Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Nynke Nijman

Drs. Nynke Nijman is psycholoog en relatietherapeut, met een specialisatie en grote interesse in seksuologie (NVVS geregistreerd). Al van jongs af aan kon ze zich verbazen over het gebrek aan kennis en misvattingen die er bestaan over seks.

Lees meer over Nynke
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Slaapkamergeheimen: initiatief nemen.14 jan. 2019 00:00
Fantaseren over seks.04 mrt. 2019 07:30
Ben jij een goede minnares?21 mrt. 2019 12:00
Seks (en relaties)

Het geheim van een goede relatie; zo blijf je samen.

25 nov. 2020 om 06:00

Vrijgezelle dames weten het al lang: alleen zijn is niet altijd heel vervelend, maar ook niet altijd fijn. We proberen intieme relaties aan te gaan, maar deze krijgen vaker een negatieve dan een positieve wending. Waarom is dat eigenlijk? Zijn wij wel gemaakt om ons leven te delen met een ander?

Loading...

Al vanaf het moment dat we nog kind zijn, zijn we op zoek naar die ene andere persoon, die ons aanvult, onze beste kant naar voren haalt, die ons leven compleet maakt en het leven een stuk leuker. Als we die persoon dan gevonden hebben, willen we voor altijd in die love-bubble blijven, in de roes waarin we dan leven. Maar, hoewel heel veel mensen dit willen en er echt naar streven, waarom stranden zoveel relaties en huwelijken dan?

Zijn je verwachtingen realistisch?

Als we verliefd zijn stellen we ons voor dat we voor altijd bij elkaar zullen blijven. Als dat niet lukt, is het voor veel stellen onduidelijk waar het is mis gegaan. De wereld waarin we leven verandert constant. Ontwikkelingen volgen elkaar op en at gebeurt in een veel sneller tempo dan 100 jaar geleden. Dagelijks worden er nieuwe ontdekkingen gedaan, nieuwe toekomstmogelijkheden onwikkeld en wordt onze kennis steeds groter.

En, terwijl alles om ons heen verandert, stellen we onbewust de verwachting aan onze relatie (en onze partner) dat deze blijft zoals hij was in die eerste, verliefde bubble. Maar... is dat wel een realistische verwachting? En... is het wel eerlijk om dit te verwachten van je partner? Zou het misschien zo kunnen zijn dat er vroeger veel minder huwelijken strandden doordat er minder mogelijkheden waren en men na 20 jaar samen zijn nog allebei dezelfde idealen en dromen had?

De kunst van het samenblijven.

De kunst van het samen zijn en het samenblijven zit hem, onder andere, in het ruimte geven voor elkaars ontwikkeling, elkaar steunen wanneer een van beide een nieuwe richting in wil slaan en het samen verwezenlijken van dromen. Vergeef je partner zijn imperfecties, zijn onhandigheden en vervelende eigenschappen. Want, deze waren ook al aanwezig bij jullie eerste ontmoeting. Vanuit je bubble zag je ze over het hoofd, uit angst om (weer) alleen te zijn.

Samen zijn én blijven bereik je door je partner en jezelf toe te staan om te blijven groeien, je te blijven ontwikkelen en met de rest van de wereld mee te bewegen. Gun het elkaar en je zult zien dat zowel samenzijn als samenblijven een stuk leuker zal zijn.

Dit artikel is geschreven door Nynke Nijman.

Als we verliefd zijn stellen we ons voor dat we voor altijd bij elkaar zullen blijven.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.