Online women's health magazine

Mindset

Stress loslaten

Aan het einde van de dag zit je hoofd vol en ben je vaak moe. Je hebt een drukke dag achter de rug en je hebt bewust en onbewust stress ervaren en dat vreet energie. We piekeren allemaal. Over kleine en grote onderwerpen. Ons hoofd staat de hele dag aan.

16 sep. om 00:00 door Aniek Jonckers Brand

Lifestyle

Zo houd je thuis yoga vol.

Het begon met een vliegende start in je nieuwe yoga-outfit. Twee, drie of misschien wel vier heb je het gedaan. Het voelde goed de keren dat je het deed. Je kreeg er energie van; een gezonde bloos op de wangen. En voelde je tegelijkertijd meer ontspannen; het gevoel van onrust was er even niet. En dat waren ook precies de redenen om dit te starten.

10 aug. om 00:00 door Esther Schippers

Lifestyle

Bacteriën op je huid voor een mooie glow.

Onderzoek heeft aangetoond dat een gezonde huid miljarden bacteriën bevat. Deze bacteriën zitten niet alleen op het huidoppervlak, maar ook veel dieper in de huidstructuur. Daar werken de bacteriën samen met de huidcellen en zorgen zij, als er een goede balans is, voor een stralende huid. De glow die we allemaal graag willen hebben. :)

27 mei om 06:46 door Marlous van Meeuwen

Lifestyle

Puur natuur masker voor een natural glow.

Rens Kroes neemt je in haar nieuwste boek 'Rens - Mijn lifestyle Guide' mee in haar bewuste, positieve leefstijl. In het boek deelt ze tips uit haar eigen leven. Hoe ze relaxt na een drukke dag, hoe vaak ze sport en hoe ze haar huid verzorgt. Een inspiratieboek met DIY's. Want, Rens zegt dat je alles zelf kunt maken.

19 apr. om 07:00 door Maartje Bregman

Gezondheid

Boost je lymfe voor een stralende huid.

Wist je dat een goedwerkend lymfesysteem van vitaal belang is voor je algehele gezondheid én een gezonde en stralende huid? Wanneer je lymfesysteem niet goed werkt heeft dit een nadelig effect op je lichaam en je gezondheid, inclusief de uitstraling van je gezichtshuid. Gelukkig kun je je lymfesysteem zelf stimuleren met deze tips.

12 apr. om 08:30 door Debbie van Weelden

Gezondheid

Goed voor jezelf zorgen.

Zorg jij goed voor jezelf? Het mag duidelijk zijn dat wanneer je je alleen focust om een leuk persoon te zijn voor een ander, je op een bepaald moment zult leeglopen, opbranden of uitblussen. Herken je dit? Je hebt goed gegeten, voldoende geslapen, met regelmaat gesport. Toch voel je je niet top vitaal. Misschien heb je veel goed gedaan op een bepaald vlak. En ben je andere vlakken uit het zicht verloren. Zelfzorg speelt zich af op meerdere vlakken. Lees er alles over in dit artikel.

27 feb. om 09:00 door Annemarie Paol

Seks (en relaties)

Psoas, de spier van je ziel.

De psoas is je spier van de ziel. Het wordt ook wel de stress-spier genoemd; als je stress ervaart spant deze spier aan én het slaat de emotie op. Is jouw psoas al jarenlang ingezet om een explosie aan gevoelens, sensaties en expressies te onderdrukken? Ben je aan het afweren?

26 feb. om 09:00 door Kate Maslowska

Gezondheid

Ellen leerde om van haar borsten en van zichzelf te houden.

Mijn borsten, ik heb er jaren niet met veel liefde naar kunnen kijken. Op mijn zestiende zat ik al bij de huisarts, ik wilde mijn borsten laten verkleinen. Ze waren te groot en deden pijn. Maar voor mij waren ze meer dan dat. Het was de reden dat jongens naar me staarden, het was de reden dat ik discotheken binnen kwam waar ik nog niet thuis hoorde. Met gemak. Ik voelde me meer borst dan Ellen. Met een cup H op je zestiende is dat natuurlijk niet heel gek.

15 feb. om 07:00 door Ellen Geerlings

Seks (en relaties)

Een blik, een glimlach, een streling; investeer in intimiteit.

Intimiteit; een vertrouwelijk en innig contact tussen mensen. Dit kan seksuele intimiteit zijn, maar intimiteit kan ook een blik, een glimlach, een streling of een knuffel zijn. Ik vind het gek, dat veel stellen aan het gebrek aan seksueel contact refereren, als ze het hebben over het gebrek aan intimiteit in hun relatie. Intimiteit is veel meer dan seks alleen.

09 feb. om 13:00 door Nynke Nijman

Voeding

Zo ga je om met snaaibuien nu je thuis zit door de corona-crisis.

Je kinderen thuis, je man thuis, jij thuis; 24/7. Misschien maak je je zorgen over je gezondheid, de gezondheid van je dierbaren, de crisis en vraag je je af hoe lang dit nog gaat duren. En, voordat je het weet... zit je weer met je hand in de koeltrommel. Die nare gevoelens en onrust vragen erom om te worden gesust met eten, toch?

17 dec. om 07:00 door Laura Nijman

Cyclus

Blijft jouw menstruatie uit?

Het is een van de meest voorkomende hormonale klachten: een onregelmatige menstruatie. Blijft jouw menstruatie weleens uit? In dit artikel lees je hoe dat kan én wat je kunt doen om je hormonen in balans te brengen zodat je cyclus weer regelmatig terugkomt.

30 nov. om 06:00 door Ralph Moorman

Lifestyle

De invloed van straling op je gezondheid.

WIFI, 4G, bluetooth, dect... er is geen ontkomen aan, we staan allemaal bloot aan straling. Het is direct van invloed op je parasympathicus en de pijnappelklier in je hersenen. Ze maken hormonen en verschillende stofjes aan die ervoor zorgen dat je kunt concentreren, dat je goed kunt slapen en kunt focussen. In dit artikel leg ik je uit wat straling doet met je gezondheid.

20 nov. om 07:00 door Merel van der Velden

Gezondheid

Dit is waarom je niet van water drinken houdt.

Water drinken is iets waar veel mensen zich toe moeten zetten. Je denkt er simpelweg niet aan of je vindt het niet lekker. Je neemt trouw je flesje water mee maar komt aan het einde van de dag tot de conclusie dat je weer te weinig gedronken hebt. Ik leg je in dit artikel uit waarom een ander makkelijk een halve liter water drinkt, en jij al moeite hebt met een klein glaasje water.

16 nov. om 08:00 door Evelien Lems

Mindset

Lief zijn voor jezelf: zo stel je grenzen.

Oh wat vond ik het moeilijk; mijn grenzen aangeven. Met name bij mensen die dichtbij me staan. Ik voelde schuldgevoelens of was angstig om mijn grenzen aan te geven bij mensen waar ik van houd, en ook bij mensen die ik helemaal niet ken. Het idee dat iemand mij niet leuk, lief en aardig zou vinden, bezorgde me zoveel onzekerheid dat ik mijn eigen grenzen vaak voorbij ging.

28 okt. om 07:00 door Tamara van der Heiden

Mindset

Afvallen volhouden, zo doe je dat.

Als je aan iemand die een paar weken geleden het roer omgooide en startte met een dieet vraagt hoe het gaat, zul je bijna altijd horen: "ik voel me zo goed, het is nu de kunst om dit te blijven volhouden." Dat volhouden, focus houden. Hoe verander je dat naar een blijvende verandering in je leefstijl? In dit artikel deel ik mijn tips om van ‘volhouden’ naar ‘blijvend’ te gaan zodat je de gezonde, slanke, energieke leefstijl krijgt waar jij blij van wordt.

30 sep. om 07:00 door Claudia Vesters

Lifestyle

Aanrader: yoga op het strand.

Er komt een heerlijke nazomerweek aan! Die Indian summer is perfect om niet thuis of in de yogaschool je yoga-oefeningen te doen, maar lekker naar het strand te gaan. Je zou het misschien niet direct denken, maar de Nederlandse stranden lenen zich uitstekend voor strandyoga.

09 sep. om 00:00 door Esther Schippers

Gezondheid

Maximaal drie eetmomenten per dag is goed voor je hormoonbalans.

Ben jij ook opgegroeid met het idee dat je drie hoofdmaaltijden en twee a drie tussendoortjes per dag zou moeten eten? De schijf van vijf geeft nog steeds aan dat je zes maaltijden per dag zou moeten eten. Dat is zo achterhaald! Het aantal eetmomenten op een dag is van essentieel belang voor je hormoonhuishouding, gemoedstoestand en je algehele gezondheid. En daarbij geldt, hoe minder hoe beter.

31 aug. om 14:00 door Merel van der Velden

Mindset

Body Positivity: hoe komt het toch dat ons lichaam ons zo bezig houdt?

​Body positivity, je hebt er vast weleens over gehoord. Wij, vrouwen, lijken soms geobsedeerd door ons lichaam en dan vooral door dat wat we er niet mooi of goed (genoeg) aan vinden. We houden onze buik in, we diëten om af te vallen, vinden dat onze dag verpest is als de weegschaal een net iets hoger getal (achter de komma!) aangeeft dan gisteren. En, we vinden dat heel normaal. Toch?

10 aug. om 07:30 door Laura Nijman

Gezondheid

Je eet gezond, maar valt toch niet af?! Deel 5: verkeerde voeding.

Om af te vallen moet je gewoon minder eten, niet snoepen en meer verbranden door te sporten… toch? Nou, deze vlieger gaat naar mijn idee echt niet op als het om afvallen gaat. In mijn praktijk zie ik vrouwen die écht gezonder eten dan de meeste Nederlanders maar toch geen grammetje gewicht verliezen. In deze serie laat ik je zien dat 'elk pondje gaat door het mondje' niet altijd geldt. Deze keer: verkeerde voeding.

03 aug. om 07:00 door Marjon Kok

Cyclus

In 4 stappen van heks naar engeltje tijdens de overgang.

Begin 2019 merkte ik een verandering in de periode voordat mijn menstruatie losbrak. Tot die tijd was ik gewend om me een dag of 2 me niet lekker te voelen. Tijdens die dagen vond ik mijn leven waardeloos, zat ik niet lekker in m'n vel. En nu, begonnen deze vervelende gedachtes al 5 (!) dagen voor mijn eerste menstruatiedag. Niet fijn voor mij en niet fijn voor mijn huisgenoten, die plotseling te stellen kregen met hysterische uitvallen en huilbuien.

13 jul. om 00:00 door Sandra van Leeuwen

Gezondheid

Wat is normale poep?

Kijk jij weleens achterom op de wc? Het is goed om dat te doen! Je poep kan je veel vertellen over je gezondheid. Als je niet regelmatig naar het toilet gaat voor een grote boodschap (of als juist moet rennen om de wc op tijd te halen), als je poep een gekke kleur heeft of niet de juiste consistentie zegt dat iets over je gezondheid.

03 jul. om 12:00 door Martine Trouw - Willems

Mindset

Mood Swings: hier komen ze door.

Herken je dat, dat je vrolijk opstaat en dat alles lekker gaat en dat je iets later.. zonder dat je begrijpt waarom, ineens moe, prikkelbaar of emotioneel bent? Misschien denk je op zo’n moment dat je het te druk hebt, dat je het toch eens rustiger aan moet doen of dat het je hormonen zijn.

19 jun. om 06:30 door Monique Vekemans

Mindset

Zie obstakels als springplanken om je doel te behalen.

Herken je dit? Je bent een bevlogen professional of onderneemster en je haast, rent, stresst en vliegt al jaren om je leven te leven. Het voelt regelmatig als een gevecht om al die ballen hoog te houden. Je vraagt je regelmatig af: 'wil ik dit echt'? 'Wil ik mijn leven echt op deze manier leven'? Nee! Natuurlijk niet!

15 jun. om 09:00 door Leila Claassens

Voeding

Hoe gezond en duurzaam is het gebruik van soja?

Plantaardige drinks en vleesvervangers worden steeds populairder. Ze poppen als paddenstoelen uit de grond en er komt steeds meer variatie en beter kwaliteit op de markt. Zeker voor mij als foodblogger is dat superinteressant. Ik probeer de laatste trends altijd want deze trends probeer ik nauwlettend in de gaten te houden. Ik ben fan! Er worden zulke lekkere dingen gemaakt van soja. Maar, er kleeft een negatieve lading aan het woord 'soja'. Hoe zit dat nu precies en is dat terecht? Ik zocht het uit.

02 jun. om 06:30 door Maartje Bregman

Mindset

Een artikel voor vrouwen die veel voelen.

De energie van anderen buiten houden. Je afschermen van de gevoelens van anderen. Zucht... word jij hier ook zo moe van? Als je, net als ik, veel voelt, zul je hier niks mee kunnen. Het is een slecht advies voor de hooggevoeligen onder ons.

29 mei om 07:30 door Janneke Robers

Gezondheid

Makkelijker en sneller afvallen door hypnose.

Heel vaak is afvallen niet alleen een kwestie van minder snoepen, maar spelen onderbewuste processen een rol. Overtuigingen of angsten, waardoor je een muurtje om jezelf heen bouwt om jezelf te beschermen. Hypnose helpt om die overtuigingen aan het licht te laten en los te laten waardoor je makkelijker en sneller kunt afvallen.

25 mei om 07:00 door Miranda Meiners

Hormonen

Monnikspeper om je hormonen in balans te brengen.

Monnikspeper is de Nederlandse naam voor de plant Vitex Agnus Castus. Het werd vroeger ingezet als libidoverlagend middel bij monniken en dankt zijn naam aan dit gebruik. De bessen hebben veel gezondheidsvoordelen en werken met name goed om de vrouwelijke hormoonbalans te herstellen. In dit artikel vertel ik je over dit kruid en hoe het je helpt om je hormonen in balans te brengen.

11 mei om 06:30 door Dine-Marij Roeterd

Gezondheid

Onderbuik.

“Spreid je benen maar” zegt hij vriendelijk maar gebiedend. “Kom nog maar een klein stukje naar me toe. Een beetje op de achterkant van je billen, dan kan ik er straks beter bij.” Hij kijkt even op van tussen mijn benen en pakt de nodige instrumenten van het kastje naast hem.

08 mei om 07:00 door Anne Gigengack

Lifestyle

De verborgen ingredienten van je favoriete scrub.

Heerlijk! Warm douchen en scrubben. Door je huid te scrubben verwijder je dode huidcellen, waardoor je huid heerlijk zacht aanvoelt. En, scrubben is ook heel goed voor de doorbloeding van je huid, waardoor je er gezond uit gaat zien. Maar... wist jij dat er, wanneer er microbeads in je scrub zitten, er na je douche wel 1.000.000 plastic deeltjes in de oceaan belanden?

01 mei om 07:00 door Marije Dijkstra

Gezondheid

Een essentiële olie voor iedere kwaal.

Sinds ik keer op keer gezien en gevoeld heb, dat een essentiële olie kan helpen bij het verhelpen van kwaaltjes of het verbeteren van je humeur, ben ik verkocht. Neem nou de werking van bijvoorbeeld lavendel bij een lichte brandwond of pepermunt bij hoofdpijn...pijn en jeuk verdwijnen direct.

23 apr. om 00:00 door Kirsten Elsdijk

Lifestyle

Zo creëer je een ontspannen begin van de dag.

Hoe je de dag begint, bepaalt voor een groot deel hoe je dag verloopt. Is jouw eerste gedachte als de wekker gaat ook vaak ‘nu al?!’. Je voelt je nog moe, baalt ervan dat de nacht alweer voorbij is – die is altijd te kort, toch? – en je drukt nog maar een keer op de snooze knop. Dit blijf je herhalen totdat je genoeg moed hebt verzameld om jezelf uit bed te slepen.

22 apr. om 11:00 door Anne de Meulmeester

Gezondheid

Ook dokters worden ziek.

Daar sta ik. In de rij voor de paspoortcontrole op Schiphol. Ik kwam weer terug van een werkreis naar Mumbai. M'n oren suisden. Mijn zicht is anders, het lijkt alsof ik door een tunnel kijk met zwarte randen rondom mijn gezichtsveld. Mijn hartslag is snel, mijn ademhaling ook en mijn benen trillen. Waarom ben ik hier? Hoe moet ik thuis komen? Waar is mijn koffer?

20 apr. om 06:30 door Anne Strik

Mindset

Onderdruk jij je emoties? Zo land je weer in je lijf.

Soms gebeuren er in je leven dingen die te snel gaan, te heftig voor je zijn, of te dichtbij komen. Als dat gebeurt voel je angst en heb je de neiging om uit je lijf te vertrekken, om maar niet te hoeven voelen. Herkenbaar? In dit artikel vertel ik je hoe je weer kunt landen in je lijf.

13 apr. om 06:00 door Janneke Robers

Voeding

Eet méér groente.

Wauw! Heb je het gratis ebook van Pink Online al gedownload? Hierin staan heel veel tips van verschillende experts op het gebied van gezondheid. Ik schreef ook drie tips voor dit ebook. Een van mijn tips is; eet meer groente. Maar, hoe pak je dat aan? Dat vertel ik je in dit artikel.

10 apr. om 06:30 door Kim Ooms

Gezondheid

Heb je astma? Tips en gratis hypnose.

Voor astmapatiënten is dit een spannende tijd. Terecht, want het coronavirus nestelt zich in de longen en kan voor complicaties zorgen als je onderliggende klachten als astma hebt. Misschien ben je op zoek naar meer rust, of wil je je klachten nu aanpakken? Hypnose kan helpen. In dit artikel leg ik je graag uit hoe je je kunt wapenen en letterlijk meer lucht krijgt.

06 apr. om 06:30 door Miranda Meiners

Recepten

Recept: gezondere donuts!

Ben jij ook zo gek op donuts? Heerlijk! Maar, ze zijn zo ongelooflijk vet en niet gezond. Ik dook daarom de keuken in om een lekker, gezonder alternatief te bedenken voor een van mijn favoriete traktaties. Dat is gelukt. Het recept vind je in dit artikel.

01 apr. om 08:30 door Mirel Bosma

Gezondheid

Zo ben je je eetbuien de baas.

Je kent het gevoel vast wel; je hebt al vanaf het moment dat je wakker werd zin in iets lekkers. Maar, je hebt je gisteravond voor het naar bed gaan voorgenomen om vandaag écht niet te snoepen. Je hebt de hele ochtend enorm je best gedaan om je in te houden, je aan je voornemen te houden. Maar oh.. dat knagende gevoel van binnen, dat bleef je aandacht trekken. En daarom ging je iets later op de dag toch voor de bijl. Het knagende gevoel heb je tot bedaren gebracht, maar je voelt je enorm schuldig en slecht over jezelf dat je je niet aan je voornemen gehouden hebt. Herkenbaar?

30 mrt. om 07:00 door Laura Nijman

Mindset

Houd jij niet van je lichaam?

‘Als ik 5 kilo afgevallen ben, dan voel ik me mooi’. ‘Als ik meer geld verdien, dan kan ik leuke dingen doen’. ‘Als ik een andere baan heb, dan ben ik gelukkig’. We leven veel teveel volgens de als-dan gedachte. Jij ook?

23 mrt. om 07:00 door Aniek Jonckers Brand

Gezondheid

Zo doe je zelf borstonderzoek.

Veel vrouwen vinden het best spannend om zelf borstonderzoek te doen. Misschien ben je bang dat je bij het voelen van een bultje, een putje of een verharding in de stress schiet. Niet zo gek. Maar, toch is het belangrijk om je borsten regelmatig te checken. Door het doen van zelfonderzoek leer je je borsten kennen en merk je veranderingen eerder op. Ik leg je in dit artikel uit hoe je zelf je borsten onderzoekt.

21 mrt. om 17:19 door Marije Jelsma

Gezondheid

Weet jij of je borsten gezond zijn?

Weet jij of je borsten gezond zijn? Al toen ik 9 jaar was begonnen ze voorzichtig te groeien. Ik was de eerste in de klas die ze kreeg en schaamde me. Ik verstopte mezelf in wijde t-shirts en weigerde lang een bh te dragen, ik weigerde te erkennen dat dat nodig was. Ik groeide van meisje naar vrouw en zat daar niet op te wachten. Op m’n 11e waren ze volledig volgroeid, cup D. Vreselijk vond ik het.

20 mrt. om 00:00 door Marije Jelsma

Gezondheid

Meike werd ziek door haar implantaten (en is nu crowd funding gestart om beter te worden).

Mijn borsten, wat was ik trots op ze. Toen ik 16 was, kwamen ze eindelijk tevoorschijn. Na jarenlang intensief turnen en pas laat lichamelijk in de puberteit gekomen te zijn, veranderde ik van een platte plank in een bescheiden mooie jonge vrouw. Een jongen uit mijn klas vroeg gekscherend of ik sokken in mijn bh had gestopt. Hij bedoelde het niet zo aardig, maar ik vatte het op als compliment en glunderde dat ze echt 100 % natuur waren.

17 mrt. om 12:00 door Meike Meinhardt

Seks (en relaties)

Corona: mag je nog seks hebben?

Er is al zoveel geschreven en gezegd over het Corona Virus. Maar hoe zit het eigenlijk met seks en corona?! Mag je seks hebben, en hoe zorg je ervoor dat je dat nog wel wil met de partner die je de komende weken zoveel extra gaat zien?

16 mrt. om 17:56 door Nynke Nijman

Mindset

5 tips om mindfulness toe te passen in je dagelijkse (drukke) leven.

Ken je dat gevoel dat je hoofd lijkt over te lopen? Je bent druk, je to-do lijst is nog lang en er zitten te weinig uren in een dag. Je probeert alle ballen hoog te houden en doet zoveel mogelijk tegelijkertijd. Multitasking is je middle-name. Je snakt naar rust, maar tijd voor een yogales of mindfulness heb je echt niet. Geen nood. In dit artikel lees je hoe je mindfulness makkelijk in je dagelijkse leven kunt toepassen.

06 mrt. om 11:55 door Sabrina Soebhan

Mindset

Het is lastig om je gedrag te veranderen, maar zo lukt het wél.

Je hebt je voorgenomen om gezond te gaan eten. Je laat suiker staan, eet geen gluten meer en let erop wat je eet. Waarom lukt het dan toch niet?! Waarom is veranderen toch zo ontzettend ingewikkeld? Waarom lukt het ons niet gewoon om het gedrag dat ons niet aanstaat, te veranderen? In dit artikel leg ik het je uit en laat ik je zien hoe het wél lukt.

02 mrt. om 06:30 door Diana van Dijken

Voeding

Volgens Ayurveda eet je dit in februari (mét recept).

Het is alweer bijna maart, wat gaat de tijd toch snel.. Gelukkig worden de dagen alweer langer en lopen de temperaturen op. Ik kan niet wachten totdat ik die eerste zonnestralen weer op m'm gezicht voel. Maar, het is nog even februari. In dit artikel vertel ik je aan welke voedingsmiddelen je lichaam deze maand behoefte heeft.

24 feb. om 14:00 door Martine Keukenkamp

Seks (en relaties)

Sam's eerste grote liefde.

In mijn tienerjaren was ik vaak op donderdagavond met mijn bestie in de stad te vinden om de nieuwste trends te spotten. En opeens... liep hij daar tussen de menigte op de grote markt in Venlo. Een getinte huid, bruin krullend haar, lichtbruine ogen met wimpers waar wij vrouwen jaloers op zijn.

13 feb. om 12:00 door Sam Franken

Mindset

Een leven lang leren. Jij ook?

Wat leer ik toch veel van het blootleggen van mijn ziel aan de juiste mensen met levenservaring en een open mind. Die me zien voor wie ik ben, het ok vinden waar ik vandaan kom en wat achter me ligt, mijn leeftijd geen rol vinden spelen, maar me echt gewoon zien... Dat is zo helend voor beschadigd (zelf)vertrouwen.

07 feb. om 00:00 door Sascha Schefferlie

Mindset

Wat wil jouw ziel?

We weten steeds meer over wie wij nou eigenlijk zijn als mensen. En dan heb ik het niet over dat verhaal van die aap die uiteindelijk rechtop is gaan staan en heel mentaal is geworden. Dat is, bijna letterlijk dus, een broodje aap. Wie ben jij?

03 feb. om 06:30 door Nynke Rinzema

Voeding

Goede voornemens. Je begon zo goed, maar na een paar dagen gaat het mis.

Herken je dit? Je maakt de mooiste plannen. In je hoofd zie je jezelf al slank over het strand lopen de komende zomer. Je spreekt met jezelf af dat je vanaf morgen niet meer gaat snoepen, gezond gaat eten en eindelijk begint met meer bewegen. Je voelt de opwinding en weet zeker dat het je dit keer echt gaat lukken. ’s Avonds zit je op de bank met een kop thee en neem je dat laatste koekje. Want, vanaf morgen is alles anders…dan begin je.

21 jan. om 06:30 door Claudia Vesters

Gezondheid

Griep en je wondere weerstand.

“Evelien, heb je nog een goede tip? Ik loop al een tijdje rond met griep en het lijkt niet helemaal over te gaan.” Makkelijke vraag met een makkelijk antwoord. Het antwoord is simpelweg: Accepteer het en neem rust. Niet werken, niet het huishouden doen, maar liggen. De uitvoering is voor veel mensen lastig.

06 jan. om 07:00 door Evelien Lems

Hormonen

De vijf nadelen van stresshormoon cortisol.

Alle-ballen-in-de-lucht-stress, werkstress, relatiestress, volle-agenda-stress, financiële stress, kerststress... Als je stress hebt maak je het stresshormoon cortisol aan. Cortisol heeft goede eigenschappen, maar kan ook vervelende klachten geven. In dit artikel lees je over de 5 bekende nadelen van stresshormoon cortisol.

23 dec. om 07:00 door Meta Bloks

Voeding

Zorgen jouw zintuigen ervoor dat je meer gaat eten?

Het is zaterdagochtend. Je loopt door de winkelstraat en je ruikt de heerlijke geur van versgebakken brood. De bakker heeft zijn best gedaan, want het ruikt heerlijk. Je staat even stil voor de etalage. Je neus trekt je als vanzelf richting de deur en voordat je het weet, sta je binnen en kijk je watertandend naar alle het lekkers dat in de schappen ligt. Een winkelmedewerkster vraagt vriendelijk wat ze voor je kan betekenen. En voordat je er erg in hebt, heb je je bestelling gedaan. Na een paar minuten loop je naar buiten en vraag je je af waarom je in hemelsnaam die broodjes, gevulde koek en pak speculaas hebt gekocht. Herkenbaar?

03 dec. om 00:00 door Laura Nijman

Lifestyle

Black Friday wordt Pink Friday!

Valentijnsdag? Lang leven de liefde! Halloween? Spooky leuk! Kerst? Gezellig! Sinterklaas? Good memories. Black Friday...? Als er één traditie is die ik graag zo snel mogelijk weer zien verdwijnen, dan is het Black Friday wel. Mijn inbox puilt uit met aanbiedingen en ik werd chagrijnig toen ik zonet niet kon parkeren bij de plaatselijke winkelstraat, omdat zoveel mensen gretig gebruik maken van al dat voordeel. ;). Bbb health boutique wil van Black Friday een Pink Friday maken. En wij, als Pink, juichen dat initiatief van harte toe!

29 nov. om 07:30 door Marije Jelsma

Mindset

Als de ander maar gelukkig is...?! Hoe je van pleasen afkomt met een familie-opstelling.

Een oud patroon dat geleidelijk zo eigen is gemaakt, dat je je er helemaal mee hebt geïdentificeerd... Je denkt misschien dat het lang zal duren om dat los te leren laten? Het is er niet van de ene op de andere dag in geslopen, dus het lost ook niet van de ene op de andere dag op. Dat is een opmerking die ik vaak hoor. Ja, je kunt kiezen voor therapie, maar familie-opstellingen bieden vaak een snellere oplossing.

25 nov. om 06:30 door Meike Meinhardt

Mindset

Dé ingrediënten voor meer stress.

Wil je graag meer stress in je leven? Geef je leven meer pit en zorg voor een flinke portie dagelijkse stress. In dit artikel deel ik de ingrediënten voor een leven met stress. Succes gegarandeerd. ;).

18 nov. om 06:00 door Meta Bloks

Zwangerschap & Moeder zijn

Voor jezelf kiezen is niet moeilijk. (omgaan met de reactie van de ander daarop wél).

De afgelopen dagen sprak ik een aantal vrouwen over de struggle die ze ervaren in het aangeven van grenzen en het uitspreken van hun eigen behoeften. Het idee dat we anderen tekort doen, ons schuldig voelen (en trek nog maar een blik van die niet-helpende overtuigingen open) wanneer we voor onszelf kiezen staan in de weg. Maar ALS we dan voor onszelf kiezen, lijkt het alsof onze omgeving het daar ook niet mee eens is. Tja, dan wordt het wel een erg lastig verhaal...

14 nov. om 07:00 door Simone Scherpenzeel

Mindset

Leid jij je leven of laat je je angsten je leven leiden?

Het gevoel van angst om de sprong te wagen naar iets nieuws in je leven, omdat je denkt dat het misschien de verkeerde keuze is. De angst om je verlangens te volgen, omdat je bang bent dat dit ten koste gaat van je gezin of je kinderen. Of, de angst voor het onbekende, want...wat staat je te wachten als je voor die droom gaat en is het dan écht beter dan wat je nu hebt? Deze gevoelens zijn voor veel vrouwen herkenbaar. Voor jou ook?

11 nov. om 06:30 door Leila Claassens

Hormonen

Je kunt je hormonale problemen zélf oplossen!

Er zijn zoveel vrouwen die worstelen met hormonale klachten. Oestrogeendominantie, insulineresistentie, PCOS. Het zijn slechts drie voorbeelden van problemen die ik ontzettend veel om me heen zie. Soms al hele bij jonge meiden en eerlijk; daar schrik ik van. Ons vrouwenlichaam is zo mooi gemaakt en het werkt zo ingenieus. Maar door allerlei factoren, waar we vaak zelf een rol in spelen, wordt onze hormonale balans compleet verstoord. En dat levert een heel scala aan vervelende klachten op.

08 nov. om 06:30 door Mariët de Waal

Mindset

Je angsten overwinnen.

1 op de 5 mensen heeft dagelijks last van angst. Angst is eigenlijk bedoeld als een natuurlijk overlevingsmechanisme dat je leven redt. Als er gevaar dreigt krijgt ons lichaam het signaal dat het tijd is om te vluchten of te vechten; je voelt angst. Door de aanmaak van de hormonen cortisol en adrenaline sta je meteen op scherp. Maar, wanneer angst langzaam je leven in sluit en uiteindelijk leidt tot paniekaanvallen, of een overheersend angst-gevoel, kan het je leven enorm gaan beheersen.

04 nov. om 06:30 door Miranda Meiners

Lifestyle

Nude yoga: ik deed yoga in m'n blootje.

​Freedomseekster Dieke nam in september contact op met ons, Pink-ladies, Marije en mij. Ze vroeg ons of we haar wilden helpen haar missie op de kaart te zetten: Women's Nude Yoga Journey. En, of we misschien wilden meedoen met een Nude Yoga workshop?

01 nov. om 00:00 door Anita de Haas

Mindset

Hoe ga je mindful om met verdriet, pijn en tegenslag?

We zijn er niet zo dol op, maar krijgen er allemaal mee te maken: lijden. Het hoort bij het leven en is net zo onvermijdelijk als ademhalen. Het leven bestaat nou eenmaal uit tegenstellingen: genot en pijn, vreugde en verdriet, liefde en angst, warmte en kou. Onder lijden kun je elke vorm van pijn verstaan; fysieke pijn, mentale pijn, emotionele pijn en energetische pijn. In dit artikel laat ik je zien hoe je op een mindful manier kunt omgaan met pijn, lijden en teleurstellingen in je leven.

28 okt. om 06:30 door Sabrina Soebhan

Mindset

Wil je ook altijd aardig gevonden worden?

Eerst denken aan een ander en dan pas aan jezelf. Met normen en waarden als deze ben ik opgevoed, jij ook? Want, alleen aan jezelf denken is egoïstisch. Maar, klopt die overtuiging wel? Is aan jezelf denken echt egoïstisch? Natuurlijk zorgen we voor elkaar en helpen we de ander zoveel als we kunnen. Het is ook bewezen dat voor een ander helpen stress verlagend werkt.

25 okt. om 11:00 door Meta Bloks

Lifestyle

Yoga-oefeningen voor hardlopers.

Naast yoga is hardlopen een van de meest effectieve sporten om je lichaam te trainen. Net als bij yoga hoeft je bij hardlopen niet heel getraind te zijn om de voordelen van het sporten te kunnen ervaren. Regelmatig hardlopen draagt bij aan de vele gezondheidsvoordelen die deze sport geeft.

21 okt. om 06:30 door Esther Schippers

Gezondheid

Eetbuien? Zo ben je ze de baas.

Je ploft op de bank en weet dat er nog een zak chips ligt in de kast…Het was zo’n zware dag vandaag en je wilt even helemaal niks. Nu heb je wel een handje chips verdiend, toch? Blijft het dan ook bij dat ene handje? Of gaat de zak helemaal leeg? Tot de laatste kruimel?

18 okt. om 00:00 door Laura Nijman

Zwangerschap & Moeder zijn

Wat wil je doorgeven aan je kind?

Why? Regelmatig stel ik mezelf de vraag: waarom doe ik wat ik doe? Wat is mijn BIG WHY? Waarom help ik (aanstaande) moeders emotioneel sterker worden? Waarom wil ik zo graag rust en vertrouwen creëren bij deze groep vrouwen? Waarom fascineert het me zo als vrouwen moeite hebben met bijvoorbeeld zwanger worden, moeten dealen met miskramen en ander verdriet op dat gebied?

11 okt. om 06:30 door Simone Scherpenzeel

Gezondheid

Detoxen met PCOS.

Doe jij weleens een detox? Vorig jaar deed ik een milde detox, met de sappen van Frecious. Dat is me zo goed bevallen dat ik het dit jaar nog eens gedaan heb. In dit artikel vertel ik je over het belang van een detox en mijn ervaringen.

04 okt. om 06:30 door Lavinia Frantzen