Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Claudia Vesters

Claudia is Gewicht- en Hormoondeskundige en ervaringsexpert. Ze transformeerde van een VET ongezonde vrouw, naar de gezonde, energiek, slanke vrouw die ze wilde zijn. Met haar kennis en ervaring begeleidt ze vrouwen naar een (h)eerlijke gezonde leefstijl, goede hormoonbalans en een gezond gewicht.

Leven zonder dieet.
Lees meer over Claudia
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Niet meer snaaien door meer te eten.20 mei 2019 06:00
Ruim je eetgewoontes op om weer lekker in je vel én je kleding te zitten.19 jul. 2019 06:30
Je eet gezond, maar valt toch niet af?!30 okt. 2018 14:09
Mindset

Afvallen volhouden, zo doe je dat.

30 sep. 2020 om 07:00

Als je aan iemand die een paar weken geleden het roer omgooide en startte met een dieet vraagt hoe het gaat, zul je bijna altijd horen: "ik voel me zo goed, het is nu de kunst om dit te blijven volhouden." Dat volhouden, focus houden. Hoe verander je dat naar een blijvende verandering in je leefstijl? In dit artikel deel ik mijn tips om van ‘volhouden’ naar ‘blijvend’ te gaan zodat je de gezonde, slanke, energieke leefstijl krijgt waar jij blij van wordt.

Loading...

Gezond slank leven is meer dan alleen maar afvallen. Het gaat om het samenspel tussen je brein, darmen, voeding, beweging. Het is belangrijk om niet alleen je eetgewoontes aan te passen, maar ook je mindset. Het veranderen van oude gedachtes en gewoontes naar gedachtes die nu bij je nieuwe leefstijl passen.

Je automatische piloot beïnvloeden.

Je brein splits ik voor het gemak even op in 2 delen: je bewustzijn en je onderbewustzijn. Van alles wat je op een dag doet, komt slechts 5% van wat je doet uit het bewuste gedeelte van je brein. De overige 95% komt vanuit je onderbewustzijn; je automatische piloot. Alles wat je in je leven doet, meemaakt en leert wordt opgeslagen in je onderbewuste.

Je kunt het vergelijken met ‘woordjes stampen’ zoals je dat op de middelbare school ook vast gedaan hebt. In het begin is het lastig, maar hoe vaker je de woordjes blijft herhalen hoe meer het vanzelf gaat. Net zolang tot alle woorden in je hoofd zijn opgeslagen. Je kunt ze oplepelen wanneer het nodig is. Je denkt eraan en je onderbewuste gaat op zoek naar het juiste woord.

Als je al een lang verleden hebt met diëten of als je, net zoals ik, altijd een ongezonde relatie met eten hebt gehad, dan heb je dit in je onderbewustzijn geprogrammeerd. Iedere als je in de verleiding komt om te gaan eten door emotie of behoefte aan suikers, heeft je onderbewuste al een pasklare oplossing voor je. Het stuurt je direct aan om te gaan doen wat je in het verleden altijd deed. Kortom, als je dit patroon wilt doorbreken en een duurzame verandering wilt maken is het een noodzaak om met je mindset aan de slag te gaan.

Een gezonde mindset ontwikkelen.

Het is wetenschappelijk is bewezen dat je hersenen plastisch zijn. Dat wil zeggen dat je hersenen zich kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. Je kunt je imprint veranderen. Zeggen dat je een gezonde slanke mindset hebt is geen garantie voor succes. Het succes boek je door je gedachtes af te stemmen op dat wat je wel wilt. Wil je het dieet volhouden of kies je ervoor om gezond en slank te leven?

Het woord diëten heeft een bepaalde betekenis gekregen in je onderbewustzijn. Die betekenis is gebaseerd op al je ervaringen uit het verleden, wat je anderen hebt zien doen en wat er tegen je is gezegd. Je onderbewuste roept steeds weer, nog voordat je het doorhebt deze oude herinneringen en ervaringen op. De oude opgeslagen data in je onderbewustzijn die niet meer bij je passen, kun je vervangen door nieuwe gegevens. Hoe meer gedachtes, gewoontes en kennis die wel passen bij je nieuwe gezonde slanke leefstijl worden opgeslagen, hoe meer je nieuwe gezonde slanke leven realiteit gaat worden.

Van fictie naar realiteit.

Naast het feit dat je je hersenen kan herprogrammeren, is er nog een krachtige tool die je kan inzetten. Je brein kan nauwelijks onderscheid maken tussen realiteit en fictie. Door je wensen en gedachtes om te zetten in beelden krijg je een vergelijkbaar resultaat als met het daadwerkelijk doen. Je wensen en gedachtes omzetten in beelden is visualiseren.

Visualiseren is een krachtig hulpmiddel om je nieuwe leven werkelijkheid te maken. Je denkt aan de toekomst waarin jij die gezonde slanke vrouw bent. Hoe ziet die toekomst er dan uit? Wat doe je dan anders dan dat je nu doet? Wat eet je, wat doe je als je geen zin hebt om te koken, hoe loop je door de supermarkt, welke kleding draag je, hoe voel je je? Neem dit mee in je visualisatie.

Door te visualiseren komt er nieuwe energie vrij waarmee je de basis legt voor een positieve gezonde slanke mindset. Herhaling is key. Groot of klein, iedere situatie, ieder moment kun je visualiseren. Stel dat je vanavond gezond wil eten, visualiseer dan nu eens levendig hoe je door de supermarkt loopt om je boodschappen te doen (zonder snoep in je mandje te leggen), hoe je vanavond aan het koken bent en hoe je daarna geniet van je heerlijke gezonde maaltijd.

Het verschil tussen ‘volhouden’ en volledig in je gezonde slanke leven te gaan leven, maak je niet alleen door wat je eet, maar ook door wat je denkt.

Gezond slank leven is meer dan alleen maar afvallen.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.