Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Laura Nijman

Als orthomoleculair eetbuiencoach én ervaringsdeskundige weet Laura als geen ander wat jij nodig hebt om je eetbuien te overwinnen en daarmee je gezondheid en zelfvertrouwen een boost te geven.

Bewust eten, leven & genieten.
Lees meer over Laura
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Eetbuien? Zo ben je ze de baas.18 okt. 2019 00:00
Zo ga je om met snaaibuien nu je thuis zit door de corona-crisis.17 dec. 2020 07:00
Eet méér groente.10 apr. 2020 06:30
Mindset

Dit is waarom je meer snoept en snaait tijdens de coronacrisis.

12 jun. 2020 om 07:00

Ik merkte dat mijn broeken strakker gingen zitten... Na wekenlang thuis op elkaar's lip zitten (manlief, ik en twee dochters van 7 en 9 jaar) en toch telkens iets meer lekkers te kopen tijdens het boodschappen doen zag ik de corona-kilo's op de weegschaal verschijnen.

Loading...

Op zich is het niet zo gek dat ik aankwam, want normaal gesproken beweeg ik een stuk meer; veel fietsen om ergens te komen, ik wandelde vaak als de meiden op school zaten en kickbokste 2x in de week. Dat werd plotseling een stuk minder. Beweging/sport is voor mij altijd een manier geweest om ‘op gewicht’ te blijven (naast het feit dat ik het een heerlijke uitlaatklep vindt). Niet zo vreemd dus, dat een en ander was gaan knellen.

Maar bewegen was niet het enige waar het mis ging. Want, ook al weet ik dondersgoed de do’s en don’ts als het gaat om gezonde voeding en weet ik wat ik moet doen om niet in mijn oude patroon van eetbuien te vervallen.. ik liep toch wat vaker naar de la met snoep, koek, chips en chocola.

Ik hoor toch te weten hoe het moet?!

Toen ik me besefte dat ik langzaam toch meer begon te snoepen en ik de knoop van m'n broek 's avonds stiekem los deed, dacht ik “Oh nee! Dat kan toch niet!? Ik, als orthomoleculair eetbuiencoach, hoor toch te weten hoe het werkt?!” Oei, wat een strenge gedachte was dat.... En waarom? Waarom had ik van die strenge gedachtes voor mezelf? Je herkent het vast. Heb jij ook van die strenge gedachtes? Waarom? Omdat we het zo geleerd hebben? Omdat we niet beter weten? Omdat we vinden dat iets op een bepaalde manier ‘hoort’?

Natuurlijk weet ik hoe ‘het hoort’! Ik kén alle oefeningen om eetbuien te overwinnen. Ik wéét wat gezonde voeding is en wat ik beter links kan laten liggen. Ik kén ook mijn valkuilen en triggers die eetbuien uitlokken. Maar ik bén ook mens. Een mens die nog nooit eerder zo’n gekke situatie als waarin we momenteel zitten, heeft meegemaakt. Is het dan gek dat dit gebeurde? Nope!

Het is niet gek dat je nu meer snoept. Vaker lekkere dingen koopt. Dat je vaker een makkelijke maaltijd op tafel zet in plaats van uitgebreid en vers te kopen. Dat je het nu vaker 's avonds gezellig wilt maken met een kaarsje, een wijntje, chips, nootjes, een kaasplankje. Het zorgt voor veiligheid, warmte, gezelligheid en vertrouwen en juist dat heb je nu nodig.

Het is nu tijd om je gezonde gewoontes weer op te pakken.

Het zou wél gek zijn als we hier mee door zouden gaan. Als we die strenge gedachtes blijven houden, als we zouden doorgaan met snaaien en snoepen.

Ik besloot om mijn EHBO-kit (Eerste Hulp Bij Overeten-kit) weer te openen. De tools waarvan ik weet dat ze voor mij goed werken.

Wat er in mijn kit zit? Het zijn vragen zoals ‘wat heb ik nu echt nodig?’ en ‘wat geeft me een voldaan gevoel?’ Maar, ook meditatie-oefeningen en dingen waar ik energie van krijg. Net als de reminder om extra visolie te nemen en de juiste voeding te eten tijdens de maaltijden. Daarmee ben ik mijn negatieve gedachten de baas. Ik krijg weer meer energie, waardoor ik andere en betere keuzes maak. Mijn keuzes zorgen ervoor dat ik mijn dagelijkse loopjes naar de snoepla verander naar wandelingen in de natuur. Het zijn keuzes die ervoor zorgen dat ik weer een positieve mindset krijg en uiteindelijk zijn het die keuzes die ervoor zorgen dat mijn broek niet meer knelt.

Zo zat ik dus na te denken over hoe het komt dat ook ik, met al mijn kennis, weleens terugval in eetgedrag dat ik niet meer wil. En ook wat ik kan doen om het tij op zo'n moment weer te keren. Het is echt niet gek om in deze tijd weer of meer last te hebben van snoepen, snaaien of eetbuien. Ik hoor het om me heen zóveel! Wees gerust: het is écht niet vreemd.

Wat kun jij nu doen?

Wat kun jij nu doen als je op dit moment ook meer snoept en snaait dan je lief is?

Stel jezelf eens deze vragen: Hoe gaat het op dit moment echt met je? Waar loop je tegenaan? Wat kun je doen om dat te veranderen? Welke negatieve gedachtes heb je? Hoe kun je deze op een positieve manier omdraaien? Wat stop jij in je EHBO-kit?

Kom je er niet uit? Let me know! Want niemand hoeft in haar eentje eetbuien te overwinnen; ook jij niet en ook nu niet.

Dit artikel is geschreven door Laura Nijman.

Het is helemaal niet gek dat je nu meer snoept en snaait.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.