Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Loading...
Hormonen

Tips en tools om je goed te voelen tijdens de overgang.

De overgang is over het algemeen een periode waar vrouwen niet echt naar uit kijken. Dat is op zich helemaal niet gek. Naast alle bekende klachten als opvliegers, nachtzweten, wisselend humeur, algehele droogte á la Sahara, heftig bloedverlies, darmklachten, pijnlijke borsten en concentratieproblemen, verdwijnt ook je taille nog eens doordat de kilo’s er ineens aanvliegen en er met geen mogelijkheid meer vanaf willen gaan.

02 apr. 2019 om 00:00
Loading...
Hormonen

Wat is PCOS?

7 jaar geleden vertelde mijn nicht dat ze last had van PCOS-klachten. Ze had geen menstruatie en het lukte niet om zwanger te worden. Ik had op dat moment nog nooit van PCOS gehoord. Ik besloot om te stoppen met de pil en te kijken of mijn cyclus op gang zou komen. Dat gebeurde niet...

08 mrt. 2019 om 12:00
Loading...
Hormonen

Leptineresistentie: voel jij het goed als je genoeg gegeten hebt?

Heb je wel eens het gevoel gehad dat je zó veel had gegeten dat je op knappen stond? De knoop van je broek open en uitbuiken maar. Je zit vol. En, ken je ook het gevoel dat je precies genoeg gegeten hebt? Niet teveel of te weinig, maar precies genoeg. Je bent verzadigd. Je hebt genoeg gegeten en zit niet vol.

19 feb. 2019 om 07:00
Loading...
Hormonen

Zo word je vrienden met stresshormoon cortisol.

Stress. Wie heeft er geen last van?! Het hormoon dat aangemaakt wordt bij stress, is cortisol. Het is een belangrijk hormoon, je lichaam kan niet zonder. Maar een teveel aan cortisol door stress is funest voor je lichaam. In dit blog geef ik je 5 tips om jouw cortisol-level in balans te brengen.

18 feb. 2019 om 07:30
Loading...
Hormonen

PMS-klachten de baas.

Een opgeblazen gevoel in je buik, slecht slapen, gewrichtspijn, hoofdpijn, vermoeidheid, minder zin in seks, acne, pijnlijke borsten, rugpijn, buikkramp, prikkelbaar, angst, moodswings, mega-chagrijnig en een onbedwingbare behoefte in zout, of chocola. Je.moet.die.reep.nu.eten. helemaal. En, de lijst is nog veel langer. PMS, premenstrueel syndroom, is een verzamelnaam voor een lijst van meer dan 100 klachten die je kunt ervaren voordat je ongesteld wordt.

24 jan. 2019 om 07:00
Loading...
Hormonen

Je eet gezond, maar valt toch niet af?! Deel 2: Stress.

Relaxen, ontspannen en vooral niet stressen; zo gemakkelijk is het tegenwoordig nog niet. Zelfs nu er meer belangstelling is dan ooit voor yoga en mindfulness hebben we nog steeds allemaal te maken met stress. Vooral het ‘alle ballen hoog houden’ kunnen vrouwen als een ware last ervaren.

20 nov. 2018 om 09:30
Loading...
Hormonen

Je eet gezond, maar valt toch niet af?!

Om af te vallen moet je gewoon minder eten en meer verbranden… toch? Nou, deze vlieger gaat naar mijn idee allang niet meer op als het om afvallen gaat. In mijn praktijk zie ik vrouwen die écht gezonder eten dan de meeste Nederlanders maar toch geen grammetje gewicht verliezen.

30 okt. 2018 om 14:09
Loading...
Hormonen

Hoe stabiel is jouw bloedsuikerspiegel?

Hoe bewust ben jij van jouw bloedsuikerspiegel? Kun je makkelijk een maaltijd overslaan? Of moet je elk uur van de dag iets eten omdat je anders hoofdpijn krijgt, gaat trillen of duizelig wordt? Ik behoorde jarenlang tot de laatste groep. Voorheen was ik accountmanager en hele dagen op pad. Daar hoorde een volle tas met eten bij zodat ik geen last zou krijgen van deze "klop"honger. Iedereen vroeg zich altijd af waar ik het liet, dat vele eten. En ik maar denken dat ik gewoon een snelle spijsvertering had.

23 okt. 2018 om 09:00

A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.