Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Loading...
Mindset

Onderdruk jij je emoties? Zo land je weer in je lijf.

Soms gebeuren er in je leven dingen die te snel gaan, te heftig voor je zijn, of te dichtbij komen. Als dat gebeurt voel je angst en heb je de neiging om uit je lijf te vertrekken, om maar niet te hoeven voelen. Herkenbaar? In dit artikel vertel ik je hoe je weer kunt landen in je lijf.

13 apr. 2020 om 06:00
Loading...
Mindset

Houd jij niet van je lichaam?

‘Als ik 5 kilo afgevallen ben, dan voel ik me mooi’. ‘Als ik meer geld verdien, dan kan ik leuke dingen doen’. ‘Als ik een andere baan heb, dan ben ik gelukkig’. We leven veel teveel volgens de als-dan gedachte. Jij ook?

23 mrt. 2020 om 07:00
Loading...
Mindset

5 tips om mindfulness toe te passen in je dagelijkse (drukke) leven.

Ken je dat gevoel dat je hoofd lijkt over te lopen? Je bent druk, je to-do lijst is nog lang en er zitten te weinig uren in een dag. Je probeert alle ballen hoog te houden en doet zoveel mogelijk tegelijkertijd. Multitasking is je middle-name. Je snakt naar rust, maar tijd voor een yogales of mindfulness heb je echt niet. Geen nood. In dit artikel lees je hoe je mindfulness makkelijk in je dagelijkse leven kunt toepassen.

06 mrt. 2020 om 11:55
Loading...
Mindset

Het is lastig om je gedrag te veranderen, maar zo lukt het wél.

Je hebt je voorgenomen om gezond te gaan eten. Je laat suiker staan, eet geen gluten meer en let erop wat je eet. Waarom lukt het dan toch niet?! Waarom is veranderen toch zo ontzettend ingewikkeld? Waarom lukt het ons niet gewoon om het gedrag dat ons niet aanstaat, te veranderen? In dit artikel leg ik het je uit en laat ik je zien hoe het wél lukt.

02 mrt. 2020 om 06:30
Loading...
Mindset

Een leven lang leren. Jij ook?

Wat leer ik toch veel van het blootleggen van mijn ziel aan de juiste mensen met levenservaring en een open mind. Die me zien voor wie ik ben, het ok vinden waar ik vandaan kom en wat achter me ligt, mijn leeftijd geen rol vinden spelen, maar me echt gewoon zien... Dat is zo helend voor beschadigd (zelf)vertrouwen.

07 feb. 2020 om 00:00
Loading...
Mindset

Wat wil jouw ziel?

We weten steeds meer over wie wij nou eigenlijk zijn als mensen. En dan heb ik het niet over dat verhaal van die aap die uiteindelijk rechtop is gaan staan en heel mentaal is geworden. Dat is, bijna letterlijk dus, een broodje aap. Wie ben jij?

03 feb. 2020 om 06:30
Loading...
Mindset

Als de ander maar gelukkig is...?! Hoe je van pleasen afkomt met een familie-opstelling.

Een oud patroon dat geleidelijk zo eigen is gemaakt, dat je je er helemaal mee hebt geïdentificeerd... Je denkt misschien dat het lang zal duren om dat los te leren laten? Het is er niet van de ene op de andere dag in geslopen, dus het lost ook niet van de ene op de andere dag op. Dat is een opmerking die ik vaak hoor. Ja, je kunt kiezen voor therapie, maar familie-opstellingen bieden vaak een snellere oplossing.

25 nov. 2019 om 06:30
Loading...
Mindset

Dé ingrediënten voor meer stress.

Wil je graag meer stress in je leven? Geef je leven meer pit en zorg voor een flinke portie dagelijkse stress. In dit artikel deel ik de ingrediënten voor een leven met stress. Succes gegarandeerd. ;).

18 nov. 2019 om 06:00
Loading...
Mindset

Leid jij je leven of laat je je angsten je leven leiden?

Het gevoel van angst om de sprong te wagen naar iets nieuws in je leven, omdat je denkt dat het misschien de verkeerde keuze is. De angst om je verlangens te volgen, omdat je bang bent dat dit ten koste gaat van je gezin of je kinderen. Of, de angst voor het onbekende, want...wat staat je te wachten als je voor die droom gaat en is het dan écht beter dan wat je nu hebt? Deze gevoelens zijn voor veel vrouwen herkenbaar. Voor jou ook?

11 nov. 2019 om 06:30
Loading...
Mindset

Je angsten overwinnen.

1 op de 5 mensen heeft dagelijks last van angst. Angst is eigenlijk bedoeld als een natuurlijk overlevingsmechanisme dat je leven redt. Als er gevaar dreigt krijgt ons lichaam het signaal dat het tijd is om te vluchten of te vechten; je voelt angst. Door de aanmaak van de hormonen cortisol en adrenaline sta je meteen op scherp. Maar, wanneer angst langzaam je leven in sluit en uiteindelijk leidt tot paniekaanvallen, of een overheersend angst-gevoel, kan het je leven enorm gaan beheersen.

04 nov. 2019 om 06:30

A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.