Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Rachel Peeters

Rachel is Yoga Nidra Meditatiecoach. Dit is een bijzondere vorm van een geleide meditatie waarbij je in een staat komt tussen wakker zijn en slapen. Een sessie van een half uur staat gelijk aan 1-4 slaap!

Your body and mind need real rest and meditation is a perfect tool for that.
Lees meer over Rachel
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
30 minuten mediteren staat gelijk aan 1 - 4 uur slaap: yoga nidra.29 nov. 2018 08:30
Slaapyoga25 jan. 2019 06:00
Het effect van yoga op je lichaam.10 dec. 2018 13:00
Lifestyle

Welke vorm van meditatie past bij jou?

09 aug. 2019 om 06:00

Geleide meditaties, meditaties waarbij je 20 minuten op een kussen zit, meditaties op muziek, meditaties door mantra's te zingen... er zijn vele vormen van meditatie. Heb jij al onderzocht welke vorm het beste bij jou past?

Loading...

In deze tijd waarin het leven hectisch is, agenda's vol, alles snel gaat en mensen veel stress ervaren, is voldoende rust inbouwen in je leven belangrijker dan ooit. Mediteren is een perfecte manier om dat rustpunt voor jezelf in te bouwen. Ik merk echter dat veel mensen het toch lastig vinden om meditatie te integreren in hun leven.

Toen ik een paar jaar geleden op zoek ging naar een meditatievorm die mij aansprak vond ik tussen alle meditatie-apps niks wat echt bij me paste. Mijn gedachten vlogen alle kanten op, ik was snel afgeleid en voelde eigenlijk geen verandering na een meditatie. Totdat ik Yoga Nidra meditatie ontdekte.

Uitgerust wakker worden.

Yoga Nidra meditatie is een meditatievorm waarbij je lekker kan gaan liggen met je ogen dicht terwijl je luistert naar de geleide meditatie. Je kunt het 's ochtends doen na een onrustige nacht, gedurende de dag als een powernap of 's avonds voordat je gaat slapen zodat je makkelijk in slaap valt en uitgerust wakker wordt.

Een sessie van een half uur gelijk staat aan 1-4 uur slaap. Dit is geen vervanging voor slaap maar wel een tool om extra rust in je leven te brengen. Je komt hierbij in een staat tussen wakker zijn en slapen - een staat waar gedachten en stress wegvallen en je een diep gevoel van ontspanning ervaart. Na een half uur word je energiek wakker. In Amerika is Yoga Nidra al enorm populair en wordt het zelfs in het leger gebruikt. In Nederland is het nog minder bekend, maar wel in opmars.

Vind een vorm van meditatie die bij jou past.

Deze vorm van meditatie werkt voor mij heel goed. Ga ook eens een aantal vormen van meditatie uitproberen en kies een vorm die bij jou en bij je leven past. Dagelijks mediteren is dan geen opgave meer, maar een heerlijk moment voor jezelf. Alleen dan houd je het makkelijk vol.

Heb je wat hulp nodig om van start te gaan met mediteren? Let me know, ik help je graag op weg.

Dit artikel is geschreven door Rachel Peeters.

Mediteren is een perfecte manier om een rustpunt in je drukke dag in te bouwen.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.