Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Esther Schippers

Esther is oprichtster van 100%YOGA. Op de yogamat is ze het gelukkigst, vrij van fysieke of zelfbedachte beperkingen. Yoga leerde haar om haar lichaam te accepteren en ernaar te luisteren. Esther is de enige yogatrainer in Europa die live online yogalessen uitzendt mét live interactie in Full HD.

Yoga. Anytime. Anywhere.
Lees meer over Esther
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Yoga leerde me mijn lichaam te accepteren én ernaar te luisteren.12 okt. 2018 09:00
Zo slaap je beter en word je energiek wakker.02 okt. 2019 06:30
The secret of breathing.18 jun. 2019 12:00
Lifestyle

Yoga-oefeningen voor hardlopers.

21 okt. 2019 om 06:30

Naast yoga is hardlopen een van de meest effectieve sporten om je lichaam te trainen. Net als bij yoga hoeft je bij hardlopen niet heel getraind te zijn om de voordelen van het sporten te kunnen ervaren. Regelmatig hardlopen draagt bij aan de vele gezondheidsvoordelen die deze sport geeft.

Loading...

Je gebruikt tijdens het hardlopen meer dan zeven spiergroepen. Met name de spieren in je onderlichaam worden tijdens het hardlopen gebruikt; heupen, hamstrings, dijspieren, de grote bilspier en de kuiten. De biceps (bovenarmspieren) en een deel van je buikspieren vervullen een ondersteunende functie tijdens het hardlopen.

Voordelen van Yoga i.c.m. hardlopen

Deze zeven spiergroepen en je gewrichten krijgen flink wat te verduren als je hardloopt. Ook als je (nog) geen getrainde loper bent. Het is daarom altijd belangrijk om een goede warming-up en cooling down te doen, zodat je lichaam goed kan herstellen en blessurevrij blijft. Yoga kan een enorm toegevoegde waarde zijn voor iedere hardloper. Niet alleen dragen yogaposes bij aan een sneller herstel, het voorkomt ook blessures. Daarnaast kunnen de spieren en gewrichten door regelmatig yoga te beoefenen (nog) beter functioneren waardoor het verbeteren van jouw personal record binnen (hard)loopafstand ligt. Naast het beoefenen van yoga, ben ik een hardloper. Ik heb een aantal yogaposes waar ik het beste effect bij merk, voor je op een rijtje gezet.

Loading...
Zes yogaposes waar je rug profijt van zal hebben.
Loading...
Negen yogaposes waar je heupen profijt van gaan hebben.

Benieuwd je ook benieuwd naar oefeningen voor je benen? In deze video op mijn website vind je de oefeningen.

Dit artikel is geschreven door Esther Schippers.

Yoga kan enorm bijdragen aan je run.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.