Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Martine Keukenkamp

Martine is balanscoach. Ze helpt vrouwen om de balans weer te herstellen in hun drukke leven. Ze heeft een achtergrond in voeding en Ayurveda en heeft zich gespecialiseerd in de rol die persoonlijke voeding en leefstijl speelt op je gezondheid.

Het geheim is.. balans!
Lees meer over Martine
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Corona: mag je nog seks hebben?16 mrt. 2020 17:56
Welke vorm van meditatie past bij jou?09 aug. 2019 06:00
30 minuten mediteren staat gelijk aan 1 - 4 uur slaap: yoga nidra.29 nov. 2018 08:30
Gezondheid

Zo ga je om met coronastress (3 tips).

04 mei 2020 om 07:30

Plotseling bestaat er een nieuw woord: Coronastress. Ik hoor het steeds vaker, ik zie het om me heen en ik heb er zelf ook last van. Jij ook? In dit artikel geef ik je mijn tips om om te gaan met coronastress.

Loading...

Ik maak me zorgen over mijn gezondheid, de gezondheid van mijn ouders en kwetsbaren in mijn familie en ik maak me zorgen over de gevolgen van deze crisis; kan mijn dochtertje straks wel 'normaal' naar school, wat betekent dit voor mijn werk, voor mijn partner's werk, voor onze financiën en de economie in Nederland?

Relax! Ik deel mijn beste tips om met coronastress om te gaan met je.

1. gezonde voeding.

Overleven begint met gezond eten. Je voeding heeft meteen invloed op hoe je je voelt. Eet je gezond, dan ben je een stuk sterker en weerbaarder dan wanneer je jezelf volstopt met ongezonde rommel. En, je bent niet alleen sterker, je voelt je ook veel sterker.

Volgens Ayurveda is voeding ons belangrijkste medicijn. Als je gezond eet, dan heb je geen medicijnen nodig. Zorg daarom voor gezonde voeding en vermijd bewerkt voedsel zoveel mogelijk. Eet zoveel mogelijk voedsel dat direct uit de natuur komt; vers, licht en makkelijk verteerbaar. Eet het liefst biologisch. In mijn gratis e-book Fit met Ayurveda! lees je wat je volgens Ayurveda wel en niet kunt eten om zo gezond en fit mogelijk te leven.

2. Beweeg iedere dag.

Beweeg voldoende, iedere dag. Ga op zoek naar een manier van bewegen die goed bij jou past, waar je plezier in hebt en wat je ook nu, tijdens deze coronaperiode, kunt doen. Als je gewend bent om buiten hard te lopen, zoek dan een rustige plek en tijd uit om je rondje hard te lopen. Als je fysieke yogalessen volgde, zoek dan een online alternatief. Omdat ik in Amsterdam klein woon en constant een peuter om me heen heb die me afleidt, is het voor mij lastig om een online yogales te volgen. Ik doe daarom sinds kort burpees. Voor mij de ideale oplossing om snel en thuis aan mijn conditie te werken.

3. ga vroeg naar bed.

Ik kan er niet vaak genoeg op hameren; rust en regelmaat. Het klinkt misschien ouderwets, maar het is zo belangrijk! Zorg ervoor dat je op tijd naar bed gaat, het liefst al rond 22:00 uur en probeer zo'n 8 uur te slapen. Tijdens je slaap herstelt je lichaam en krijgt je immuunsysteem een boost.

Zorg ook voor mentale ontspanning. Probeer het nieuws en social media soms even los te laten en doe in plaats van scrollen op nu.nl iets waarmee je je ziel voedt. Doe elke dag iets waar jij echt blij van wordt. Maak een lekkere maaltijd voor je gezin en kook wat extra voor een kennis met een vitaal beroep, daar voel je je goed door. Verras iemand met een bosje bloemen, zoals ik laatste verrast werd door een lieve buurvrouw. Lees een mooi boek, pak een oude hobby op of ga erop uit in de natuur. Het maakt niet uit wat je doet, als jij er maar heel blij van wordt.

En..zoek de stilte op. Probeer elke dag tijd vrij te maken om stil te zijn. Kijk in stilte naar de zonsopgang of -ondergang, luister naar het geluid van de wind, snuif de geur van het bos op. Meditatie is de ultieme manier van stil zijn. Heb je nog nooit gemediteerd of vind je het lastig om stil te zitten en te focussen op je ademhaling? Begin dan klein en kies voor een geleide meditatie, waarbij je door een stem door de meditatie geleid wordt. Dat is veel makkelijk dan het zelf te proberen.

You can do it!

Ik hoop dat je iets aan mijn tips gehad hebt en deze coronacrisis iets mer ontspannen door kunt komen. Deel dit artikel gerust op Facebook, instagram of mail het naar je vrienden. Dat geeft jou een fijn gevoel en helpt ook je vrienden om meer te relaxen. Samen staan we sterk :)

Dit artikel is geschreven door Martine Trouw - Willems.

Hoe ga jij om met coronastress?

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.