Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Esther Schippers

Esther is oprichtster van 100%YOGA. Op de yogamat is ze het gelukkigst, vrij van fysieke of zelfbedachte beperkingen. Yoga leerde haar om haar lichaam te accepteren en ernaar te luisteren. Esther is de enige yogatrainer in Europa die live online yogalessen uitzendt mét live interactie in Full HD.

Yoga. Anytime. Anywhere.
Lees meer over Esther
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Zo creëer je je eigen thuis-retraite (mét gratis ebook!)27 jul. 2020 07:00
Beachyoga (met vier yoga-video's!).19 aug. 2019 06:30
Yoga: 7 tips om gemotiveerd te blijven.12 apr. 2019 06:00
Lifestyle

Aanrader: yoga op het strand.

09 sep. 2020 om 00:00

Er komt een heerlijke nazomerweek aan! Die Indian summer is perfect om niet thuis of in de yogaschool je yoga-oefeningen te doen, maar lekker naar het strand te gaan. Je zou het misschien niet direct denken, maar de Nederlandse stranden lenen zich uitstekend voor strandyoga.

Maar, niet alleen de zomer, ook tijdens de andere maanden van het jaar is de Nederlandse kust prima voor het doen van je yoga-poses.er zijn mer dan 60 locaties waar yogales on the beach gegeven wordt, er is er vast eentje bij jou in de buurt te vinden. Meer verrassende feiten over de Nederlandse stranden en een overzicht van alle locaties voor strandyoga lees je in dit artikel.

Loading...
Beachyoga-video 1.
Een paar interessante feitjes over de Nederlandse stranden:
  • De Nederlandse kust is 432 kilometer lang en bestaat voor 82% uit zand. De rest wordt vooral gevormd door menselijke constructies, zoals zeeweringen.
  • Om de kustlijn zo veel mogelijk in stand te houden, wordt er jaarlijks twaalf miljoen kubieke meter zand verplaatst. Dat is afkomstig van plekken die een aantal kilometers uit de kust liggen.
  • Het strand van Schiermonnikoog is met 430 meter het breedste strand van Nederland. De Zeeuwse stranden zijn het smalst: dat van Vlissingen is maar vijftien meter breed.
Loading...
Beachyoga-video 2.
Boost vitamine D.

Je weet vast dat het beoefenen van yoga ontzettend veel gezondheidsvoordelen brengt en in combinatie met de zon, worden dat er nog meer. Strandyoga is the way to go voor een extra boost van vitamine D. Daarnaast heeft zonlicht een cholesterolverlagend effect en verbetert het ook het zuurstofgehalte in het bloed. Zo houd je je lichaam echt gezond.

Loading...
Beachyoga-video 3.
Smeren, smeren en smeren.

Vergeet niet je (natuurlijke) zonnebrandcreme mee te nemen naar het strand. Ook op de dagen dat het bewolkt is, is het verstandig om je voor je yogales op het strand in te smeren. Zo'n 80 procent van de uv-straling bereikt jou namelijk ook wanneer het bewolkt is. Nu zijn de meeste van ons zuinige smeerders, want uit onderzoek blijkt dat gemiddeld maar een kwart tot de helft de benodigde hoeveelheid ook echt gebruikt. Minder smeren betekent dat je minder beschermd bent. Smeren met factor 50 hoeft niet, want uit onderzoek blijkt dat een spf 50 slechts 1% meer bescherming biedt ten opzicht van een spf 30. Nergens voor nodig dus ;).

60 locaties voor strandyoga in Nederland.

Er zijn ruim 60 verschillende locaties aan de Nederlandse kust waar strandyoga wordt gegeven. Op de website van Buiten-Yoga kun je makkelijk en snel zoeken naar een les bij jou in de buurt.

Yoga in het zachte zand en met een frisse zeebries die je koel houdt is zo heerlijk. Ga jij het ook proberen?

Dit artikel is geschreven door Esther Schippers.

De Nederlandse stranden lenen zich uitstekend voor strandyoga.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.