Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Laura Nijman

Als orthomoleculair eetbuiencoach én ervaringsdeskundige weet Laura als geen ander wat jij nodig hebt om je eetbuien te overwinnen en daarmee je gezondheid en zelfvertrouwen een boost te geven.

Bewust eten, leven & genieten.
Lees meer over Laura
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Brainpower – moeiteloos weer aan het werk na de vakantie17 sep. 2018 17:51
Van zinloos drinken naar effectief hydrateren.22 feb. 2019 07:00
Wat trek je aan tijdens warme zomerdagen?24 jul. 2019 00:00
Gezondheid

Zo eet je gezond tijdens je vakantie.

02 aug. 2019 om 06:30

Het is weer vakantietijd! De zomervakantie vind ik een van de heerlijkste momenten van het jaar. Vooral omdat we dan gaan kamperen. Dit jaar gaan we weer naar een camping in Tsjechië. Volop genieten van het mooie weer, ons gezin en even geen werk.

Loading...

Mijn dochters (6 en 8 jaar) genieten daar ook van. Spelen met andere kinderen, lekker zwemmen, meedoen met de animatie, samen met ons een wandeling maken door de bergen of een mooi stadje bezoeken. En 's avonds vallen we voldaan in slaap in onze tent. De geur van de tent alleen al (ken je dat?) brengt mij in vakantiestemming, heerlijk. Zelfs als ik dit opschrijf en me die geur herinner krijg ik er al zin in ;-).

Mijn sportschoenen gaan ook mee. Het is geen must voor mij om te gaan hardlopen tijdens de vakantie, maar wel heel lekker om af en toe met mijn luie kont uit de stoel te komen. Want ja, dat vind ik ook zo lekker aan de zomervakantie, even helemaal niks doen. Lekker in de stoel zitten met een goed boek, een glas wijn en lekkere nootjes erbij of een stukje goede, droge worst. Of een ijsje.

Tijdens de vakantie let ik er op wat we eten. De basis blijft gezond, omdat we ons daar het prettigst bij voelen. Dus ook tijdens de vakantie staat er bij ons elke dag groenten en fruit op het menu. Helemaal geen straf, want we vinden het alle vier ontzettend lekker.

"Gezond eten op vakantie is lastig."

Heel vaak hoor ik om me heen dat een vakantie geen goed moment is om op voeding te letten, want 'we zijn op vakantie en dan is gezond eten lastig'.
Ik ben het daar niet mee eens. Het is helemaal niet lastig om gezond te eten tijdens vakantie. Ik geef je een aantal tips om te genieten van de zomer, inclusief al het lekkers dat daarbij hoort én toch ook op je voeding en dus je gezondheid te letten.

Zo eet je ook tijdens je vakantie gezond.
  • Zorg dat je er elke dag voldoende vers fruit en groente/rauwkost is. Een appel of banaan is zo gepakt en gegeten en ook een stuk komkommer of wortel is zo geschild.
  • Begin je dag met groente. Als je start met die komkommer, wortel, of een smoothie dan heb je dat al mooi te pakken en dan is het heus niet zo erg als er 's avonds friet op het menu staat.
  • Eieren zijn heel gezond, dus zorg dat je altijd een paar gekookte eitjes hebt liggen. Makkelijk klaar te maken en snel te eten voor een voldaan en energiek gevoel. Dus kook je een eitje, stop er wat meer in de pan, net zo makkelijk én handig voor later op de dag of (over)morgen en je kunt ze gewoon koud opeten.
  • Heb 's ochtends (nog) geen honger? Eet dan later! Want waarom zou je eten als je geen honger hebt...nergens voor nodig. Ga bijvoorbeeld eerst wat wandelen of zwemmen, daarna brunchen en neem tussen 15:00-16:00 nog een klein tussendoortje in de vorm van fruit, rauwkost, rauwe noten of een gekookt eitje. Of kies voor een lekker ijsje en geniet daar dan volop van!
  • Drink water mét een beetje Keltisch zeezout erin opgelost. Juist tijdens de warme zomermaanden is het belangrijk dat je meer water drinkt en zout zorgt ervoor dat je het water beter opneemt in je cellen. Vind je water drinken saai of niet lekker? Voeg dan schijfjes citroen, blaadjes munt, plakjes komkommer of stukjes aardbei toe. Je kunt het zo lekker maken als je wilt. :).
  • Ga niet met honger naar de supermarkt, dat is echt vragen om problemen. Tenminste, voor de meesten van ons. Je hebt dan namelijk sneller de neiging om de 'verkeerde' dingen uit het schap te halen. Wees daarop bedacht.
  • Wat ik de allerbelangrijkste tip vind: GENIET! Geniet van de vrije tijd die je hebt samen met je gezin. Geniet van elkaar en van de omgeving waar je bent. Voordat je het weet ben je weer thuis, ga je weer aan het werk en zit je weer in het automatisme van alledag. Dus geniet! Ook als je een ijsje, chipje, wijntje of iets anders minder gezonds eet. Je hebt er niks aan als je het zo naar binnen schrokt, daar ga je je alleen maar rottig door voelen. Eet heel bewust en geniet met volle teugen.

Ik ga altijd uit van de 80/20-regel. 80% eet je gezond en 20% eet je minder gezond. Als je die regel ook tijdens vakantie hanteert kan dat ijsje, patatje, pizza of anders lekkers echt geen kwaad.

Fijne vakantie!

Dit artikel is geschreven door Laura Nijman.

De basis blijft gezond, omdat we ons daar het prettigst bij voelen.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.