Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Evelien Lems

​Evelien Lems is health coach en epi-genetisch therapeut io. Ze geeft presentaties bij bedrijven om de bewustwording te vergroten van je eigen invloed op je gezondheid. Ook adviseert ze in haar praktijk bij gezondheidsklachten en helpt ze je om de meest energieke en gezondste versie van jezelf te worden.

Lees meer over Evelien
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Van zinloos drinken naar effectief hydrateren.22 feb. 2019 07:00
De voordelen van een Detox (met 5 tips om het makkelijker vol te houden).30 apr. 2019 06:30
Gemberthee - een natuurlijke vetverbrander. (met recept!)25 mrt. 2019 06:00
Gezondheid

Dit is waarom je niet van water drinken houdt.

16 nov. 2020 om 08:00

Water drinken is iets waar veel mensen zich toe moeten zetten. Je denkt er simpelweg niet aan of je vindt het niet lekker. Je neemt trouw je flesje water mee maar komt aan het einde van de dag tot de conclusie dat je weer te weinig gedronken hebt. Ik leg je in dit artikel uit waarom een ander makkelijk een halve liter water drinkt, en jij al moeite hebt met een klein glaasje water.

Loading...

Maar eerst, waarom is water drinken zo goed voor je? Voldoende vocht is nodig in elke cel van je lichaam, tot in je botten aan toe. Gezond kraakbeen bestaat zelfs voor 75% uit water; je gewrichten en wervels werken daarom ook lekker soepel bij voldoende vocht. Verder is vocht nodig om energie te maken, je spijsvertering soepel te laten lopen en het zorgt bij allergie voor een minder heftige reactie. Deze waslijst is nog maar een deel van alles waar vocht in je lichaam aan bijdraagt. Ook als je nergens last van hebt, geldt dat jouw lichaam het beste functioneert op voldoende vocht in je cellen.

Een tekort aan mineralen.

Als je moeite hebt met water drinken is er een goede kans dat je op uitdrogen staat. Ervaar je dat niet zo? Je lichaam denkt daar anders over ;). Kraanwater is niet functioneel in een lichaam met weinig mineralen. Je lichaam kan het vocht niet opnemen zonder voldoende mineralen. De mineralen die je wel in je lichaam hebt, worden gebruikt voor functies die een hogere prioriteit hebben. Bij een tekort aan mineralen, zal je lichaam daarom geen waardevolle mineralen opofferen om vocht op te nemen. Wat je drinkt, plas je uit. Wanneer dit langere tijd gebeurt gaat water drinken je tegenstaan. Het kost je moeite om water te drinken. Hiermee geeft je lichaam aan er niks mee te kunnen.

Tegen heug en meug drinken?

Het is niet de oplossing om tegen je zin toch zoveel mogelijk water te gaan drinken. Doordat je water niet lekker vindt, of het je zelfs tegenstaat, geeft je lichaam je het duidelijke signaal niks met water te kunnen. Je lichaam heeft eerst mineralen nodig. Die zitten natuurlijk in groente en fruit, maar een supplement is in zo’n geval geen overbodige luxe. Wat je nodig hebt is een voedingssupplement met meerdere mineralen in een goed opneembare vorm. Het is een goed idee om je hierin te laten adviseren door een professional die bekend is met jouw gezondheid.

Een nieuwe gezonde gewoonte.

Wanneer je vervolgens voldoende mineralen beschikbaar hebt, zijn je lichaamscellen weer in staat om vocht op te nemen. Het water drinken zal je niet meer tegen staan, en jij kan starten met een nieuwe goede gewoonte: bulkdrinken! Dat werkt als volgt: Je drinkt een aantal keer per dag grote hoeveelheden water. Bijvoorbeeld 3x per dag zo’n 500ml water. Bulkdrinken werkt een stuk beter voor je lijf dan wanneer je steeds kleine beetjes drinkt. Je bouwt het beetje bij beetje op totdat je in 2-3 keer 2 – 2,5 liter water per dag drinkt.

Je lijf zal je dankbaar zijn! Én, je hoeft geen flesjes meer mee te nemen.

Dit artikel is geschreven door Evelien Lems.

Je lichaam geeft je het signaal dat het water niet goed kan verwerken.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.