Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Marieke Kok

Marieke is natuurvoedingskundige, orthomoleculair therapeut en epigenetisch therapeut (io). Ze deelt haar recepten en de prachtige plaatjes daarvan op instagram.

Zorg goed voor je lichaam, het is de enige plek waar je zult leven.
Lees meer over Marieke
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Recept: gezonde paella11 apr. 2019 06:30
Recept: een heerlijke gluten,- lactose,- en suikervrije moederdagtaart.10 mei 2019 06:00
Lekker, makkelijk én gezond: piadina's23 apr. 2019 06:30
Recepten

Recept: gevulde puntpaprika's.

26 jul. 2019 om 11:00

We houden van eten en het liefst gezond :). We vinden het dan ook ZO leuk dat Marieke Kok haar gezonde recepten met ons (en jou!) wil delen. Vandaag staat er weer een recept voor je klaar: gevulde puntpaprika's.

Loading...

Dit is zo'n heerlijk, eenvoudig zomergerechtje; gevulde romige puntpaprika's met veel gezonde ingrediënten. Je zet ze in een handomdraai op tafel.

Ingrediënten:
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 4 handen spinazie (dat is ongeveer 200 gram)
  • 1 eetlepel miso
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 4 eetlepels kokosroom of amandelroom
  • 200 gram kikkererwten uit een potje. Laten uitlekken en afspoelen met water.
  • peper
  • 2 puntpaprika’s
  • Een bakje tuinkers
  • bakpapier
Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm olijfolie in wok op matig vuur en pers de knoflook erboven uit. Zet het vuur iets hoger en voeg de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is, zet je het vuur laag en doe je een eetlepel miso en een eetlepel gembersiroop erbij.

Als de miso voor het grootste gedeelte gesmolten is, doe je de amandelroom of kokosroom erbij. Laat de room smelten en voeg de kikkererwten toe. Voeg vers gemalen peper naar smaak toe en haal van het vuur (je hoeft geen zout meer toe te voegen, miso is van nature zout).

Snijd de puntpaprika’s open, leg ze op bakpapier in de oven en vul ze met het mengsel. Zet de bakplaat in de oven en bak ongeveer voor 20 minuten, tot de paprika lekker zacht is.

Laat de puntpaprika's iets afkoelen en bestrooi ze royaal met afgeknipte tuinkers.

Enjoy!

Extra tuinkers-weetje:

Wist je dat tuinkers en dan vooral de tuinkerszaden, in India chandrashoor genoemd, sinds de oudheid worden gebruikt in de ayurveda, de traditionele geneeskunde van India? Er bestaat een hele reeks toepassingen voor tuinkerszaad. Tuinkerszaden zijn bitter, verwarmend, zuiverend, rubefacient (roodmakend op de huid), een afrodisiacum, goed voor de ogen, een natuurlijk antihistamine en het is een natuurlijk diureticum. Super-goed voor je!

Dit artikel is geschreven door Marieke Kok.

Tuinkers wordt sinds de oudheid in de Ayurveda gebruikt.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.