Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Terah Beek

Terah Beek is expert op het gebied van mineralen. Ze heeft klinische psychologie gestuurd, is natuurvoedingskundige en verdiept zich al jaren in de werking van mineralen. Niet alleen is ze gefascineerd door het mens-zijn, maar ook door een holistische aanpak naar lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zowel in haar prive-leven als in haar werk bij The Health Factory probeert ze dat te leven en aan bij te dragen.

Lees meer over Terah
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Nano magnesium versus magnesiumpillen, poeders, vlokken en olie. Wat is precies het verschil?04 okt. 2018 08:30
Een natuurlijk medicijnkastje.22 jan. 2019 07:00
Vruchtbaarheid. 3 vragen aan gynaecoloog Barbara Havenith06 nov. 2018 15:30
Gezondheid

Vitaal zwanger met de juiste voedingssupplementen.

10 apr. 2019 om 07:00

Toen ik voor de eerste keer zwanger werd, was ik 26 jaar. Ik gebruikte geen voedingssupplementen en wist er nog niets van af. De zwangerschap kwam enigszins onverwacht en ik herinner mij nog dat een vriendin me adviseerde om foliumzuur te slikken. Ik kocht braaf een potje foliumzuur, bij een reguliere drogist. Gelukkig had ik een probleemloze zwangerschap en dito bevalling. Geen last van misselijkheid, maagzuur of kuitkrampen, laat staan de serieuzere zwangerschapskwalen, zoals hoge bloeddruk of zwangerschapsdiabetes.

Loading...

Ik had eigenlijk maar last van één ding, namelijk hartkloppingen. Dat was voor mij al een bekend fenomeen sinds mijn puberteit, maar tijdens mijn zwangerschap had ik het heftiger dan anders. Na de zwangerschap kwam ik erachter dat het een magnesiumtekort kon zijn. Ik heb toen een potje magnesiumcitraat aangeschaft en ja hoor, de hartkloppingen waar ik al jaren last van had, verdwenen binnen twee weken. Ik was verheugd! Nu weet ik inmiddels dat je een verhoogde behoefte hebt aan magnesium als je zwanger bent en dat de hartkloppingen daarom erger werden.

Mijn tweede zwangerschap

Onder andere door deze ervaring ben ik me meer en meer in voedingsstoffen en in voeding gaan verdiepen, wat er toe geleid heeft dat ik een opleiding tot natuurvoedingskundige ben gaan doen en in de voedingssupplementenbranche terecht kwam, waarin ik nu al 10 jaar werkzaam ben.

13 jaar na mijn eerste zwangerschap raakte in opnieuw in verwachting. Ditmaal was ik 39. Door mijn werk adviseerde ik iedere werkdag mensen over welke nano mineralen en andere voedingsstoffen van belang zijn bij allerlei kwalen en aandoeningen, ook tijdens de zwangerschap. Toen ik zelf zwanger werd en kort daarna mijn directe collega Sheila ook, werden wij mooie testcases én ervaringsdeskundigen over wat de producten die we altijd al adviseerden, daadwerkelijk voor ons deden tijdens deze periode.

De supplementen die ik gebruikt heb

Mijn basissuppletie, d.w.z. supplementen die ik iedere dag nam, bestond uit vitamine D (zo’n 25 a 50mcg per dag), B-vitaminen in actieve vorm (tijdens de lezing en in het informatieboekje dat ik heb samengesteld wordt uitgelegd waarom de actieve vormen van B-vitaminen véél beter voor je zijn!), vitamine C, algenolie of visolie en last but not least de Okinawa mineralen, bestaande uit calcium en magnesium en 76 mineralen en spoorelementen uit de natuur.

Naar behoefte nam ik nano magnesium, nano zink, nano ijzer en indium en ik heb de helft van mijn zwangerschap vitamine K2 gebruikt.

Wat deden de supplementen voor mij?

Mijn persoonlijke favorieten waren de Okinawa mineralen, vitamine C en vitamine K2. Deze supplementen hebben mij merkbaar enorm geholpen me beter te voelen en van kwaaltjes af te komen. Het natuurlijke en zuivere mineralencomplex uit Okinawa bevat veel calcium en magnesium in ionische vorm en wordt supergoed door je lichaam opgenomen. De 76 spoorelementen heb je allemaal nodig, zij het in spoortjes. Zo heeft het zenuwstelsel van het groeiende kindje mineralen en spoorelementen nodig om zich optimaal te ontwikkelen. En met voldoende calcium en magnesium kun je grote problemen voorkomen, zoals een zwangerschapsvergiftiging. Ik voelde me er sterk door en ik kon er mijn onrustige benen mee temperen en de krampen in mijn kuiten mee verlichten. En ik gebruikte het als maagzuurmiddel, dat ik zelfs acuut kon inzetten en snel hielp.

Herpes

Een andere klacht tijdens mijn zwangerschap was dat mijn herpes enorm opspeelde. De herpes van onderen om volledig te zijn. Dit baarde mij zorgen, want rond de bevalling kan dat gevaarlijk zijn en ik had echt de ene na de andere uitbraak. Toevallig belandde ik bij een therapeut die met een pendel tekorten uittestte en een groot vitamine C tekort testte. Ook pendelde zij precies hoeveel ik moest nemen inclusief een afbouwschema tot een onderhoudsdosering van 2000mg. Ik nam in het begin zes vitamine C pillen van 1000mg. Wat veel, zou je denken! Dat vond ik ook, maar mijn herpes verdween als sneeuw voor de zon en ik heb er niet één keer meer last van gehad tijdens en na mijn zwangerschap.

Vitamine K

Vitamine K bleek ook een wondermiddel om de bloedneuzen te stelpen die ik bijna iedere dag had. Door de toegenomen hoeveelheid bloed (twee liter extra) gedurende de zwangerschap, komt er extra druk te staan op de bloedvaten en daar waren de kleine vaatjes in m’n neus niet tegen bestand. Omdat vitamine K de vaten versterkt en tegen bloedneuzen wordt ingezet, kocht ik een hoog gedoseerd vitamine K2 supplement. En warempel, de dag nadat ik er mee begonnen was, had ik geen bloedneus meer en alle dagen die volgden ook niet.

Dit zijn slechts een paar persoonlijke anekdotes om te laten zien hoezeer natuurlijke stoffen kunnen ondersteunen tijdens en na de zwangerschap. Je pakt niet alleen symptomen aan, maar heft tekorten op en brengt je lichaam in een hogere staat van welzijn. De juiste keuze van supplementen is niet alleen heilzaam voor jezelf, maar ook voor het groeiende leven in de buik. En je optimaliseert er je moedermelk mee.

Lees er alles over in het boekje 'zwanger zijnn, bevallen en borstvoeding geven'. Of kom naar de interactieve lezing tijdens het Geboortefestival (13 april) of het Borstvoedingsfestiva van Kiind magazine in Alkmaar. Je kunt er al je vragen stellen. Ik zie je daar graag!

Dit artikel is geschreven door Terah Beek.

Met het gebruik van voedingssupplementen pak je niet alleen symptomen aan, maar hef je ook tekorten op.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.