Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Recepten

Recept: een heerlijke gluten,- lactose,- en suikervrije moederdagtaart.

10 mei 2019 om 06:00

Het is bij ons traditie geworden om moederdag een week te vroeg te vieren. Ik weet niet hoe het komt, maar ik weet nooit op welke datum moederdag valt. Ik zoek het ook niet op. En ieder jaar opnieuw als de moeder-is-de-liefste reclames weer voorbij komen op tv schrik ik op en informeer ik mijn gezin over het feit dat moederdag weer voor de deur staat.

Loading...

Zij hebben kennelijk ook geen idee wanneer moederdag is, maar luisteren wel altijd goed naar wat ik zeg (yeah right..). Dus, springt mijn man gelijk op de fiets om een bos bloemen voor me te kopen en staan de kinderen op de eerst volgende zondagochtend naast mij bed met een ontbijtje. En daarna... komen we erachter dat het wéér een week te vroeg is...

Een overheerlijk, gluten,- lactose,- en suikervrij taartje

Anyway, of je nu moederdag een week te vroeg, te laat of zondag 12 mei (ja, ik weet het nu!) viert, een taartje is altijd lekker. Daarom deel ik dit recept met je: een heerlijk, gluten-, lactose-, en suikervrij taartje (ook heel lekker voor de mensen die geen intoleranties hebben).

Dit heb je nodig

Voor de onderste laag:

 • 100 gram dadels
 • 100 gram amandelmeel

Voor de middelste laag:

 • 100 gram kokosolie
 • 100 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten, 4 uur in water geweekt)
 • 30 gram honing
 • 150 gram blauwe bessen, vers of diepvries
 • 1 eetlepel citroensap

Voor de bovenste laag:

 • 100 gram kokosolie
 • 100 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten, 4 uur in water geweekt)
 • 30 gram honing
 • 150 gram frambozen, vers of diepvries
Zo maak je het

Deze taart is makkelijk te maken. Je begint met de bodem: Meng de dadels en het amandelmeel in een keukenmachine, voeg eventueel een scheutje water toe om het mengsel wat plakkeriger te maken. Bekleed een taartvorm van ongeveer 20 centimeter doorsnede met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem.

Middelste laag: Smelt de kokosolie en doe de olie vervolgens met alle andere ingrediënten in de keukenmachine en maal tot het een romig geheel is geworden. Doordat je de cashewnoten hebt laten weken, wordt het romiger, anders blijven er wat meer kleine stukjes noot in zitten. Verdeel deze over de taartbodem.

Bovenste laag: Doe hetzelfde als voor de middelste laag, alleen dan met de frambozen. Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast om op te laten stijven. Garneer hem met blauwe bessen, frambozen of aardbeien.

Enjoy en een fijne moederdag!

Dit artikel is geschreven door Martine Trouw - Willems.


Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.