Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Nynke Nijman

Drs. Nynke Nijman is psycholoog en relatietherapeut, met een specialisatie en grote interesse in seksuologie (NVVS geregistreerd). Al van jongs af aan kon ze zich verbazen over het gebrek aan kennis en misvattingen die er bestaan over seks.

Lees meer over Nynke
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Psoas, de spier van je ziel.26 feb. 2021 09:00
Wat blijft er van liefde over als je ziek wordt?22 feb. 2021 06:30
Een blik, een glimlach, een streling; investeer in intimiteit.09 feb. 2021 13:00
Seks (en relaties)

De kunst van vibrators en een snel orgasme.

13 nov. 2018 om 09:30

Seksspeeltjes. Iedereen kent ze, heel veel mensen hebben ze, maar lang niet alle mensen durven dit toe te geven. Sterker nog, alleen al bij het uitspreken van het woord ‘vibrator’ of ‘dildo‘, laat staan buttplug’, staat het schaamrood bij de meeste mensen al op de wangen. Dat fascineert me. Want, dagelijks worden er online toch duizenden seksspeeltjes aangeschaft. Door jonge en oude mensen. Door stellen en singles.

Loading...
Moeite met klaarkomen

Een belangrijke doelgroep voor seksspeeltjes zijn vrouwen die moeite hebben met klaarkomen, of die nog nooit een orgasme hebben ervaren. Voor vrouwen die moeite hebben met het bereiken van een orgasme, kan een vibrator net dat beetje extra stimulatie geven waardoor je toch een orgasme krijgt.

De vibrator: wel of niet?

De meningen onder seksuologen over het gebruik van vibrators bij orgasmeproblemen zijn verdeeld. Want ja, het is fijn om te ervaren dat je kunt klaarkomen (wat je zelfvertrouwen kan geven en het kan je helpen om je partner aanwijzingen te geven wanneer hij je bevredigt), maar je lichaam kan ook wennen aan de stimulatie van een vibrator. Hierdoor kan het moeilijker worden om nog te kunnen klaarkomen zonder vibrator.

Je kunt je vast wel voorstellen dat de stimulatie van een vibrator, in niks vergeleken kan worden met de stimulatie door masturbatie of orale seks. De frequentie van de trillingen zijn zo hoog, en soms zo sterk, dat er wel een orgasme volgt, maar dat de opbouw van lichte opwinding naar het punt van bijna klaarkomen wordt overgeslagen. De intensiteit van het orgasme wordt door veel vrouwen dan ook anders ervaren waarbij het soms prettig kan zijn om snel naar een orgasme te komen (bijvoorbeeld wanneer het orgasme gebruikt wordt om te ontspannen voor het slapen gaan), maar waarbij de voorkeur toch meestal gaat naar de opbouw van opwinding naar het orgasme zoals dat plaatsvindt met een partner of met de hand, zonder gebruik van de vibrator.

Lichamelijk én emotioneel

Klaarkomen is niet alleen een kwestie van de juiste stimulatie van de clitoris. Er speelt ook een belangrijk ander aspect mee: de emotionele verwerking van alle seksuele prikkels. Je clitoris kan wel de juiste stimulatie krijgen om een orgasme te krijgen, maar krijgt je geest dat ook? Ervaren je hoofd en lijf ook opwinding en verlangen? Worden deze tegelijkertijd ook gestimuleerd?

Het grootste verschil tussen een orgasme met behulp van een vibrator, of een orgasme dat je op een andere manier bereikt, is dat je een eerste vaak krijgt, terwijl je het tweede bereikt. Gun je zelf de tijd om een orgasme te bereiken en ervaar hoe opwinding en verlangen voorwaarden zijn om een orgasme te kunnen bereiken. Lichamelijk gezien kan iedereen een orgasme bereiken en met een vibrator lukt dat makkelijker. Mentaal gezien remmen veel vrouwen zichzelf.

Neem de tijd, laat je vibrator eens links liggen en ontdek hoe jij het fijnst kan klaarkomen.

Dit artikel is geschreven door Nynke Nijman.

Je lichaam kan gewend raken aan de stimulatie van een vibrator. Hierdoor kan het moeilijker worden om nog te kunnen klaarkomen zonder vibrator.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.