Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Marlous van Meeuwen

Marlous van Meeuwen is founder van Skin District, een webshop en salon met een Clean Beauty Concept en een holistische aanpak. Alle producten waarmee ze werkt zijn non-toxic. Daarnaast kijkt Skin District niet alleen naar de huid van buitenaf, maar ook van binnenuit; een mooie huid is een gezonde huid. Die krijg je door de juiste behandeling te combineren met voeding en ontspanning.

Clean beauty zou de regel moeten zijn, niet de uitzondering.
Lees meer over Marlous
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Weet jij wat je dagelijks op je huid smeert?23 sep. 2021 07:00
Boost je lymfe voor een stralende huid.12 apr. 2021 08:30
Minder rimpels in je gezicht met deze deze oefeningen.16 apr. 2021 06:30
Lifestyle

Bacteriën op je huid voor een mooie glow.

27 mei 2022 om 06:46

Onderzoek heeft aangetoond dat een gezonde huid miljarden bacteriën bevat. Deze bacteriën zitten niet alleen op het huidoppervlak, maar ook veel dieper in de huidstructuur. Daar werken de bacteriën samen met de huidcellen en zorgen zij, als er een goede balans is, voor een stralende huid. De glow die we allemaal graag willen hebben. :)

Loading...
Hoe kan het dat zoveel mensen last hebben van huidproblemen?

Wetenschappers hebben ontdekt dat onze generatie ongeveer 30% minder huidbacteriën heeft dan onze voorouders. Dat komt doordat we antibiotica zijn gaan gebruiken, de komst van keizersnedes waardoor we als baby niet in aanraking komen met de darmbacteriën van onze moeders, chemische bestanddelen in cosmeticaproducten en het feit dat wij veel in steden leven en minder in de natuur komen. Stammen die in de natuur leven en nauwelijks contact hebben met de Westerse wereld, komen veel meer in aanraking met bacteriën. Bij deze stammen komen huidaandoeningen als eczeem en acne zo goed als niet voor.

Terug naar de natuur.

De remedie tegen huidaandoeningen lijkt dus voor de hand te liggen: Vermijd schadelijke chemische ingrediënten in huidverzorgingsproducten en vermijden en omarm bacteriën, in plaats van de strijd met ze aan te gaan. Ga terug naar de natuur! De natuur in gaan zorgt niet alleen voor meer bacteriën en die mooie glow, het heeft nog veel meer voordelen. Zo vermindert stress, wat ook weer een positief effect heeft op de huid.

Pre- en Probiotische huidverzorging.

Steeds meer cosmeticamerken zien het positieve effect van een huidflora die in balans is en passen hun producten daarop aan. Veel merken bevatten daarom tegenwoordig prebiotica (voeding voor goede bacteriën). Er zijn ook al merken die probiotica (goede bacteriën) bevatten. Esse Probiotic Skincare is daarin koploper en het is hen zelfs gelukt om levende bacteriën in sommige producten te krijgen. Esse bezaait op die manier de huid met goede bacteriën die de strijd aangaan met de slechte bacteriën die de huid verouderen. Daarnaast voedt het de huid met prebiotisch om zo de huid weer gezond te krijgen.

De combinatie is de beste; goede verzorgende huidproducten, schadelijke stoffen vermijden én de natuur in gaan. Zo kom jij stralend de winter door. :).

Dit artikel is geschreven door Marlous van Meeuwen.

Onze generatie heeft 30% minder huidbacteriën dan onze voorouders.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.