Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Claudia Vesters

Claudia is Gewicht- en Hormoondeskundige en ervaringsexpert. Ze transformeerde van een VET ongezonde vrouw, naar de gezonde, energiek, slanke vrouw die ze wilde zijn. Met haar kennis en ervaring begeleidt ze vrouwen naar een (h)eerlijke gezonde leefstijl, goede hormoonbalans en een gezond gewicht.

Leven zonder dieet.
Lees meer over Claudia
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Goede voornemens. Je begon zo goed, maar na een paar dagen gaat het mis.21 jan. 2020 06:30
Zo word je vrienden met stresshormoon cortisol.18 feb. 2019 07:30
Je eet gezond, maar valt toch niet af?!30 okt. 2018 14:09
Voeding

Niet meer snaaien door meer te eten.

20 mei 2019 om 06:00

Je kent het vast wel. Je hebt je overdag heel goed aan je gezonde eetpatroon gehouden, maar 's avonds plof je op de bank en heb je ineens ZO'n zin in een koekje. En het blijft niet bij 1 koekje.... Terwijl je je nog zo had voorgenomen om dat niet te doen.

Loading...

Als je dit herkent, dan maak jij waarschijnlijk ook de veel voorkomende fout door overdag te weinig te eten. Of, misschien ben je wel te streng voor jezelf geweest. In dit artikel zul je ontdekken hoe je er met een paar kleine aanpassingen voor kunt zorgen dat die snaaibuien minder worden of zelfs helemaal verdwijnen.

Koolhydraten, vetten en eiwitten.

Om gezonder, fitter en energieker te worden heb je een goede balans nodig tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. De goede koolhydraten leveren je cellen de energie die ze nodig hebben. De goede vetten geven je hersenen de energie die ze nodig hebben. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam, spieren en lichaamscellen en ze zorgen voor herstel en het verbeteren van ons lichaam. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de voordelen van het eten van koolhydraten, vetten en eiwitten. Het is belangrijk om ze voldoende met je voeding binnen te krijgen, maar dan wel in de juiste verhoudingen.

De meeste vrouwen vergeten dat het lichaam niet alleen goede voeding nodig heeft om je energie te geven, maar zeker ook de juiste hoeveelheden. Alles wat je eet, geeft je energie. De vraag is welke energie krijg je van wat je eet en hoe lang kun je 'teren' op deze energie...?

Deze fout maak je vanaf nu niet meer.

De meest gemaakte fout is te weinig eten. Een ander woord voor energie is calorie. Hoeveel energie je iedere dag opnieuw nodig hebt is o.a. afhankelijk van je lengte, gewicht en leeftijd. Deze berekening is voor iedereen anders. Om te achterhalen hoeveel energie jouw lichaam iedere dag nodig heeft, kun je hier een berekening maken.

De hoeveelheid calorieën die je iedere dag nodig hebt verdeel je over 3 eetmomenten: ontbijt, lunch en avondeten. Reserveer ook ongeveer 200 calorieën per dag voor een tussendoortje.

Dagmenu.

Het ontbijt dat je de meeste energie geeft bestaat uit een combinatie van eiwitten en vetten. Bijvoorbeeld een goed gevulde kom kokosyoghurt met fruit en noten.

Lunch met een gezonde salade. Zorg ervoor dat deze niet alleen vult, maar het je ook voldoende energie geeft. Voeg bijvoorbeeld ei, avocado, vlees, vis of kip toe.

Als je klaar bent met werken kun je het jezelf gemakkelijk maken. De kracht van goed eten zit in de eenvoud. Als je ervoor zorgt dat je bord voor de helft vol ligt met groenten, dan kun je de andere helft van je bord verdelen in drie stukken. Het eerste stukje reserveer je voor vlees/vis/kip en soms niks. Het tweede stukje gebruik je voor koolhydraten als aardappels, zilvervliesrijst of spelt-pasta en het derde deel voor de vetten om in te bakken. Meer heeft je lichaam niet nodig.

Snaaibuien zijn voorbij.

Wanneer je deze tips dagelijks toepast, zul je zien dat je snaaibuien in de avond verleden tijd zijn. Je hebt een voldaan gevoel en voldoende energie.

Ik gun het jou ook zo om veel energie te hebben. Om echt te kunnen genieten van het leven, om die leuke mama en/of partner te zijn die je wil zijn. Dit is ook wat je leert in mijn programma Vrouw in Balans. Je gaat weer terug naar de basis, de eenvoud van goed voor jezelf zorgen zodat je lekkerder in je vel én je kleding zit. Het geeft je de ruimte in je hoofd om beslissingen te nemen en je geliefden te geven wat ze verdienen.

Dit artikel is geschreven door Claudia Vesters.

De meeste vrouwen vergeten dat het lichaam niet alleen goede voeding nodig heeft, maar zeker ook de juiste hoeveelheden.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.