Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Laura Nijman

Als orthomoleculair eetbuiencoach én ervaringsdeskundige weet Laura als geen ander wat jij nodig hebt om je eetbuien te overwinnen en daarmee je gezondheid en zelfvertrouwen een boost te geven.

Bewust eten, leven & genieten.
Lees meer over Laura
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Zorgen jouw zintuigen ervoor dat je meer gaat eten?03 dec. 2019 00:00
Zo stop je met emotie-eten.28 sep. 2018 09:00
Het is lastig om je gedrag te veranderen, maar zo lukt het wél.02 mrt. 2020 06:30
Gezondheid

Zo ben je je eetbuien de baas.

30 mrt. 2020 om 07:00

Je kent het gevoel vast wel; je hebt al vanaf het moment dat je wakker werd zin in iets lekkers. Maar, je hebt je gisteravond voor het naar bed gaan voorgenomen om vandaag écht niet te snoepen. Je hebt de hele ochtend enorm je best gedaan om je in te houden, je aan je voornemen te houden. Maar oh.. dat knagende gevoel van binnen, dat bleef je aandacht trekken. En daarom ging je iets later op de dag toch voor de bijl. Het knagende gevoel heb je tot bedaren gebracht, maar je voelt je enorm schuldig en slecht over jezelf dat je je niet aan je voornemen gehouden hebt. Herkenbaar?

Loading...

Je baalt als een stekker. Hoe moeilijk kan het nou zijn? Alleen vandaag niet snoepen. Eén dag, dat had moeten lukken… Je voelt je boos en gefrustreerd en deze gevoelens wakkeren dat knagende verlangen, de zin in zoet, binnenin jou alleen maar nog meer aan. En dus, grijp je naar het stuk chocolade dat nog in de kast ligt. Nu is je dag toch al verpest.. dan kun je net zo goed pizza eten als avondeten, toch? Deze dag is mislukt, het maakt toch niet meer uit. Terwijl je wacht tot de pizza klaar is doe je nog een graai in de dropzak, want dat nare gevoel in je buik voel je nog steeds en daar wil je vanaf.

Bewustwording is de eerste stap.

Je herkent dit vast. Dat knagende gevoel, dat stemmetje dat je steeds maar weer in de richting duwt naar die zoete, hartige, ongezonde dingen die je eigenlijk niet wilt eten. Keer op keer op keer. En weet je, wees blij dat je dat stemmetje hebt, een stemmetje dat je verlangen herkent. Want daarmee heb je al de eerste stap gezet op weg naar bewustwording. Jezelf bewust maken is de eerste stap op weg naar een eetbuivrij leven.

Waar komt je verlangen naar eten vandaan?

Zoals je wellicht al tussen de regels door gelezen hebt; het een hangt met het ander samen. Eerst was er alleen dat knagende gevoel, daar bovenop kwam dat je jezelf aan het inhouden was, je gaf geen uiting aan wat je nodig had en tot slot voelde je je boos en gefrustreerd. Genoeg ingrediënten voor een eetbui. Wat zou er anders zijn, als je bij dat eerste knagende gevoel even stil zou blijven staan. Jezelf afvragen waar dat gevoel vandaan kwam. Had je wel goed geslapen? Had je misschien ruzie? Was je gehaast en sloeg je daardoor je ontbijt over?

Met je gedachten terug naar het begin.

Dit zijn allemaal redenen die de drang naar eten opbouwen en de oorzaak kunnen zijn van een eetbui later op de dag. Hoor je dat stemmetje dat zegt dat je nu chips moet eten? Of koekjes? Ga eens met je gedachten terug naar eerder op de dag. Wat speelde er toen? Wat had je op dat moment echt nodig? Geef dat alsnog aan jezelf. Vind je het lastig om erachter te komen waar je werkelijk behoefte aan hebt? Pak dan pen en papier en schrijf het op. Het werkt helend, echt waar.

Dit artikel is geschreven door Laura Nijman.

Waar komt je verlangen naar eten vandaan? Wat wil je echt?

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.