Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Lavinia Frantzen

Lavinia's bedrijf is opgericht vanuit haar grote passie voor puur eten. Ze werkt als private chef in binnen- en buitenland, op retreats en is hormoontherapeut i.o. Het is haar missie om mensen bewust te maken van bepaalde eetpatronen, en hoe deze van invloed zijn op de gezondheid en de hormonale balans.

Neem alles in het leven met een schepje balans.
Lees meer over Lavinia
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Wat is PCOS?08 mrt. 2019 12:00
Hoe stabiel is jouw bloedsuikerspiegel?23 okt. 2018 09:00
De voordelen van een Detox (met 5 tips om het makkelijker vol te houden).30 apr. 2019 06:30
Gezondheid

Detoxen met PCOS.

04 okt. 2019 om 06:30

Doe jij weleens een detox? Vorig jaar deed ik een milde detox, met de sappen van Frecious. Dat is me zo goed bevallen dat ik het dit jaar nog eens gedaan heb. In dit artikel vertel ik je over het belang van een detox en mijn ervaringen.

Loading...

Je kunt op verschillende manieren detoxen. Je kunt sapvasten met alleen sappen en soepen, maar je kunt ook detoxen waarbij je sappen drinkt en toch ook vast voedsel eet. Het is goed om te weten is dat de sappen van Precious geschroefd worden in plaats van geplet. De sappen zijn 100% biologisch en bevatten minimaal acht verschillende soorten groente en fruit. Zo fijn!

Twee keer per jaar een detox doen helpt mij en mijn lichaam om balans te houden. Het zet je lichaam weer even goed aan het werk, je bouwt meer rustmomentjes in voor jezelf en je gaat meer uit het hoofd en in het lichaam. En, een pluspunt is dat je er vaak een paar kilo door kwijtraakt. Dat was niet voor mij een reden om te detoxen, maar het is mooi meegenomen.

Detoxen met PCOS.

Door PCOS heb ik een gevoelige bloedsuikerspiegel. Mijn bloedsuikerspiegel gaat al snel uit balans als ik afwijk van mijn vaste eetpatroon van drie maaltijden per dag. Uiteraard ben ik ook maar mens en schieten mijn gezonde eetgewoontes er weleens bij in. Door daar bewust van te zijn, kan ik snel schakelen als ik merk dat mijn bloedsuikerspiegel begint te schommelen. Bij de eerste signalen, zoals eetbuien en trek in zoetigheid kan ik ingrijpen. Frecious heeft een ruim detox- en sappenassortiment. Maar, omdat ik PCOS heb kies ik voor een milde detox waarbij ik kan blijven eten. Mijn bloedsuikerspiegel blijft dan beter in balans.

Afbouwen en opbouwen.

Bij een detox is het belangrijk dat je af- en opbouwt. Je lichaam is gewend aan een bepaald voedingspatroon. Om je lichaam te laten wennen aan de detox die gaat komen is het raadzaam om al zeven tot vijf dagen van tevoren te starten met het schrappen van alcohol, chips, taart, suiker, gefrituurd eten, vlees, gefrituurd eten, frisdranken, koffie, tarwe, andere zoetigheden en bewerkte producten. Het is heel fijn dat je na de detox Wat natuurlijk het mooiste is, is dat je na de detox niet meer zoveel trek hebt in deze suikerrijke en bewerkte voeding als voorheen. Houd dit gezonde patroon daarom na je detox vast! Bouw langzaam op en voeg alleen de voeding toe die je lichaam voedt in plaats van vult. Je kunt na een detox weer veel beter luisteren naar wat je lichaam echt nodig heeft.

In het begin lijkt het schrappen van bovenstaande voedingsproducten best heftig, maar ik heb juist heel veel aan de houvast van een detox zoals die van Frecious. Je krijgt een ebook met heerlijke seizoensgebonden recepten, waardoor je gelijk zin krijgt om de keuken in de duiken. De recepten zijn eenvoudig en je hebt geen waslijst aan ingrediënten nodig. Zo'n steuntje in de rug maakt het makkelijker om je detox vol te houden.

Waarom detoxen?

Er kunnen allerlei redenen zijn voor een detox. Mijn redenen zijn vooral het balanceren van mijn hormonen en bloedsuikerspiegel, waardoor mijn trek in suikerrijke voeding (je kent vast wel dat chocolaatje na het avondeten...) afneemt. Zeker bij PCOS is het belangrijk om je suikerinname tot een minimum te beperken, omdat je door de PCOS gevoeliger bent voor het hormoon insuline, dat de bloedsuiker verlaagt. Als je bloedsuikerspiegel uit balans is, reageert je lichaam niet meer goed op insuline en kan het uiteindelijk zelfs resistent worden voor insuline.

Wil je ook detoxen?

Met de code LAVINIACOOKS ontvang je 15 euro korting op je eerste bestelling bij Frecious.

Ik heb nu al zin om de najaarsdetox te gaan doen in november, om mijn lichaam voor te bereiden op de winter. :).

Dit artikel is geschreven door Lavinia Franzen.

Bij PCOS is het belangrijk om je suikerinname tot een minimum te beperken.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.