Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Martine Trouw - Willems

Martine is Darmtherapeute. Ze zorgt ervoor dat vrouwen met klachten zoals een opgeblazen buik, PDS, (voedings)intoleranties en weinig energie, gezondere darmen krijgen.

Lees meer over Martine
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Mijn auto is een puinhoop!04 dec. 2018 09:00
Groene sinterklaascadeautjes.03 dec. 2018 09:00
Voeding

December = survivalmaand.

19 dec. 2018 om 09:00

​Elke vrijdagochtend plaats ik een filmpje op mijn Facebook-pagina. Die filmpjes zien er over het algemeen, al zeg ik het zelf, best vrolijk uit. Totdat ik die van afgelopen vrijdag terug keek. Ik vertelde daarin dat december voor mij een survivalmaand is. Al dat lekkers in de winkels… Waar ik normaal fris en fruitig aan het vertellen ben over allerlei onderwerpen, werd ik van dit onderwerp duidelijk niet heel vrolijk.

Loading...

De pepernoten met een dikke laag witte chocolade van de natuurwinkel zijn elk jaar weer een uitdaging (mijn kinderen merken hier overigens niet zo veel van, want de zak is al leeg voordat ze met hun ogen kunnen knipperen). En die overheerlijke, zoete schuimpjes die je in de boom kunt hangen… ik koop ze bij voorbaat al niet (als de hond ze niet uit de boom pikt, eet ik ze zelf a-lle-maal op). Voorgaande jaren lagen er bij de Albert Heijn van die witte slagroomtruffels, heerlijk! Ik heb ze dit jaar, godzijdank, nog niet gezien.

Sommige mensen kunnen prima een dag zonder eten. Ik niet. Ik kan gerust de hele dag dooreten. Het schijnt dat het voor het overleven van de mensheid belangrijk is dat er zowel mensen zijn die makkelijk zonder eten kunnen en dat er mensen zijn die maar blijven eten. Ik hoor bij de laatste groep. Maar, toch survival ik me door deze maand heen. Hoe ik dat doe deel ik, ter inspiratie, graag met je.

Kruidenthee

Ik drink kruidenthee, grote mokken thee, de hele dag door! Daardoor zit ik zo vol, dat ik (meestal) geen trek meer heb om te eten. (Die enorme bekers drink ik trouwens niet 20 minuten voor, tijdens en 20 minuten na mijn maaltijd.)

Drie maaltijden per dag

Ik zorg dat ik 3 volwaardige maaltijden eet per dag, met plantaardige vezels (als in groente en fruit), gezonde vetten (avocado, olijfolie, noten, zaden) en voldoende eiwitten (vis, kip, eieren). Met name vetten en eiwitten zorgen ervoor dat ik verzadigd ben na mijn maaltijd en dus niet na een uur alweer wil snoepen.

Strenge regels

Ik heb de neiging om vanaf 4 uur te gaan snaaien. Dan begin ik met een stukje fruit, misschien wat noten. Maar tijdens het koken om een uur of 5 gaat dat over in een stukje kaas en al het andere wat binnen hand bereik ligt. Ik heb nu met mijzelf afgesproken dat ik best dat stukje kaas mag eten, maar wel pas vanaf 5 uur. Tussen mijn lunch en 5 uur eet ik niks. Geen fruit, geen tussendoortjes. Ik geef mijn maag rust om de boel op te ruimen voordat de volgende maaltijd er weer verwerkt moet worden.

Niet meer eten in de avond

En last but not least, na het avondeten eet ik niets meer. Op die manier geef ik wederom mijn maag rust en bovendien mijn lichaam de gelegenheid om al het eten op te nemen en te verteren.

En voordat dit nu weer een heel erg depri, streng stukje wordt: Ik geniet ook van alle lekkere dingen die er zijn! Maar houd balans door de tips hierboven, door te blijven bewegen/sporten en rust te nemen tussen alle activiteiten door. En… vooral heel erg te genieten van de gezellige sfeer van in decembermaand!

Tips?

Heb jij ook moeite om december-verleidingen te weerstaan? Om je staande te houden in de overvloed van december? En, heb jij iets ontdekt waardoor het voor jou makkelijker wordt om niet dicht te groeien deze maand? Deel die supertip dan alsjeblieft hieronder in de reacties!

Hele fijne feestdagen!

Dit artikel is geschreven door Martine Trouw - Willems.

Sommige mensen kunnen prima een dag zonder eten. Ik niet.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.