Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Nynke Nijman

Drs. Nynke Nijman is psycholoog en relatietherapeut, met een specialisatie en grote interesse in seksuologie (NVVS geregistreerd). Al van jongs af aan kon ze zich verbazen over het gebrek aan kennis en misvattingen die er bestaan over seks.

Lees meer over Nynke
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Slaapkamergeheimen: initiatief nemen.14 jan. 2019 00:00
Ben jij een goede minnares?21 mrt. 2019 12:00
Het geheim van een goede relatie; zo blijf je samen.25 nov. 2020 06:00
Seks (en relaties)

Een blik, een glimlach, een streling; investeer in intimiteit.

09 feb. 2021 om 13:00

Intimiteit; een vertrouwelijk en innig contact tussen mensen. Dit kan seksuele intimiteit zijn, maar intimiteit kan ook een blik, een glimlach, een streling of een knuffel zijn. Ik vind het gek, dat veel stellen aan het gebrek aan seksueel contact refereren, als ze het hebben over het gebrek aan intimiteit in hun relatie. Intimiteit is veel meer dan seks alleen.

Loading...
Intimiteit en seksualiteit

Stellen met een gezond seksleven maken vaak een duidelijk onderscheid tussen intimiteit en seksualiteit. Ze durven zich over te geven aan intieme momenten, zonder dat hierop seks moet volgen. Ze genieten van de intieme momenten zonder dat daar een seksuele lading bij zit.

Stellen waarbij de seksuele relatie minder gemakkelijk gaat, lijken nauwelijks onderscheid te kunnen maken tussen intimiteit en seksualiteit. Als er geen seks meer is, is de intimiteit er ineens ook niet meer. Voor hen voelt het vaak veiliger om intimiteit te vermijden, want elke vorm van intimiteit zou een verwachting kunnen wekken bij de ander dat er seks volgt.

Vermijd je intieme momenten?

Zo zonde! Want, waarom zou je die hele fijne intieme momenten vermijden? Omdat je bang bent voor wat er misschien op volgt? Op deze manier ontneem je jezelf en je partner iets wat heel fijn kan zijn. En dat iets is juist hetgeen dat jullie relatie anders maakt dan de relaties die je hebt met al die andere mensen in je leven.

Investeren in intimiteit in je relatie is dus niet alleen het hebben van meer seks, maar juist ook al die momenten die niets met seks te maken hebben en alles met liefde, aandacht en tijd voor elkaar. En wie weet zorgen die momenten ervoor dat je weer zin krijgt in seks met je partner.

Dit artikel is geschreven door Nynke Nijman.

Stellen met een gezond seksleven maken vaak een duidelijk onderscheid tussen intimiteit en seksualiteit.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.