Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Loading...
Gezondheid

50 shades of red: van bruin tot helderrood bloed tijdens je menstruatie

"Ieuw… bruin bloed?" Dat hoor ik vaak als ik vrouwen vraag naar de kleur van hun menstruatiebloed. Als ik doorvraag blijken de meeste vrouwen inderdaad bruin bloedverlies te hebben. Van roze, mokka, bruin tot donkerrood en zwart. Niet vies, maar de normaalste zaak van de wereld waar (vrijwel) alle vrouwen weleens mee te maken krijgen.

21 okt. 2020 om 07:00
Loading...
Gezondheid

Maximaal drie eetmomenten per dag is goed voor je hormoonbalans.

Ben jij ook opgegroeid met het idee dat je drie hoofdmaaltijden en twee a drie tussendoortjes per dag zou moeten eten? De schijf van vijf geeft nog steeds aan dat je zes maaltijden per dag zou moeten eten. Dat is zo achterhaald! Het aantal eetmomenten op een dag is van essentieel belang voor je hormoonhuishouding, gemoedstoestand en je algehele gezondheid. En daarbij geldt, hoe minder hoe beter.

31 aug. 2020 om 14:00
Loading...
Gezondheid

Je eet gezond, maar valt toch niet af?! Deel 5: verkeerde voeding.

Om af te vallen moet je gewoon minder eten, niet snoepen en meer verbranden door te sporten… toch? Nou, deze vlieger gaat naar mijn idee echt niet op als het om afvallen gaat. In mijn praktijk zie ik vrouwen die écht gezonder eten dan de meeste Nederlanders maar toch geen grammetje gewicht verliezen. In deze serie laat ik je zien dat 'elk pondje gaat door het mondje' niet altijd geldt. Deze keer: verkeerde voeding.

03 aug. 2020 om 07:00
Loading...
Gezondheid

Wat is normale poep?

Kijk jij weleens achterom op de wc? Het is goed om dat te doen! Je poep kan je veel vertellen over je gezondheid. Als je niet regelmatig naar het toilet gaat voor een grote boodschap (of als juist moet rennen om de wc op tijd te halen), als je poep een gekke kleur heeft of niet de juiste consistentie zegt dat iets over je gezondheid.

03 jul. 2020 om 12:00
Loading...
Gezondheid

Makkelijker en sneller afvallen door hypnose.

Heel vaak is afvallen niet alleen een kwestie van minder snoepen, maar spelen onderbewuste processen een rol. Overtuigingen of angsten, waardoor je een muurtje om jezelf heen bouwt om jezelf te beschermen. Hypnose helpt om die overtuigingen aan het licht te laten en los te laten waardoor je makkelijker en sneller kunt afvallen.

25 mei 2020 om 07:00
Loading...
Gezondheid

Onderbuik.

“Spreid je benen maar” zegt hij vriendelijk maar gebiedend. “Kom nog maar een klein stukje naar me toe. Een beetje op de achterkant van je billen, dan kan ik er straks beter bij.” Hij kijkt even op van tussen mijn benen en pakt de nodige instrumenten van het kastje naast hem.

08 mei 2020 om 07:00
Loading...
Gezondheid

Zo ga je om met coronastress (3 tips).

Plotseling bestaat er een nieuw woord: Coronastress. Ik hoor het steeds vaker, ik zie het om me heen en ik heb er zelf ook last van. Jij ook? In dit artikel geef ik je mijn tips om om te gaan met coronastress.

04 mei 2020 om 07:30
Loading...
Gezondheid

Een essentiële olie voor iedere kwaal.

Sinds ik keer op keer gezien en gevoeld heb, dat een essentiële olie kan helpen bij het verhelpen van kwaaltjes of het verbeteren van je humeur, ben ik verkocht. Neem nou de werking van bijvoorbeeld lavendel bij een lichte brandwond of pepermunt bij hoofdpijn...pijn en jeuk verdwijnen direct.

23 apr. 2020 om 00:00
Loading...
Gezondheid

Ook dokters worden ziek.

Daar sta ik. In de rij voor de paspoortcontrole op Schiphol. Ik kwam weer terug van een werkreis naar Mumbai. M'n oren suisden. Mijn zicht is anders, het lijkt alsof ik door een tunnel kijk met zwarte randen rondom mijn gezichtsveld. Mijn hartslag is snel, mijn ademhaling ook en mijn benen trillen. Waarom ben ik hier? Hoe moet ik thuis komen? Waar is mijn koffer?

20 apr. 2020 om 06:30
Loading...
Gezondheid

Heb je astma? Tips en gratis hypnose.

Voor astmapatiënten is dit een spannende tijd. Terecht, want het coronavirus nestelt zich in de longen en kan voor complicaties zorgen als je onderliggende klachten als astma hebt. Misschien ben je op zoek naar meer rust, of wil je je klachten nu aanpakken? Hypnose kan helpen. In dit artikel leg ik je graag uit hoe je je kunt wapenen en letterlijk meer lucht krijgt.

06 apr. 2020 om 06:30

A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.