Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Aniek Jonckers Brand

Aniek Jonckers Brand is founder van Puur Power. De afgelopen jaren heeft ze met haar 12-stappen-programma Puur Power Vrouw al meer dan 1100 vrouwen geholpen bij het ontwikkelen van een gezonde en gelukkige leefstijl. Ze inspireert vrouwen met haar eigen verhaal en laat zien dat gezond leven leuk én makkelijk kan zijn.

Je wordt een ander mens als je goed voor jezelf gaat zorgen.
Lees meer over Aniek
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Video: Yoga-oefening om je dag energiek te starten.15 mrt. 2019 07:30
30 minuten mediteren staat gelijk aan 1 - 4 uur slaap: yoga nidra.29 nov. 2018 08:30
Ik viel om. Wacht jij tot je je crisispunt bereikt hebt?13 jun. 2019 07:00
Gezondheid

Je energiebalans is de basis voor je geluk, je gezondheid en je gedachten.

09 dec. 2019 om 07:00

Neem je energiebalans serieus!. Ik ben ervan overtuigd dat jouw hoeveelheid dagelijkse energie de basis is van: 1. je geluk, 2. je gezondheid en 3. je gedachten. Daarom lees je in dit artikel hoe je je energiebalans weer terugpakt en je beter gaat voelen op ieder gebied.

Loading...

Hoe staat het ervoor met jouw energiebalans? Voel jij je fit, uitgerust en sta je iedere dag met een positief gevoel op? Of merk je dat je vaak weinig energie hebt, je je moe en futloos voelt?

Je voelt je minder gelukkig als je moe bent.

Als je weinig energie hebt, merk je dat meteen aan je humeur. Je bent chagrijnig, of prikkelbaar tegen je kinderen en je partner. Je incasseringsniveau is lager. Als er iets iets niet helemaal gaat zoals jij dat voor ogen had, loop je meteen te zuchten. En als je een drukke agenda hebt, ga je je lopen haasten en multitasken, waarna je je schuldig voelt omdat je de helft vergeten bent. Super vermoeiend, dus het is niet zo gek dat je aan het einde van de dag helemaal gesloopt bent. Met als gevolg; je hebt echt geen zin meer om te koken en de kinderen naar bed te brengen. Je bent boos als ze niet willen eten en chagrijnig als ze lopen te treuzelen. Terwijl je de tijd samen met je gezin juist zo graag gezellig had willen doorbrengen.

Je gezondheid verslechtert als je weinig energie hebt.

Je gezondheid gaat ook achteruit als je lijf te weinig energie heeft om alle taken goed uit te kunnen voeren. Zo kost je immuunsysteem bijvoorbeeld heel veel energie. Het kan dus zijn dat je maar langzaam herstelt van een griep als je energiebalans niet optimaal is. Je spijsvertering kost ook veel energie; als je weinig energie hebt kun je daarom maag,- of darmproblemen krijgen. En dat kan weer de oorzaak zijn van andere klachten, zoals hoofdpijn, huidklachten en ook de veelgehoorde opgeblazen buik. Daarnaast worden veel mensen dikker als ze moe zijn, want als je moe bent ben je eerder geneigd om te gaan snaaien. Je hebt de hele dag zin in iets lekker zoets, voor die snelle energiekick, waarna je energieniveau weer tot het 0-punt daalt. Moe zijn zorgt ervoor dat je niet voldoende wilskracht kunt opbrengen om snoep en koek te laten staan.

Negatieve gedachten als je moe bent.

Je gedachten worden ook negatiever als je moe bent. Je bent eerder geneigd om alles wat er misgaat uit te vergroten. Te piekeren over onzinnige dingen. Te slachtofferen in plaats van je eigen verantwoordelijkheid te pakken en een oplossing te zoeken voor je ‘probleem’. En je gaat meer klagen. Vaak zelfs zonder dat je het door hebt. Herkenbaar?

Ik kan nog wel even doorgaan, want er zijn nog veel meer (vage) klachten die in de oorsprong zijn ontstaan door te weinig energie. Maar ik denk dat je inmiddels wel overtuigd bent, toch? ;).

En jij...?

Sta vandaag eens stil bij jouw energiebalans. Heb jij voldoende energie? Of merk je dat je daar winst te behalen valt? Kom dan in beweging door de eerste stap te zetten. Wat kun jij nu doen om de energiebalans te herstellen? Misschien kun je taken laten vallen, misschien kun je eerder gaan slapen, gezonder eten of....?

Welke stap zet jij vandaag? Laat het ons hieronder weten, in de comments. Dan inspireren we elkaar.

Dit artikel is geschreven door Aniek Jonckers Brand.

Het is niet zo gek dat je aan het einde van de dag helemaal gesloopt bent.

Deel dit artikel


Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK