Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Laura Nijman

Als orthomoleculair eetbuiencoach én ervaringsdeskundige weet Laura als geen ander wat jij nodig hebt om je eetbuien te overwinnen en daarmee je gezondheid en zelfvertrouwen een boost te geven.

Bewust eten, leven & genieten.
Lees meer over Laura
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Recept: gevulde puntpaprika's.26 jul. 2019 11:00
Recept: gezonde én lekkere haverkoeken.02 sep. 2019 06:30
Een heerlijk havermoutontbijtje.27 nov. 2019 07:30
Recepten

Recept: glutenvrije bolletjes uit de oven.

26 feb. 2020 om 12:30

Niks lekkerder dan de geur van vers gebakken brood in je huis. Heerlijk! Met deze bolletjes krijg je niet alleen die fijne geur in huis, maar zet je ook een gezonde broodmaaltijd op tafel.

Loading...

Misschien vraag je je weleens af wat je nog kunt eten nu je gezonder bent gaan eten en gluten vermijd. Nou, dit! De bolletjes in dit recept zijn glutenvrij, graanvrij én zuivelvrij.

Dit heb je nodig, voor 8 - 10 broodjes:
  • 200 gram boekweitmeel
  • 50 gram tapiocameel
  • 7 gram droge gist
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • 250 milliliter water
  • 2 gram Keltisch zeezout
  • Sap van een halve citroen
  • Kokosolie om in te vetten
  • Muffinvorm
Zo maak je het:

Doe de melen, gist en de kokosbloesemsuiker in een grote kom. Meng ze goed door elkaar. Giet dan het water en de citroensap over de ingrediënten en voeg het zout toe. Meng alles met een vork tot het een samenhangend beslag is.

Bedek de kom met een schone (thee)doek en laat het beslag minimaal 1 uur op kamertemperatuur (niet kouder) rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ⁰C.

Vet de muffinvorm in met kokosolie. Hoe meer vet je gebruikt, hoe knapperiger de buitenkant van de broodjes wordt. Schep het beslag met twee twee natte lepels in de muffinvorm. Vul deze tot net onder de rand, want het beslag rijst in de oven nog verder door.

Bak de broodjes in 20-25 minuten bruin.

Fijn weekend en enjoy! :)

Dit artikel is geschreven door Laura Nijman.

Weet je niet wat je kunt nog wél kunt eten nu je gezond eet? Dit!

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.