Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Merel van der Velden

Merel is fysio,- en manueeltherapeut en orthomoleculair therapeut, gespecialiseerd in hormonen. Een fijn totaalpakket om volwassenen zich gezond en energiek te voelen en om kinderen gezond te laten opgroeien.

Gezondheid is je energiek voelen.
Lees meer over Merel
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Maximaal drie eetmomenten per dag is goed voor je hormoonbalans.31 aug. 2020 14:00
Zo creëer je een ontspannen begin van de dag.22 apr. 2020 11:00
De verborgen ingredienten van je favoriete scrub.01 mei 2020 07:00
Lifestyle

De invloed van straling op je gezondheid.

20 nov. 2020 om 07:00

WIFI, 4G, bluetooth, dect... er is geen ontkomen aan, we staan allemaal bloot aan straling. Het is direct van invloed op je parasympathicus en de pijnappelklier in je hersenen. Ze maken hormonen en verschillende stofjes aan die ervoor zorgen dat je kunt concentreren, dat je goed kunt slapen en kunt focussen. In dit artikel leg ik je uit wat straling doet met je gezondheid.

Loading...

Iedere wifirouter in huis waarmee je internet thuis hebt, iedere versterker en 3G-, 4G- en 5G-zendmast geeft straling af die je naar je lichaam haalt als je een apparaat gebruikt dat is aangesloten op de router, of het 4G-netwerk. Hoe blij we ook zijn met het wereldwijde web en altijd online kunnen zijn.. dat is helaas niet zonder gevolgen.

Wist je bijvoorbeeld dat WIFI vroeger, in de oorlog, werd gebruikt om via subtiele golven de vijand langzaam onschadelijk te maken..? De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaf in 2011 al aan dat mobiele netwerken onvruchtbaarheid, DNA-schade en zelfs kanker kunnen veroorzaken.

Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om de hoeveelheid straling te beperken en jezelf (en je kinderen) te beschermen. Ik geef je een aantal tips.

Tips om straling van WiFi, 4/5G en Dect te beperken.
  1. Gebruik geen babyfoon. Babyfoons geven de meeste straling af en je baby heeft nog open fontanellen (hersenhelften), waardoor deze straling maximaal binnenkomt. De hersenen van je kindje zijn nog zo volop in ontwikkeling dat een babyfoon nu geen goed idee is.
  2. Zet je wifirouter in de avond uit en zet je telefoon in vliegtuigstand als je gaat slapen. Op deze manier kan je lichaam de DNA-schade die overdag is ontstaan herstellen.
  3. Schakel bluetooth op je telefoon uit als je er geen gebruik van maakt. Het staat standaard op 'aan' en dat is meestal echt niet nodig.
  4. Gebruik mobiele data alleen als het nodig is. Als je telefoon op je bureau ligt, of in je tas zit, connect deze nog steeds met een zendmast in de buurt.
  5. Gebruik oordopjes. Door je telefoon tenminste 10 cm van je hoofd vandaan te houden als je belt beperk je de schade van straling in je hersenen. Gebruik oordopjes mét snoer. De trendy oordopjes zonder snoer zijn niet ok voor je gezondheid.
  6. Leg je telefoon een armlengte van je vandaan.
  7. Voor je man: draag je telefoon NIET in je broekzak. Straling zo dicht bij je geslachtsdelen is niet bevorderlijk voor je zaad.
  8. De hersenen en cellen van kinderen zijn nog veel gevoeliger voor straling. Houd ze liever uit de buurt van je mobiele telefoon. Let hier ook op als je zwanger bent; houdt de telefoon uit de buurt van je buik.

Met een paar kleine aanpassingen kun je op een gezonde manier gebruik maken van het world wide web, zonder de negatieve gevolgen van straling op je hersenen. Veel beter :).

Dit artikel is geschreven door Merel van der Velden.

Straling van 4/5G en WiFi brengt schade toe aan je hersenen.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.