezond en in balans na drie dagen detox. Zo fijn!

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.