Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Aniek Jonckers Brand

Aniek Jonckers Brand is founder van Puur Power. De afgelopen jaren heeft ze met haar 12-stappen-programma Puur Power Vrouw al meer dan 1100 vrouwen geholpen bij het ontwikkelen van een gezonde en gelukkige leefstijl. Ze inspireert vrouwen met haar eigen verhaal en laat zien dat gezond leven leuk én makkelijk kan zijn.

Je wordt een ander mens als je goed voor jezelf gaat zorgen.
Lees meer over Aniek
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Lief zijn voor jezelf: zo stel je grenzen.28 okt. 2020 07:00
Afvallen volhouden, zo doe je dat.30 sep. 2020 07:00
Body Positivity: hoe komt het toch dat ons lichaam ons zo bezig houdt?10 aug. 2020 07:30
Mindset

Stress loslaten

16 sep. 2023 om 00:00

Aan het einde van de dag zit je hoofd vol en ben je vaak moe. Je hebt een drukke dag achter de rug en je hebt bewust en onbewust stress ervaren en dat vreet energie. We piekeren allemaal. Over kleine en grote onderwerpen. Ons hoofd staat de hele dag aan.

Eerlijk gezegd geloof ik niet dat vrouwen overspannen raken omdat hun leven te druk is of omdat ze te veel stress hebben. Ik geloof dat je overspannen raakt als je hoofd de hele dag overuren draait en je de stress en spanning niet dagelijks weer afvoert.

Stress loslaten is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl.

Ook ik heb een druk leven met een eigen bedrijf, een gezin en alle dagelijkse verplichtingen die erbij horen. Ik vind het ook soms erg moeilijk om dagelijks ontspanning te vinden.

Omdat ik een chronische ziekte heb, waardoor mijn bloeddruk en cholesterol waardes stijgen als ik niet oplet, is stressreductie een belangrijk onderdeel van mijn gezonde leefstijl. Het is daarnaast een belangrijk onderdeel voor iedereen die gezond wilt leven.

Balans is waar het om draait.

Stress blijf je helaas altijd in je leven tegenkomen. Een gejaagde dag is geen uitzondering meer. Vaak ploffen we ‘s avonds uitgeblust in ons bed.

Overdag is het belangrijk dat je momenten van herstel pakt, zodat je batterij ook tussentijds oplaad. In al mijn coachprogramma’s geef ik daarover uitleg, tips en oefeningen hoe je dit praktisch en simpel kunt doen.

Maar er is 1 makkelijke en super praktische oefening die jou geen tijd en moeite kost, maar wel ontzettend effectief is. Die oefening geef ik graag aan jou door, omdat ik zelf elke dag ervaar hoe fijn dit is. Ik doe deze oefening iedere avond voor ik naar bed ga.

Een warme douche om stress los te laten

Het is bewezen dat een warme douche (of bad) voor het slapen gaan je nachtrust enorm bevordert. Dit helpt je lichaam om af te koelen. Na eerst te zijn opgewarmd door het warme water is de dalende temperatuur van je lichaam na het douchen vervolgens een natuurlijk signaal om in slaap te vallen.

Voor ik naar bed ga neem ik dus altijd een douche en dat moment pak ik om een ontspanningsoefening te doen. Ik koppel dus een ontspanningsoefening aan mijn douchemoment. Douchen moet ik toch, dus het kost me geen extra tijd of moeite.

Oefening voor het slapen

Elke keer als ik douche adem ik eerst een paar keer diep in en uit. Dan beeld ik me in dat ik de stress, gejaagdheid, piekergedachten, verdriet of angsten die ik overdag voelde van me afspoel. Het water neemt alles mee het doucheputje in. Ik concentreer me op het water dat ik over mijn huid voel stromen. Ik visualiseer de kracht dat water heeft om negatieve gedachten weg te spoelen. Kijkend naar het doucheputje zie ik hoe het water erin verdwijnt, en voel me lichter worden. Terwijl ik dit doe, krul ik mijn mondhoeken licht tot een tevreden ontspannen glimlach van dankbaarheid.

Anas bodymist

Bergkristal

Tijdens dit ritueel gebruik ik een heerlijke douchegel van Anas, waarin Bergkristal verwerkt zit. Bergkristal staat bekend om haar harmonieuze werking. Ze brengt balans en positiviteit in je energieveld. Het kan zelfs de schadelijke effecten van straling verminderen en de elektrische lading in je lichaam harmoniseren. Ik geniet van het warme water en de heerlijke kalmerende douchegel en van de bijzondere geur, terwijl de stress van mijn lichaam en geest wordt gespoeld.

Na het afdrogen spray ik de bodymist van Anas over me heen en smeer ik me in met de bodylotion. Ik visualiseer dat de werking van de Bergkristal mijn hele lichaam harmoniseert. Echt, dit ritueel is goddelijk! Ik kan het iedereen aanraden. Helemaal met de Bergkristal producten van Anas.


Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.