Blog
Categorieën
Body Positivity: hoe komt het toch dat ons lichaam ons zo bezig houdt?
Body positivity, je hebt er vast weleens over gehoord. Wij, vrouwen, lijken soms geobsedeerd door ons lichaam en dan vooral door dat wat we er niet mooi of goed (genoeg) aan vinden. We houden onze buik in, we diëten om af te vallen, vinden dat onze dag verpest is als de weegschaal een net iets hoger getal (achter de komma!) aangeeft dan gisteren. En, we vinden dat heel normaal. Toch?
Je eet gezond, maar valt toch niet af?! Deel 5: verkeerde voeding.
Om af te vallen moet je gewoon minder eten, niet snoepen en meer verbranden door te sporten… toch? Nou, deze vlieger gaat naar mijn idee echt niet op als het om afvallen gaat. In mijn praktijk zie ik vrouwen die écht gezonder eten dan de meeste Nederlanders maar toch geen grammetje gewicht verliezen. In deze serie laat ik je zien dat 'elk pondje gaat door het mondje' niet altijd geldt. Deze keer: verkeerde voeding.
Zo creëer je je eigen thuis-retraite (mét gratis ebook!)
Nu we veel meer thuis zitten dan anders vraagt je dagelijks patroon om aanpassingen. Misschien ervaar je, net als ik, momenten van verveling, eenzaamheid, boosheid, angst, hectiek? Hoe kun je hier het beste mee omgaan?
In 4 stappen van heks naar engeltje tijdens de overgang.
Begin 2019 merkte ik een verandering in de periode voordat mijn menstruatie losbrak. Tot die tijd was ik gewend om me een dag of 2 me niet lekker te voelen. Tijdens die dagen vond ik mijn leven waardeloos, zat ik niet lekker in m'n vel. En nu, begonnen deze vervelende gedachtes al 5 (!) dagen voor mijn eerste menstruatiedag. Niet fijn voor mij en niet fijn voor mijn huisgenoten, die plotseling te stellen kregen met hysterische uitvallen en huilbuien.
Wat is normale poep?
Kijk jij weleens achterom op de wc? Het is goed om dat te doen! Je poep kan je veel vertellen over je gezondheid. Als je niet regelmatig naar het toilet gaat voor een grote boodschap (of als juist moet rennen om de wc op tijd te halen), als je poep een gekke kleur heeft of niet de juiste consistentie zegt dat iets over je gezondheid.
Het is de schuld van de maan, het collectief of je buurvrouw. Toch?
‘Ik voel me depri / moedeloos / boos/ verdrietig [… vul maar in…].’ "Dat ligt niet aan jou hoor, maar aan de maan." Of de stand van de planeten. Of het universum wil je iets duidelijk maken. Of, het is niet jouw energie maar je pikt iets van iemand anders op...
Mood Swings: hier komen ze door.
Herken je dat, dat je vrolijk opstaat en dat alles lekker gaat en dat je iets later.. zonder dat je begrijpt waarom, ineens moe, prikkelbaar of emotioneel bent? Misschien denk je op zo’n moment dat je het te druk hebt, dat je het toch eens rustiger aan moet doen of dat het je hormonen zijn.
Zie obstakels als springplanken om je doel te behalen.
Herken je dit? Je bent een bevlogen professional of onderneemster en je haast, rent, stresst en vliegt al jaren om je leven te leven. Het voelt regelmatig als een gevecht om al die ballen hoog te houden. Je vraagt je regelmatig af: 'wil ik dit echt'? 'Wil ik mijn leven echt op deze manier leven'? Nee! Natuurlijk niet!
Dit is waarom je meer snoept en snaait tijdens de coronacrisis.
Ik merkte dat mijn broeken strakker gingen zitten... Na wekenlang thuis op elkaar's lip zitten (manlief, ik en twee dochters van 7 en 9 jaar) en toch telkens iets meer lekkers te kopen tijdens het boodschappen doen zag ik de corona-kilo's op de weegschaal verschijnen.
Hoe gezond en duurzaam is het gebruik van soja?
Plantaardige drinks en vleesvervangers worden steeds populairder. Ze poppen als paddenstoelen uit de grond en er komt steeds meer variatie en beter kwaliteit op de markt. Zeker voor mij als foodblogger is dat superinteressant. Ik probeer de laatste trends altijd want deze trends probeer ik nauwlettend in de gaten te houden. Ik ben fan! Er worden zulke lekkere dingen gemaakt van soja. Maar, er kleeft een negatieve lading aan het woord 'soja'. Hoe zit dat nu precies en is dat terecht? Ik zocht het uit.