Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Marlous van Meeuwen

Marlous van Meeuwen is founder van Skin District, een webshop en salon met een Clean Beauty Concept en een holistische aanpak. Alle producten waarmee ze werkt zijn non-toxic. Daarnaast kijkt Skin District niet alleen naar de huid van buitenaf, maar ook van binnenuit; een mooie huid is een gezonde huid. Die krijg je door de juiste behandeling te combineren met voeding en ontspanning.

Clean beauty zou de regel moeten zijn, niet de uitzondering.
Lees meer over Marlous
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
10x geluk17 aug. 2023 00:00
Monnikspeper om je hormonen in balans te brengen.11 mei 2020 06:30
Zo maak je meer feelgood-hormonen aan.27 jan. 2020 06:30
Hormonen

hormonen en de huid

24 aug. 2023 om 00:00

HORMONEN EN DE HUID // Hormonen hebben niet alleen invloed op jouw gezondheid en jouw mentale gezondheid... de impact van hormonen op de huid is ook enorm.

Hormonen hebben namelijk invloed op zo’n beetje alles waarvan je de resultaten met het blote oog kunt zien: de dikte van de huid, de talgproductie van de huid, de doorbloeding van de huid, de pigmentatie van de huid en de conditie van de huid.

Wat voorbeelden: Heb je een overschot van het mannelijke geslachtshormoon testosteron, dan verandert je talgproductie en wordt je huid dikker. Meer talg en een dikkere huid betekent vaak slecht nieuws, namelijk acne. Het vrouwelijke hormoon oestrogeen kan ook met je huid knoeien. Neemt het af, dan wordt de huid dunner, minder stevig en minder elastisch. Het collageen in je huid neemt af. En dat betekent rimpels, lijnen en een slappere en transparante huid. Waarvoor oestrogeen ook zorgt, is de aanwezigheid van hyaluronzuur, een waterbindende stof die ervoor zorgt dat je huid niet uitdroogt. Als de productie van oestrogeen daalt, daalt ook de hoeveelheid hyaluronzuur met als gevolg een droge huid.

Het is dus heel erg belangrijk dat je jouw hormonen in balans houdt. Dit doe je niet alleen door gezond te eten en stressmanagement, maar ook door voor clean skin care producten te kiezen zonder hormoon verstorende ingrediënten. Jouw huid is namelijk het grootste orgaan en maar liefst 60% van datgene wat je erop smeert, wordt door jouw lichaam opgenomen! Neem bijvoorbeeld Parabenen, dit zijn conserveermiddelen. Zij doden bacteriën en schimmels en worden aan producten toegevoegd om ze langer houdbaar te maken. Deze parabenen worden door je lichaam opgenomen en blijven daar actief. In je lichaam bootsen ze oestrogeen na en hebben daardoor invloed op je hormoonhuishouding en dus ook op jouw huid.

Als alternatief voor parabenen wordt vaak Phenoxyethanol gebruikt. Dit zit zelfs in producten van het meest bekende babymerk!!⁠ Helaas is deze stof net zo schadelijk als Parabenen. Bij inademing kan het zelfs leiden tot irritatie van de luchtwegen, hoofdpijn en verstoorde werking van het centraal zenuwstelsel.⁠ Bij proefdieren die (zelfs) een lage dosis van dit goedje toegediend kregen, ontstond er huidirritatie en in sommige gevallen vruchtbaarheidsproblemen. ⁠

Kortom, wat we op onze huid smeren, heeft een net zo'n grote uitwerking op onze gezondheid als wat we in onze mond stoppen! Misschien zelfs wel een grotere uitwerking. Stoffen die we in onze mond stoppen passeren immers vrij snel onze lever. Onze lever is het orgaan dat ons met zijn ontgiftende enzymen beschermt tegen schadelijke stoffen in ons voedsel. De lever neemt de schadelijke stoffen op, maakt ze onschadelijk en voert ze af. Producten die we op onze huid smeren worden echter rechtstreeks in ons bloed opgenomen en circuleren daardoor direct door ons hele lichaam. Doordat deze stoffen niet direct (wel op een later moment) de lever passeren, kan de lever haar ontgiftende werking niet snel doen. Daarom is het dus extra belangrijk dat je je hiervan bewust bent en er goed op let op wat je op je huid smeert.

Kies dus voor Clean Beauty; Skincare zonder slechte ingrediënten! Wil je advies welke producten het beste bij jouw huid passen? Vraag jouw gratis huidadvies aan via @skin_district of via www.skindistrict.nl.


Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.