Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Kirsten Elsdijk

Kirsten is orthomoleculair therapeut kPNI. Haar passie voor gezondheid ontstond toen ze zelf gezondheidsklachten had. Ze bezocht een orthomoleculair therapeut en voelde zich door de behandeling zo snel zoveel beter, dat ze nu anderen helpt om zich ook weer gezond, fit en energiek te voelen.

Pak de oorzaak van klachten aan, niet alleen de symptomen.
Lees meer over Kirsten
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Deze essentiële oliën helpen je tijdens de overgang.23 jan. 2019 07:00
Een natuurlijk medicijnkastje.22 jan. 2019 07:00
Afvallen door ontgiften.26 jun. 2019 06:30
Gezondheid

Een essentiële olie voor iedere kwaal.

23 apr. 2020 om 00:00

Sinds ik keer op keer gezien en gevoeld heb, dat een essentiële olie kan helpen bij het verhelpen van kwaaltjes of het verbeteren van je humeur, ben ik verkocht. Neem nou de werking van bijvoorbeeld lavendel bij een lichte brandwond of pepermunt bij hoofdpijn...pijn en jeuk verdwijnen direct.

Loading...

Een paar jaar geleden was ik nog heel sceptisch. Het zal wel een placebo-effect hebben, yeah right dat kan nooit door die olietjes komen, het zal wel toeval zijn. Dat geclaimd werd dat de oliën een heilzame en helende werking hebben vond ik echt te zweverig.

En toch... liet ik een vriendin me meer vertellen over essentiële oliën. Ik werd getriggerd, maar vond het vooral lekker als geurtje in huis. Ken je nog die brandertjes waar je een druppeltje olie in water deed? Heerlijk vond ik dat, het hele huis rook naar zeebries of lavendel. Maar, het was nogal chemisch en mijn man bleek allergisch voor deze kunstmatige luchtverfrisser.

Ik ben om. Essentiele oliën werken écht.

Anders dan deze chemische druppeltjes zijn essentiële oliën helemaal natuurlijk en echt goed voor je. In de afgelopen twee jaar ben ik nogal gehecht geraakt aan mijn oliën. Ik kocht er steeds meer. Ik heb nu veertig soorten; de een gebruik ik meer dan de ander. Hardlopers zijn: wild orange, mandarijn, lemon, pepermunt, lavendel, balance, rozemarijn, tea tree, kruidnagel, boswellia en kaneel. De meeste olietjes zijn van het merk Doterra maar ik gebruik ze ook van Levensboom en Volatile. Belangrijk is de zuiverheid en dat de gebruikte planten biologisch geteeld zijn. De huid is een groot orgaan en neemt de olie heel goed op, het is belangrijk dat de olie dan van goede kwaliteit is.

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn vluchtige aromatische vloeistoffen die zijn geperst uit zaadjes, bloemen, vruchten, schors, bladeren, stelen en wortels van planten. Essentiële oliën bevatten zeer sterke antioxidanten die vrije radicalen onderdrukken of neutraliseren. Een teveel aan vrije radicalen in het lichaam leidt tot schade aan eiwitten, DNA en en weefsel en uiteindelijk tot ziekte.

Daarnaast bestrijden essentiële oliën veel schadelijke bacteriën, parasieten, schimmels en virussen en ondersteunen ze tegelijkertijd het immuunsysteem.

Veel van de oliën ondersteunen processen van emotionele, fysieke en spirituele genezing.

Less is more.

Voor zover de wetenschap nu verklaart, kunnen alleen moleculen met een zeer laag moleculair gewicht de bloed-hersen-barrière passeren. Essentiële olie moleculen kunnen dit, want ze zijn vet-oplosbaar en zeer klein. Hierdoor kunnen veel van hen ook makkelijk in de huid trekken en celmembranen binnendringen en dus zelfs de bloed-hersen-barrière passeren. Een groot voordeel dus, want ook in je hersenen doen ze goed werk. Voorzichtigheid is wel geboden. Less is more; een kleine hoeveelheid kan al een groot effect hebben omdat een druppel olie uit zoveel moleculen bestaat. Laat je goed informeren, verdun je olie altijd met een draagolie en ga er, net zoals ik, van houden. :)

Dit artikel is geschreven door Kirsten Elsdijk.


Hoofdpijn? Pepermunt verlicht direct.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.