Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Esther Schippers

Esther is oprichtster van 100%YOGA. Op de yogamat is ze het gelukkigst, vrij van fysieke of zelfbedachte beperkingen. Yoga leerde haar om haar lichaam te accepteren en ernaar te luisteren. Esther is de enige yogatrainer in Europa die live online yogalessen uitzendt mét live interactie in Full HD.

Yoga. Anytime. Anywhere.
Lees meer over Esther
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Yoga leerde me mijn lichaam te accepteren én ernaar te luisteren.12 okt. 2018 09:00
Het effect van yoga op je lichaam.10 dec. 2018 13:00
Stress? Deze tips zorgen voor meer ontspanning.28 mei 2019 06:00
Lifestyle

The secret of breathing.

18 jun. 2019 om 12:00

We staan er meestal niet bij stil en toch doen we het constant. Onze ademhaling gaat volautomatisch. We ademen gemiddeld 23.000 keer per dag en verwerken daarmee ongeveer 10.000 liter aan zuurstof. Maar wat is ademen eigenlijk en hoe kan je ademhaling je gezondheid verbeteren? In dit artikel lees je verrassende feiten over ademhalen.

Loading...
Wat is ademhalen?

Als je ademt, transporteer je zuurstof naar alle cellen van je lichaam zodat ze hun specifieke taak kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd maak je ook het systeem schoon van de koolstofdioxide die vrijgekomen is. Hoe kan het toch dat we deze belangrijke en ingewikkelde taak kunnen uitvoeren zonder er zelfs maar aan te hoeven denken? Deze TedX-video van Emma Bruce laat zien hoe onze longen ons in leven houden (3 min.).

Loading...
Dit doen je longen.
Ademhaling en stress

Er bestaat een link tussen de ademhaling en stress. Als we ontspannen zijn, ademen we op de meest natuurlijke manier; richting de buik. Bij een buikademhaling is het lichaam in staat om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer er stress is, dan heeft dit direct effect op de ademhaling; we worden kortademig, de ademhaling gaat omhoog naar de borst. Hoe langer een borstademhaling duurt en hoe vaker deze voorkomt, hoe lastiger het voor het lichaam is om optimaal te blijven functioneren. Gedurende een langere periode niet goed ademen verhoogt de kans op depressie en angst. De Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat depressie en angst in het jaar 2020 de nummer één ziekte is wereldwijd. Wow! Max Strom, breath-coach, legt uit hoe goed ademen positief kan bijdragen aan de fysieke én mentale gezondheid. Je kunt hier zijn interessante TedX talk bekijken (18 min):

Loading...
Breathe to Heal - Max Strom
Goede zithouding

Een correcte zithouding is niet alleen van belang om je werk goed te kunnen doen, maar ook om goed te kunnen ademen. Je kunt je vast voorstellen dat naar naar je buik ademen minder makkelijk gaat als je voorovergebogen voor je laptop zit. Zit je veel achter je bureau? Dan kun je dat gaan voelen in je nek, schouders en (onder)rug. Gun jezelf een korte break met de oefeningen uit deze video:

Loading...
Yoga-oefeningen voor een productieve dag.
Gratis yogales

Het doen van yoga zorgt ervoor dat je bewuster bent van je ademhaling en er optimaal gebruik van kan maken. Op vrijdag 21 juni is het WereldYogaDag en organiseert Esther een gratis live online yogales. Schrijf je in via deze link en ervaar wat yoga voor jou én je ademhaling kan doen!

Dit artikel is geschreven door Esther Schippers.

Gedurende een langere periode niet goed ademen verhoogt de kans op depressie en angst.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.